Ανάκληση μοτοσυκλετών και αξεσουάρ Triumph

Από το

Μαύρο Σκύλο

16/11/2011

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος μοτοσικλετών TRIUMPH στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί τις κάτωθι ανακλήσεις:
1. Ανάκληση αξεσουάρ μοτοσικλετών μάρκας TRIUMPH (ελατήριο κεντρικού stand), που τοποθετήθηκαν πάνω σε μοτοσικλέτες TRIUMPH με εμπορική ονομασία TIGER 800 και TIGER 800 XC, για τα πλαίσια (VIN NUMBER) από 466334 έως 509062, για τους κωδικούς Α9778004 και Α9778005 αντίστοιχα. Η ανάκληση αφορά συνολικά 145 τεμάχια.
2. Ανάκληση μοτοσικλετών μάρκας TRIUMPH, με εμπορική ονομασία TIGER 800 και TIGER 800 XC, για τα πλαίσια (VIN NUMBER) από SMTTRE10B8B466334 έως SMTTRE15B8C514869. Η ανάκληση αφορά συνολικά 296 μοτοσικλέτες, εκ των οποίων έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά 270. Στις επηρεαζόμενες μοτοσικλέτες θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση προγράμματος (software) ρύθμισης διαχείρισης κινητήρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Η εταιρεία ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. ενημερώνει τους ιδιοκτήτες και το δίκτυό της, ώστε να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, βάσει των οδηγιών της
κατασκευάστριας εταιρείας, χωρίς καμία τους οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 2849200.

Τροχονόμος πέταξε κώνο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας στην Ονδούρα [VIDEO]

Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν σταμάτησε σε σήμα συναδέλφου
Τροχονόμος πέταξε κώνο σε αναβάτη μοτοσυκλέτας στην Ονδούρα [VIDEO]
Από το

motomag

9/12/2025

Ταχύτατα κινήθηκαν οι διαδικασίες στην Ονδούρα για τον αστυνομικό που έριξε κώνο οδικής σήμανσης πάνω σε αναβάτη μοτοσυκλέτας που περνούσε από μπροστά του.

Παρόλο που φορούσε κράνος, το χτύπημα στον λαιμό ήταν αρκετό, όπως και το βάρος του κώνου σε συνδυασμό με την κίνηση της μοτοσυκλέτας και ο αναβάτης έχασε τις αισθήσεις του ενώ ακόμη βρισκόταν πάνω στην μοτοσυκλέτα.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο μοτοσυκλετιστής και να χτυπήσει ακόμη περισσότερο πέφτοντας καθότι διακρίνεται πως δεν έχει τον έλεγχο των κινήσεών του.

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως του έγινε σήμα και δεν σταμάτησε, δικαιολογία που εξακολουθεί να μην δίνει απάντηση για τις επιλογές του αστυνομικού. Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν αργότερα πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ο αστυνομικός είχε δείξει εκνευρισμό για τις μοτοσυκλέτες στο σημείο, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο προς τον συγκεκριμένο αναβάτη.

Ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό με τον αναβάτη να εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

 

 

Posted by Moto Magazine Greece on Tuesday, December 9, 2025

 

Ετικέτες