Αστυνομική επιχείρηση για κόντρες στην Αιτωλοακαρνανία - Πέντε συλλήψεις και κατασχέσεις τριών μοτοσυκλετών

Τετρακόσιοι θεατές και συμμετέχοντες μετέβησαν στο σημείο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έπειτα από κάλεσμα που είχε προηγηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Συλλήψεις και κατασχέσεις μοτοσυκλετών για κόντρες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/1/2025

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αυτοσχέδιων αγώνων με οχήματα, της επικίνδυνης οδήγησης και κυρίως της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, οργάνωσε αστυνομική επιχείρηση, στις 19 Ιανουαρίου στην Επαρχιακή Οδό Αστακού Αιτωλικού.

Η επιχείρηση που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Ξηρομέρου και Αιτωλικού, του Ά  Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομου Αντιρρίου Ιωαννίνων, της ΟΕΠΤΑ Αιτωλίας και της ΟΠΚΕ του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου, είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή αυτοσχέδιων αγώνων και την σύλληψη πέντε ατόμων (τεσσάρων ημεδαπών ανδρών και ενός ανηλίκου).

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης οδήγησης κατά συναυτουργία, της στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας και της στέρησης ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Ειδικότερα, στις 19/1, στο 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αστακού Αιτωλικού συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400 άτομα, ενώ υπήρχαν στο σημείο και περίπου 50 μοτοσυκλέτες και άλλα οχήματα, για την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων. Τα συγκεντρωμένα άτομα στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, προς διάφορες κατευθύνσεις, ακόμη και σε δρόμους αγροτικών περιοχών.

Τα συγκεντρωμένα άτομα μετέβησαν στην Αιτωλοακαρνανία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έπειτα από κάλεσμα, που είχε προηγηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τέλεση των αυτοσχέδιων αγώνων, ενώ επιπλέον είχαν αποκλείσει προσωρινά την Επαρχιακή οδό Αστακού Αιτωλικού, πραγματοποιώντας ακόμη και αυτοσχέδια σήμανση επί του οδοστρώματος, για την έναρξη και τον τερματισμό των μοτοσυκλετών και λοιπών οχημάτων.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν:

  • Έναν ημεδαπό άνδρα, που οδηγούσε ιδιαίτερα επικίνδυνα μοτοσυκλέτα, πραγματοποιώντας ελιγμούς και σούζες, ενώ παράλληλα στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ασφαλιστηρίου συμβολαίου, άδειας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ είχε αποξέσει τον αριθμό πλαισίου της μοτοσυκλέτας.
  • Τρεις ημεδαπούς άνδρες, που μετέφεραν από περιοχές εκτός της Αιτωλοακαρνανίας, με δύο τρέιλερ, τρεις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, από τις οποίες οι δύο είχαν αλλάξει χρωματισμό, ενώ για τη μια δεν είχε εκδοθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Έναν ανήλικο, ηλικίας 17 ετών, που οδηγούσε μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν στην κατοχή δύο εξ αυτών, το χρηματικό ποσό των 13.423 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.

Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα που είχε αποξεσμένο τον αριθμό πλαισίου θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περεταίρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας/ Παράλληλη Έδρα Μεσολογγίου, ενώ οι τρεις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και το τρέιλερ κατασχέθηκαν.

Ετικέτες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρατεύεται στο κυνήγι ανασφάλιστων οχημάτων - Θα ελέγχει και τις ενστάσεις

Δύο νέες υπηρεσίες σε Αττική και Μακεδονία συστήνει η ΑΑΔΕ
asfaleia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/8/2026

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέα ειδικά Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων στις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων Αττικής και Μακεδονίας, τα οποία θα αναλάβουν να εξετάζουν τις ενστάσεις για τα ανασφάλιστα ΙΧ πιο οργανωμένα και με ενιαία ροή.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής “Διασταυρωτικοί Έλεγχοι” στο Gov.gr εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα γραφεία αυτά θα ελέγχουν την πληρότητα και τη νομιμότητα των ενστάσεων, θα εισηγούνται για κάθε υπόθεση και θα καταχωρούν τις αποφάσεις στο πληροφοριακό σύστημα διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου.

Η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) έρχεται επικουρικά να συνδράμει στην ταχύτερη διαδικασία των ελέγχων αυτών, ωστόσο η τελική απόφαση θα προκύπτει από άνθρωπο.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα ΤΝ θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση προκειμένου να σχηματίσει μια τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη της ένστασης. Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας το έργο των ελεγκτών.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασής τους μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ενημέρωση και μέσω SMS ή email.

Στην ουσία λοιπόν δεν αλλάζει κάτι ουσιώδες, παρά μόνο η διαδικασία που ακολουθείται. Μιας και ο αριθμός των σχετικών παραβάσεων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί ραγδαία με τη χρήση των νέων έξυπνων καμερών με ΤΝ – οι οποίες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πινακίδας και αυτόματης διασταύρωσης για πολλές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος, όπως τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλιση – οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να ελέγξουν τις ενστάσεις ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και η ΤΝ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο ξεσκαρτάρισμά τους.