Ανανέωση συνεργασίας Michelin με WWF Γαλλίας

Με στόχο την διατήρηση των δασών
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/8/2019

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η καταστροφική πυρκαγιά στη Σιβηρία απλώνεται σε πάνω από 28.000.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο 11 ειδή προς εξαφάνιση της άγριας ζωής αλλά και συνολικά τον πλανήτη. Πρόκειται για την ανανέωση της ενεργούς συνεργασία της WWF Γαλλίας με τη Michelin με στόχο την υπεύθυνη προμήθεια φυσικού καουτσούκ και τη βιώσιμη κινητικότητα.  Μια μικρή δόση ελπίδας σε αυτό το μαύρο σύννεφο καπνού που έχει τυλίξει τον πλανήτη μας, διότι επικεντρώνεται στη διατήρηση των δασών!

Η αρχική συνεργασία της WWF με την Michelin ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, το 2015, και ο στόχος τους ήταν ο καθορισμός της έννοιας του βιώσιμου φυσικού καουτσούκ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το καουτσούκ είναι ένα φυσικό υλικό, το οποίο προέρχεται με τη μορφή γαλακτώματος απ’ το καουτσουκόδεντρο κι έπειτα μέσω διάφορων χημικών επεξεργασιών αποκτά τις ιδιότητες που επιθυμούμε και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Επίσης τότε, εστίασαν στην ανάπτυξη πρακτικών για τις προμήθειες και την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους βασικούς παράγοντες της αγοράς και τους διεθνείς οργανισμούς. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, ο Όμιλος Michelin δημοσίευσε την πολιτική του σχετικά με το βιώσιμο φυσικό καουτσούκ κι έκτοτε, ακολούθησαν κι άλλα ονόματα απ’ την παγκόσμια αγορά, το παράδειγμά του.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε το WWF και ο όμιλος Michelin δραστηριοποιείται στην Ινδονησία. Συγκεκριμένα, εστιάζει στις ζώνες που έχουν υποστεί ζημιές, τις οποίες δίνει προτεραιότητα το WWF, λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητάς τους αλλά και τις μικρής τους απόστασης απ’ το πάρκο Bukit Tigapuluh. Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και η αποκατάσταση του δάσους με την ανάπτυξη υπεύθυνων πρακτικών για την καλλιέργεια καουτσούκ, απ' την οποία θα ωφεληθούν και οι τοπικές κοινότητες. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως θα μειωθούν οι παράνομες πρακτικές συγκομιδής καουτσούκ και μέσα απ’ τη σωστή διαδικασία καλλιέργειας θα μειωθεί η αποψίλωση του δάσους! Ως εκ τούτου, θα προστατευτεί μια έκταση περίπου 10.000 εκταρίων για τους ελέφαντες!

Τώρα, το 2019, αυτή η εξαιρετική συνεργασία της WWF Γαλλίας και της Michelin ανανεώνεται για ακόμη μια φορά και η προσπάθειά τους θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η διατήρηση του δάσους και της βιοποικιλότητάς του. Επίσης, το Μάρτιο του 2019 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Πλατφόρμα για το Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ, με ιδρυτικά μέλη τις WWF και Michelin. Στόχος αυτής της πλατφόρμας, η οποία μετρά ήδη 39 μέλη, είναι να μετασχηματιστούν οι βιώσιμες πρακτικές τόσο της αγοράς όσο και της παραγωγής του καουτσούκ, προς όφελος του πλανήτη μέσω της διατήρησης του δάσους και των οικοσυστημάτων που απειλούνται! Το παράδειγμα της συνεργασίας της WWF Γαλλίας και της Michelin για την σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη με σεβασμό είναι άξιο προς μίμηση και δείχνει την πορεία που θα πρέπει να έχουν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες αν θέλουν ο πλανήτης μας να παραμείνει κατοικήσιμος....

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες