BMW - Πατέντα για αεροδυναμικά φτερά πολλαπλών χρήσεων

Με τοποθέτηση φλας, φώτων ημέρας, καθρεπτών και… πλευρικού φωτισμού εδάφους
BMW Motorrad πατέντα για winglets
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2023

Η BMW με μία νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας θέλει να φέρει στην παραγωγή winglets -αεροδυναμικά φτερά- τα οποία θα είναι φωτιζόμενα και θα βοηθούν στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα είναι το νέο τεχνολογικό trend που ήρθε για να μείνει στις μοτοσυκλέτες. Όλο και πιο συχνά βλέπουμε τους κατασκευαστές να εφοδιάζουν τα μοντέλα τους με winglets -φτεράκια- τα οποία βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση και ως αποτέλεσμα επιδόσεις και χρόνους.

BMW Motorrad πατέντα για winglets

Η BMW θέλει να πάει αυτή την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα με την νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατοχύρωσε πριν από μερικές ημέρες. Στα σχέδια εμφανίζεται το μοντέλο BMW S 1000 RR ή M 1000 RR, το οποίο έχει ενσωματωμένο στα winglets led στοιχεία. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία σε αυτό το σημείο θα μπορούν να τοποθετηθούν είτε τα φλας, είτε κάποιος καθρέφτης, είτε τα φώτα ημέρας, είτε... πλευρικός φωτισμός εδάφους, είτε όλα μαζί! Αν για παράδειγμα τα φλας τοποθετηθούν στις δύο πλευρές των winglets δεν θα χρειάζεται να είναι τοποθετημένα στους καθρέφτες όπως για παράδειγμα συμβαίνει τώρα στις BMW S 1000 RR και M 1000 RR.

BMW Motorrad πατέντα για winglets

Σε αυτό το σημείο θα μπορούν να τοποθετηθούν και τα φώτα ημέρας αντί να φιλοξενούνται στον κύριο προβολέα, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν ευρύτερα ορατά ιδίως σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού ή στο σκοτάδι. Ακόμη ένα στοιχείο που βλέπουμε στην αίτηση είναι ο πλευρικός φωτισμός εδάφους. Αν και ο φωτισμός εδάφους υπάρχει ως έξτρα εξοπλισμός στα μοντέλα Κ 1600 -παρέχει φωτισμό ώστε να γίνεται η στάθμευση με ασφάλεια σε σημεία με κλίση ή σαθρό έδαφος, ενώ με τα νέα led φωτιστικά των winglets η μοτοσυκλέτα θα είναι καλύτερα ορατή παρέχοντας μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια στους μοτοσυκλετιστές.

BMW Motorrad πατέντα για winglets

Αν και στις εικόνες όπως αναφέραμε βλέπουμε τη BMW S 1000 RR ή M 1000 RR, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορεί να μεταφερθεί σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας τα οποία χρησιμοποιούν αεροδυναμικά φτερά.

Ετικέτες

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο
Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2026

Τραγικό δυστύχημα στο Brno: 2 αναβάτες νεκροί στην εκκίνηση Alpe Adria & BMU
Τα δύο πρωταθλήματα είχαν ενωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Τραγικός απολογισμός στην πίστα του Brno όπου δύο αναβάτες έχασαν την ζωή τους στην εκκίνηση της κατηγορίας Superbike.

Ο Philipp Steinmayr (γεννημένος στην Αυστρία, 13 August 1993) έχασε ακαριαία την ζωή του και ο Adrian Rus Shinner ( γεννημένος στην Ρουμανίας, 11 August 1982) μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Το δυστύχημα έγινε στην εκκίνηση όταν ο Steinmayr που ξεκινούσε από την δεύτερη σειρά αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και έκανε το μόνο δυνατό εκείνη την στιγμή, σήκωσε το χέρι για να δώσει σήμα στην διοργάνωση και τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Στην σχάρα εκκίνησης και μπροστά, βρισκόταν ο Δημήτρης Καρακώστας και λίγο πιο πίσω ο Μιχάλης Σπιλιώτης, οι δύο Έλληνες αναβάτες που ακολουθούν την κατηγορία αυτή με πολλούς ακόμη που αγωνίζονται σε άλλες κατηγορίες να βρίσκονται στην εξέδρα για να συμπαρασταθούν στους συμπατριώτες τους.

