Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Έρχεται το BMW F850RS

Το λάθος (;) στο φυλλάδιο της εταιρείας

Τα τελευταία δύο χρόνια η BMW έχει δουλέψει εντατικά πάνω στην ανανέωση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της, ενώ το πιο πρόσφατο δείγμα ήταν το F850GS Adventureτο οποίο είχατε δει εδώ, πρώτοι στον κόσμο, από τις δοκιμές εξέλιξης που έκανε πέρσι στη χώρα μας και το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ΜΟΤΟ. Τώρα, φαίνεται ότι σειρά έχει πάρει η sport touring οικογένεια, όπως μαρτυρά το προσπέκτους της BMW για την γκάμα του 2019, το οποίο περιέχει το όνομα του BMW F850RS, δίχως να είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, ή μια πρώτη αναφορά της εταιρείας στο μοντέλο.
Ό,τι κι από τα δύο κι αν συμβαίνει, είναι γενικότερα γνωστό ότι στην BMW εργάζονται πάνω σε μια sport touring μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού, και πιο συγκεκριμένα πάνω στην πλατφόρμα του νέου δικύλινδρου εν σειρά των 853cc. Αυτή η φιλοσοφία εξάλλου είναι κάτι που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και με τον δικύλινδρο boxer των 1200cc και προσφάτως των 1250cc από τα GS, με εκδόσεις RS, RT και R. Εκτός όμως αυτής της προφανούς λογικής, έχουμε και το δεδομένο που ακούει στο όνομα 9Cento. Μιλάμε φυσικά για το concept bike που παρουσίασε την περασμένη άνοιξη η BMW στο διαγωνισμό Villa d'Este Elegance και που λίγο αργότερα εθεάθη να κάνει δοκιμές στην Αγγλία με την μορφή ενός F850XR, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι θα ήταν μοντέλο του '19.


Η αναφορά εντοπίστηκε από τους Άγγλους συναδέλφους του More Bikes, μέσα στο φυλλάδιο που ετοίμασε η BMW για τους αντιπροσώπους της, το οποίο αφού προηγουμένως προτείνει κάποιο εκ των R1250RT και K1600GT/GTL ως τουριστικές επιλογές, στην συνέχεια αναφέρει: "… Εναλλακτικά, το μεσαίου κυβισμού tourer F850RS είναι τόσο δημοφιλές όσο και πολυδιάστατο, αποτελώντας μια φανταστική επιλογή για όσους θέλουν να μπουν στην γκάμα των τουριστικών μοτοσυκλετών της BMW." Το γεγονός ότι στο φυλλάδιο αναφέρεται ξεκάθαρα το F850RS ως μια τουριστική μοτοσυκλέτα, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να πρόκειται περί λάθους, αφού το F850GS είναι μια adventure μοτοσυκλέτα και δεν υπάρχει περίπτωση να το αφορά η συγκεκριμένη πρόταση.
Πάντως, το ότι το όνομα του F850RS αναφέρεται σε φυλλάδιο για την γκάμα του 2019, μας κάνει να σκεφτούμε ότι μια παρουσίαση μέσα στην χρονιά για το καινούργιο μοντέλο, δεν θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη…