Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ανάκληση μπουφάν και γάντια BMW!

Ανιχνεύθηκε χρώμιο VI παραπάνω από το όριο

H BMW Motorrad ανακοίνωσε ότι ανακαλεί ένα τζάκετ και γάντια από την γκάμα των αξεσουάρ της για τον αναβάτη, ακολουθώντας τις οδηγίες Διοικητικής Περιφέρειας του Μονάχου. Πιο συγκεκριμένα, ανακαλεί το Club Leather Men's Jacket (μέγεθος Μ), με part number 76129899222 και τα γάντια DownTown με αντίστοιχο αριθμό από 76218560843 έως 76218560849 στην Ευρώπη.

Οι αρμόδιες αρχές αναφέρονται σε ένα δειγματοληπτικό τεστ που έγινε στα παραπάνω προϊόντα από το κέντρο ελέγχου του Veterinäruntersuchungsamt Rhein-Ruhr-Wupper, στο οποίο ανιχνεύθηκε ποσοστό χρωμίου VI πάνω από τα νόμιμα επιτρεπτά όρια. Το χρώμιο VI μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους.

Στο δελτίο που συνοδεύει την ανακοίνωση, η BMW Motorrad ζητά συγνώμη από τους πελάτες της, τονίζοντας ότι ελέγχει σε τακτική βάση τα δερμάτινα, lifestyle, προϊόντα για χρώμιο VI και μέχρι σήμερα δεν είχε ανιχνευθεί κάποια υπέρβαση του ορίου.

Οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επιστρέψουν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε έναν από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους από το δίκτυο της BMW. Ανεξάρτητα από το διάστημα που το έχουν στην κατοχή τους θα μπορούν να το ανταλλάξουν με ένα αντίστοιχο προϊόν της BMW Motorrad.