Αρκετοί αναβάτες κατάφεραν να αποφύγουν τον Steinmayr, εκτός από τον Rus Shinner που δεν τον είδε παρά την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάνω του με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως οι μοτοσυκλέτες τυλίχθηκαν στις φλόγες με τον Steinmayr να χάνει ακαριαία τη ζωή του και τους διασώστες να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τον Rus Shinner.

Στην σχάρα της εκκίνησης βρισκόντουσαν εκείνη την στιγμή 47 μοτοσυκλέτες κάτι που ξεφεύγει δύο φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αυτό σημαίνει πως οι τελευταίοι αναβάτες, όπως ο Adrian που εκκινούσε από την προτελευταία σειρά, είχαν να καλύψουν μεγάλη απόσταση στην ευθεία και προλάβαιναν να μαζέψουν χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ζήτημα με τις πολλές συμμετοχές. Με σχεδόν 40 από τους 47, να προσπαθούν να αποφύγουν ένα εμπόδιο μερικά μέτρα μπροστά τους, είναι δεδομένο πως θα συμβεί ατύχημα καθώς δεν υπάρχει ορατότητα από τους πίσω, ούτε διαγώνια, ούτε στο πλάι, ούτε μία χαραμάδα που να φαίνεται τι έχει συμβεί μπροστά. Ο Rus Shinner δεν είχε περιθώρια.

Πολυτάλαντος στην προσωπική του ζωή και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του, ο Adrian είχε καλλιτεχνική φύση που την είχε αξιοποιήσει και καλλιτεχνικά εργαζόμενος ως μουσικός, ενώ παράλληλα ήταν και τεχνικός IT με πολλά χρόνια εμπειρίας. Στους αγώνες έκανε το πάθος του και ήταν εξαιρετικός αναβάτης.

Ο Steinmayr ήταν ένας νεαρός αθλητής που είχε βλέψεις να φτάσει ακόμη ψηλότερα, να βρει χορηγούς και να επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα θέλοντας να παραμείνει στους αγώνες ταχύτητας για όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ και επαγγελματικά είχε βάλει στόχο να παραμείνει στον χώρο για να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU με χαρά ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες πως αυτό το Σαββατοκύριακο τα δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της ανατολικής Ευρώπης θα συστεγάζονταν, κάνοντας λόγο για 228 συμμετοχές.

Συστέγαση σημαίνει λιγότερα έξοδα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, απεναντίας είναι θετικό στα πρωταθλήματα αυτά που συντηρούνται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και όχι θεσμικά ή από χορηγούς, οι οποίοι λειτουργούν υποστηρικτικά αλλά όχι σε πλήρη κάλυψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί οι αναβάτες σε μία εκκίνηση.

Διοργανωτικά υπήρχαν λύσεις, καμία δεν θα άφηνε τους πάντες χωρίς γκρίνια, είναι δεδομένο πως θα υπήρχαν προβλήματα με όποια λύση και αν είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν, σίγουρα όμως θα ήταν ασφαλέστερη η εκκίνηση με λιγότερους αναβάτες. Η καλύτερη λύση θα ήταν να χωριστούν με βάση χρόνου σε δύο μεικτούς αγώνες με τους συμμετέχοντες του Alpe Adria που και πάλι θα είχε δυσαρεστήσει αρκετούς αναβάτες, αλλά θα είχε μειώσει τις πιθανότητες για ένα τέτοιο δυστύχημα.

Η FIM που έχει την αιγίδα των πρωταθλημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση για τους νεκρούς του Alpe Adria εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στις οικογένειές τους.

Όλοι οι αγώνες έχουν ακυρωθεί αμέσως μετά το δυστύχημα, τόσο οι χθεσινοί, όσο και σήμερα Κυριακή.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, συγγενείς, φίλους και στις ομάδες.