Aprilia: «Κανείς δεν χρειάζεται πάνω από 175hp στο Tuono και το Tuareg 660 θα είναι πραγματικό On-OFF»

Ο κος Barelli αποκαλύπτει για την Aprilia
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2021

Σε συνέντευξή του στον Ιταλικό τύπο, ο κος Romeo Barelli στέλεχος της Aprilia, αποκάλυψε πως το πολύ-αναμενόμενο Tuareg θα είναι μοντέλο του 2022 αλλά θα έρθει στο τέλος του 2021 στην αγορά εκτιμώντας μάλιστα πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην γραμμή παραγωγής, όπως συνέβη με το RS 660.

Σημαντικότερη βέβαια είναι η επιβεβαίωση πως θα έχει εμπρός τροχό 21 ιντσών και 18 πίσω και θα στοχεύει στην εκτός δρόμου οδήγηση με την τιμή του να μπορεί να ανταγωνιστεί το Tenere 700 την ίδια στιγμή που θα αποδίδει όμως σημαντικά παραπάνω από τον εξαιρετικό δικύλινδρο της Aprilia!

Να θυμίσουμε πως το ΜΟΤΟ είχε αποκαλύψει πρώτο στον κόσμο πως το on-off που ετοίμαζε η Aprilia από το 2019, θα λέγεται Tuareg και θα έχει σαφέστατο προσανατολισμό στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Από τις λίγες φωτογραφίες που υπάρχουν για το νέο Tuareg 660:
Η Aprilia ομαλοποίησε διαδικασίες και έκανε τον πρώτο κύκλο παραγωγής με το 660 RS και το μεσαίο Tuono και πλέον είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την σαφέστατα μεγαλύτερη ζήτηση που θα υπάρχει με το Tuareg 660, έχοντας πάντα ως δεδομένο την άνοδο της συγκεκριμένης κατηγορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα ο Barelli τόνισε την προσπάθεια που έχει γίνει για να κρατηθεί χαμηλά το κέντρο βάρους, παρά την απόσταση από το έδαφος και τον σαφέστατο off road προσανατολισμό, πράγμα που θα βοηθήσει τόσο στην γρήγορη οδήγηση σε επαρχιακούς, όσο και στο χώμα όμως. Να μην ξεχνάμε, είπε, πως η πλατφόρμα 660 έχει δημιουργηθεί σε στόχο την οδηγική ευχαρίστηση, ξεκάθαρα προσανατολισμένη στην σπορ οδήγηση και τις επιδόσεις. Αν τώρα, τουλάχιστον στο εξωτερικό, η τιμή του πράγματι δεν ξεφύγει μακριά από τον άμεσο ανταγωνισμό του, τότε η Aprilia θα έχει στα χέρια της μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες μοτοσυκλέτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για το Tuono V4 2021 που τώρα ξεκινά πρακτικά την εμπορική του πορεία, ο Barelli τόνισε πως 175 ίπποι είναι υπέρ αρκετοί για να οδηγείται η μοτοσυκλέτα στον δρόμο και να είναι απολαυστική αλλά πρώτα από όλα να μπορεί να την διαχειριστεί ο αναβάτης. "Έχουμε στην γκάμα μας το Tuono X από την Aprilia Racing που αποδίδει 221 ίππους, και εκεί φαίνονται οι δυνατότητες που έχει αυτή η μοτοσυκλέτα ως προς την απόδοση. Αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνο είναι ένα μοντέλο καθαρά για χρήση σε πίστα. Κανείς δεν χρειάζεται περισσότερα στον δρόμο".

Ο Barelli μίλησε επίσης και για τους Euro5 κανονισμούς, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα το πρόβλημα που είχε η Aprila στο γυμνό Tuono ήταν και στην κάλυψη ορισμένων μηχανικών ήχων καθώς οι κανονισμοί ορίζουν την ένταση και σε αυτούς. Την ίδια ώρα που στο RSV4 ήταν πιο εύκολα τα πράγματα απλά με την ύπαρξη του φαίρινγκ. Παρόλο αυτά ανέβασαν κι εδώ τον κόφτη κατά 300 στροφές αλλάζοντας και τις βαλβίδες με εκείνες του RSV4, ωστόσο όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και εδώ, παράλληλα με την αναγγελία της έλευσης των Tuono V4 2021 και Factory 2021 στην Ελλάδα.

Ετικέτες

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος