Βενζίνη: Με πλαφόν τιμής απειλεί η Κυβέρνηση

Γιατί πληρώνουμε 1,5 ευρώ αντί για 0,40 λεπτά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/3/2020

Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης, απειλεί τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών πως ΘΑ επιβάλει πλαφόν τιμής για την βενζίνη σε περίπτωση που δεν μεταφέρουν στον τελικό καταναλωτή, τη μεγάλη πτώση τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς χρηματαγορές. Φυσικά αυτού του τύπου οι λεονταρισμοί είναι για τα αυτιά των οπαδών του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος και η τακτική αυτή δυστυχώς δεν έχει πολιτική ταυτότητα… Κι αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς, διότι από το 1,5 ευρώ (περίπου…) που κάνει το λίτρο της βενζίνης αυτή την εποχή στα πρατήρια της Αθήνας, το 1 ευρώ είναι φόροι προς το κράτος, τα 0,40 λεπτά του ευρώ είναι η τιμή αγοράς από τα διυλιστήρια και μόλις το 0,13 λεπτό του ευρώ είναι το κέρδος του πρατηρίου. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση απειλεί με ελέγχους και πλαφόν εκείνους που κερδίζουν 13 λεπτά σε κάθε λίτρο και όχι την φορολογική αισχροκέρδεια που κάνει η ίδια στους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους οχήματα και αποτελεί μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας το 90% του ετήσιου κόστους χρήσης ενός δίκυκλου ή αυτοκινήτου οποιουδήποτε κυβισμού.

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.