BMW F850RS: Διαρροή νέων πατεντών!

Οδεύει στην παραγωγή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/4/2019

Όπως τα περισσότερα μοντέλα ξεκινούν τη ζωή τους από λευκό χαρτί στα τμήματα σχεδιασμού των εταιρειών τους, παίρνοντας “σάρκα και οστά” υπό τη μορφή concept για να οδηγηθούν στη συνέχεια στην γραμμή παραγωγής –πολλές φορές με αρκετά διαφοροποιημένη εμφάνιση- το ίδιο συμβαίνει και με το F850RS της BMW.

Το μοντέλο είχε πρωτοεμφανιστεί υπό τη μορφή concept με το όνομα 9CENTO πέρσι το Μάιο στην Villa d’Este, ένα event που διοργανώνεται ετησίως στη λίμνη Como της Ιταλίας, με σκοπό την επέκταση της BMW στην Sport Touring κατηγορία. Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο δεν είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, όμως τότε το βραζιλιάνικο motociclismo online σύνδεσε την παρουσίαση του concept (αρκετά ετεροχρονισμένα) με κατασκοπευτικές φωτογραφίες, προμηνύοντας την έλευση του μοντέλου υπό την μορφή ενός μικρότερου F850XR. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η ίδια πληροφορία αναπαράχθηκε από πολλούς στη χώρα μας, που στο βωμό των περισσότερων κλικ έσπευσαν να προαναγγείλουν το ίδιο πράγμα.

Όπως καταλαβαίνετε το μοντέλο έχει συγκεντρώσει αρκετά το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς υπάγεται στην κατηγορία των sport touring μοτοσυκλετών και πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ενδιαφέρον αναπαράγοντας οποιαδήποτε πληροφορία συναντήσουν στο διαδίκτυο χωρίς να “φιλτράρουν” το πόσο έγκυρη μπορεί να είναι. Η πιο πρόσφατη αναφορά που είχε γίνει στο F850RS ήταν πριν από δύο μήνες όπου το όνομα του μοντέλου αναγραφόταν στο φυλλάδιο που η BMW είχε ετοιμάσει για τους αντιπροσώπους της.

Τώρα, τα νέα σχετικά με την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προέρχονται και πάλι απ’ την BMW, η οποία κατέθεσε νέες πατέντες που αφορούν την εξέλιξή του. Όπως παρατηρούμε απ’ τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, γίνεται αντιληπτό πως ο σχεδιασμός του F850RS είναι εμφανώς εμπνευσμένος απ’ το S1000XR της εταιρείας. Παράλληλα, κρίνοντας απ’ το γεγονός πως το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με καθρέπτες, ανακλαστήρες φωτός στα καλάμια του πιρουνιού και βάση πινακίδας, καταλαβαίνουμε πως βρίσκεται αρκετά κοντά στην τελική του μορφή. Η εμφάνισή του είναι αρκετά διαφοροποιημένη απ’ το 9CENTO, καθώς το πίσω μέρος έχει αποκτήσει μεγαλύτερο όγκο και έχει χάσει το φουτουριστικής σχεδίασης φανάρι που βρισκόταν πάνω απ’ τον τροχό (αναμενόμενο).

Παρ’ όλα αυτά όμως, το μπροστινό μέρος διατηρεί τις βασικές αρχές της σχεδίασης που είχε το concept, ενώ το φτερό του τροχού έχει μεγαλώσει σε μέγεθος. Ακόμη, μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο πιθανότατα θα έχει στην βασική του έκδοση όργανα που συνδυάζουν τις αναλογικές με τις ψηφιακές ενδείξεις. Πιθανότατα όμως η BMW -όπως κάνει στα περισσότερα μοντέλα της- θα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να επιλέξει την TFT οθόνη με το σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, έναντι του αντίστοιχου κόστους πάντα.

Τέλος, οι φήμες θέλουν το μοντέλο να παρουσιάζεται στην ερχόμενη EICMA γεγονός που είναι πολύ πιθανό, αφού η ημερομηνία που θα ανοίξουν οι πόρτες της απέχει πολύ ακόμη, δίνοντας στην BMW τον απαραίτητο χρόνο για την ολοκλήρωση του μοντέλου.

Ετικέτες

Test Ride ROYAL ENFIELD στη Χίο

Από 08 έως 15 Ιουνίου 2023
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/6/2023

Η Royal Enfield Hellas ενημερώνει ότι τα μοντέλα HNTR 350, Classic 350, Himalayan 410, Super Meteor 650 και Interceptor 650 θα είναι διαθέσιμα για Test Ride στη Χίο στις 08 – 15 Ιουνίου 2023, στην εταιρεία MOTO ΜΠΟΥΛΑS, Νεωρείων 1, ΤΚ 82131 τηλ.: 2271042495 και email: [email protected]

 

Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν κλείσει ραντεβού για να εξασφαλίσουν ότι θα οδηγήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.