Ανάκληση μπουφάν και γάντια BMW!

Ανιχνεύθηκε χρώμιο VI παραπάνω από το όριο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/11/2020

H BMW Motorrad ανακοίνωσε ότι ανακαλεί ένα τζάκετ και γάντια από την γκάμα των αξεσουάρ της για τον αναβάτη, ακολουθώντας τις οδηγίες Διοικητικής Περιφέρειας του Μονάχου. Πιο συγκεκριμένα, ανακαλεί το Club Leather Men's Jacket (μέγεθος Μ), με part number 76129899222 και τα γάντια DownTown με αντίστοιχο αριθμό από 76218560843 έως 76218560849 στην Ευρώπη.

Οι αρμόδιες αρχές αναφέρονται σε ένα δειγματοληπτικό τεστ που έγινε στα παραπάνω προϊόντα από το κέντρο ελέγχου του Veterinäruntersuchungsamt Rhein-Ruhr-Wupper, στο οποίο ανιχνεύθηκε ποσοστό χρωμίου VI πάνω από τα νόμιμα επιτρεπτά όρια. Το χρώμιο VI μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους.

Στο δελτίο που συνοδεύει την ανακοίνωση, η BMW Motorrad ζητά συγνώμη από τους πελάτες της, τονίζοντας ότι ελέγχει σε τακτική βάση τα δερμάτινα, lifestyle, προϊόντα για χρώμιο VI και μέχρι σήμερα δεν είχε ανιχνευθεί κάποια υπέρβαση του ορίου.

Οι ιδιοκτήτες παρακαλούνται να επιστρέψουν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε έναν από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους από το δίκτυο της BMW. Ανεξάρτητα από το διάστημα που το έχουν στην κατοχή τους θα μπορούν να το ανταλλάξουν με ένα αντίστοιχο προϊόν της BMW Motorrad.

ISDE 2025 – Αυτή είναι η ελληνική ομάδα που θα πάει φέτος στο Bergamo

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκπροσώπηση της χώρας μας στο ISDE
ISDE 2025 -  Ελληνική ομάδα
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/6/2025

Φέτος θα διεξαχθεί η 99η έκδοση του αγώνα ISDE (International Six Days of Enduro) στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου. Μέρος στον ιστορικό αυτό αγώνα θα λάβει και η Ελληνική Εθνική Ομάδα Enduro που θα απαρτίζεται από τους Γιάννη Ντεβετζή, Γιώργο Πισιμάνη, Γιώργο Μανωλίδη και Δημήτρη Βαρσάμη

Ας δούμε όμως περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε αναβάτη παρακάτω.

Γιάννης Ντεβετζής

NTEVETZIS

Ο Γιάννης Ντεβετζής αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία Ε2. Ο 22χρονος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τους δύο τροχούς, με το άθλημα του Motocross και στην ηλικία των 14 έκανε την μετάβαση στο Enduro. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro το 2022, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία νέων, ενώ τις δύο επόμενες χρονιές αγωνίστηκε στην κατηγορία Ε1, κατακτώντας την 3η θέση το 2023 και την 2η το 2024. Φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Πισιμάνης

PISIMANIS

Ο Γιώργος Πισιμάνης είναι 37 ετών και αγωνίζεται στην  κατηγορία Ε2. Έχει αναδειχθεί κυπελλούχος το 2015, κατακτώντας το κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και πρωταθλητής της κατηγορίας Ε2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2023, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας Ε3. Για τη σεζόν που διανύουμε, βρίσκεται στην 7η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Μανωλίδης

GiorgosManolidis

O Γιώργος Μανωλίδης είναι 44 ετών και ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία στο Enduro, συμμετέχοντας στο Attika Enduro Cup το 2007, κερδίζοντας μάλιστα την γενική και το κύπελλο στην κατηγορία E1. Έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα και μάλιστα έχει συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες. Το 2010, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Το 2023 κατετάγη 2ος και το 2024 3ος στην κατηγορία Ε3. Την τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται στην 5η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Δημήτρης Βαρσάμης

varsamis

Ο Δημήτρης Βαρσάμης είναι 37 ετών και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Στέφθηκε πρωταθλητής το 2021, 2022 και 2024 στην κατηγορία Ε1 και φέτος προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας Ε3. Μάλιστα μαζί με τους Παναγιώτη Κακολύρη, Γιάννη Χασάπη και τον “δικό μας” Κίμων Καράμπελα κατέκτησαν την 13η θέση στο ISDE του 2022, ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εμείς σαν MOTO, ευχόμαστε στα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον ιστορικό αυτό αγώνα να το διασκεδάσουν και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.