Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

BMW Hover Ride

Το παιχνίδι είναι σοβαρό

Όταν στις εκθέσεις της Κολωνίας και του Μιλάνου η BMW παρουσίασε δύο μοντελάκια της σειρά Lego Technic (ένα R9T και ένα R 1200GS) οι περισσότεροι το αντιμετωπίσαμε με μια δόση ειρωνείας, αφού δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί η γερμανική εταιρεία αφιέρωσε τόσο πολύτιμο χρόνο για να παρουσιάσει δύο παιχνίδια. Όμως τώρα, με την παρουσίαση του Hover Ride Concept, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια σειρά παιχνιδιών της Lego που θα πουλάνε τα καταστήματα της BMW για χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά αποτελεί την πρώτη απτή δουλειά ενός νέου τμήματος που ονομάζεται BMW Junior Company.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι κάνει αυτό το τμήμα; Με λίγα λόγια, εκπαιδεύει το προσωπικό της γερμανικής εταιρείας, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα μια δημιουργική ενασχόληση. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, δεν είναι ντροπή να συνεργάζονται με τις ιδιωτικές εταιρείες σε επίπεδο εκπαίδευσης (γι΄αυτό είναι ανεπτυγμένες άλλωστε…). Έτσι οι φοιτητές των σχολών και των πανεπιστημίων εκπαιδεύονται και δουλεύουν σε πραγματικές συνθήκες κατά την διάρκεια των σπουδών τους και όταν πλέον πάρουν το δίπλωμά τους, έχουν ταυτόχρονα και πρακτική κατάρτιση της επιστήμης τους.

 

 

 

 

Το BMW Junior Company κάνει αυτή τη δουλειά, για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας. Πού κολλάνε τα παιχνίδια της Lego σε αυτή την ιστορία; Πολύ απλά, οι εκπαιδευόμενοι δεν μπορούν να εμπλακούν σε project που αφορούν τα προϊόντα παραγωγής, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω ασφάλειας απορρήτου, αφού δεν είναι ακόμα μόνιμοι υπάλληλοι της BMW. Έτσι με την συνεργασία της Lego, μπορούν πλέον να περάσουν απ’ όλα τα στάδια εκπαίδευσης που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για την BMW.

 

 

To Hover Ride Concept είναι η πρώτη του δουλειά και η κεντρική ιδέα ήταν να φτιάξουν ένα φουτουριστικό όχημα, χρησιμοποιώντας όσα περισσότερα εξαρτήματα μπορούσαν από την Lego R1200GS. Μάλιστα σε δεύτερη φάση, το όχημα αυτό θα κατασκευαστεί σε κανονικό μέγεθος και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Lego στην Κοπεγχάγη στις 16 Φεβρουαρίου και μετά θα μετακομίσει στα κεντρικά κτήρια της BMW στο Μόναχο.