BMW Hover Ride

Το παιχνίδι είναι σοβαρό
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/2/2017

Όταν στις εκθέσεις της Κολωνίας και του Μιλάνου η BMW παρουσίασε δύο μοντελάκια της σειρά Lego Technic (ένα R9T και ένα R 1200GS) οι περισσότεροι το αντιμετωπίσαμε με μια δόση ειρωνείας, αφού δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί η γερμανική εταιρεία αφιέρωσε τόσο πολύτιμο χρόνο για να παρουσιάσει δύο παιχνίδια. Όμως τώρα, με την παρουσίαση του Hover Ride Concept, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια σειρά παιχνιδιών της Lego που θα πουλάνε τα καταστήματα της BMW για χριστουγεννιάτικα δώρα, αλλά αποτελεί την πρώτη απτή δουλειά ενός νέου τμήματος που ονομάζεται BMW Junior Company.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι κάνει αυτό το τμήμα; Με λίγα λόγια, εκπαιδεύει το προσωπικό της γερμανικής εταιρείας, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα μια δημιουργική ενασχόληση. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες, δεν είναι ντροπή να συνεργάζονται με τις ιδιωτικές εταιρείες σε επίπεδο εκπαίδευσης (γι΄αυτό είναι ανεπτυγμένες άλλωστε…). Έτσι οι φοιτητές των σχολών και των πανεπιστημίων εκπαιδεύονται και δουλεύουν σε πραγματικές συνθήκες κατά την διάρκεια των σπουδών τους και όταν πλέον πάρουν το δίπλωμά τους, έχουν ταυτόχρονα και πρακτική κατάρτιση της επιστήμης τους.

 

 

 

 

Το BMW Junior Company κάνει αυτή τη δουλειά, για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας. Πού κολλάνε τα παιχνίδια της Lego σε αυτή την ιστορία; Πολύ απλά, οι εκπαιδευόμενοι δεν μπορούν να εμπλακούν σε project που αφορούν τα προϊόντα παραγωγής, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω ασφάλειας απορρήτου, αφού δεν είναι ακόμα μόνιμοι υπάλληλοι της BMW. Έτσι με την συνεργασία της Lego, μπορούν πλέον να περάσουν απ’ όλα τα στάδια εκπαίδευσης που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για την BMW.

 

 

To Hover Ride Concept είναι η πρώτη του δουλειά και η κεντρική ιδέα ήταν να φτιάξουν ένα φουτουριστικό όχημα, χρησιμοποιώντας όσα περισσότερα εξαρτήματα μπορούσαν από την Lego R1200GS. Μάλιστα σε δεύτερη φάση, το όχημα αυτό θα κατασκευαστεί σε κανονικό μέγεθος και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Lego στην Κοπεγχάγη στις 16 Φεβρουαρίου και μετά θα μετακομίσει στα κεντρικά κτήρια της BMW στο Μόναχο.

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες