Ασφαλτοστρώνεται το μισό οδικό δίκτυο της Αθήνας

Μένει απλά η υπόλοιπη χώρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/3/2021

Όταν γίνεται το αυτονόητο δεν μπορεί κανείς να το αναγάγει σε είδηση με διθυράμβους, γεγονός όμως είναι πως το μεγαλύτερο έργο ασφαλτόστρωσης που έχει δημοπρατηθεί ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων έχει ξεκινήσει με ορίζοντα να ανανεωθεί η άσφαλτος σε 450 χιλιόμετρα από τα σχεδόν 1000 που υπάρχουν αθροιστικά στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει σε όλους τους Δήμους και όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Μέσα στην Αθήνα περισσότεροι από 1050 δρόμοι και παράδρομοι θα αποκτήσουν νέα άσφαλτο που ελπίζουμε να είναι καλής ποιότητας και να μην πέσει κατακόρυφα ο συντελεστής ολισθηρότητας σε λίγους μόλις μήνες.

Όπως επίσης ελπίζουμε οι εργασίες ασφαλτόστρωσης να γίνονται σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συνεργεία και να μην δούμε τους νέους δρόμους να ξανά σκάβονται σε λίγο καιρό. Μιας κι αυτό ακριβώς έχει γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική επικράτεια είναι πως δεν υπάρχει λεπτομερής χαρτογράφηση των δικτύων ενώ σίγουρα η εικόνα είναι διαφορετική από Δήμο σε Δήμο.

 

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων που πρόσφατα είχε προχωρήσει σε ανανέωση 160 χιλιομέτρων, τα 450 χιλιόμετρα που θα στρωθούν μέσα σε 1,5 χρόνο θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το εξής πλάνο: Μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πάνω από 139 δρόμοι της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 139 δρόμοι της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 86 της 3ης, 93 της 4ης, 66 της 5ης, 128 της 6ης και 97 δρόμοι της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ εντός του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου οδικού δικτύου της πόλης, φτάνοντας στο 100% των δρόμων της. Η ασφαλτόστρωση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχέδιου του Δήμου Αθηναίων για τον πολιτισμό της καθημερινότητας που ξεκινά από τις μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας, την τοποθέτηση 2000 κάδων απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, την προμήθεια νέων κάδων οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τη φροντίδα του πρασίνου αλλά και την δημιουργία των Pocket Park εκεί όπου μέχρι σήμερα υπήρχαν σκουπιδότοποι και εγκαταλελειμμένοι χώροι.

Είναι μία καλή αρχή, το μόνο σίγουρο, γιατί παραμένει γεγονός πως πολλά από τα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη. Χρειάζεται όμως μία μεγαλύτερης έκτασης ασφαλτόστρωση σε ολόκληρη την χώρα μάλιστα…

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες