BMW R20 - Πιο κοντά στην παραγωγή ο μεγαλύτερος boxer όλων των εποχών

Κατοχυρώνει πατέντες με το όνομά του η γερμανική εταιρεία
Μοτοσυκλέτα BMW R20 roadster 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

24/12/2024

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή βρίσκεται η roadster που ετοιμάζουν οι Βαυαροί με το θηριώδη boxer κινητήρα των δύο χιλιάδων κυβικών εκατοστών.

Το BMW R20 έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον περασμένο Μάιο στη Concorso d’Eleganza Villa d’Este στην Λίμνη Como (διαβάστε εδώ περισσότερα) κεντρίζοντας το ενδιαφέρον με την προσεγμένη μίνιμαλ αισθητική του αλλά ακόμη περισσότερό με τον δικύλινδρο boxer κινητήρα του, ο οποίος έχει χωρητικότητα ένα λίτρο για κάθε κύλινδρό του.

Η μοτοσυκλέτα υπό τη μορφή concept δημιουργήθηκε για να βολιδοσκοπήσει την πρόθεση του κοινού για την αγορά μιας roadster με τόσο μεγάλο κινητήρα και από ό,τι φαίνεται τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι Βαυαροί είναι ενθαρρυντικά για να δοθεί το πράσινο φως και να μπει στον δρόμο για τις γραμμές παραγωγής της BMW.

BMW R20

Προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν τουλάχιστον οι πατέντες που κατέθεσε η BMW για κατοχύρωση του ονόματος "R20" εγχώρια στη Γερμανία αλλά και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού στις ΗΠΑ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κενό ανάμεσα στο γράμμα και τον αριθμό, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Βαυαροί με τα ονόματα των μοτοσυκλετών τους και είναι γραμμένο έτσι ακριβώς όπως εκείνο της concept μοτοσυκλέτας που παρουσιάστηκε στην Ιταλία.

Συνήθως για να παρουσιαστεί η μοτοσυκλέτα παραγωγής μεσολαβεί περίπου ένα διάστημα δώδεκα μηνών από τότε που κάνει την εμφάνισή της ως concept. Αν η BMW έχει όντως πρόθεση να βγάλει το R20 στην παραγωγή τότε από τον ερχόμενο Μάιο και έπειτα μπορούμε να περιμένουμε να κάνει την εμφάνισή της η μοτοσυκλέτα παραγωγής με τον μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών. Η BMW έχει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να εξελίξει την μοτοσυκλέτα στο βαθμό που απαιτείται για να την παρουσιάσει σε πέντε περίπου μήνες από τώρα.

Πλατφόρμες delivery: Προσέφεραν μπόνους στους διανομείς τους εν μέσω κακοκαιρίας

Για να συνεχίσουν να κάνουν παραδόσεις παραγγελιών
efood-wolt
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/12/2025

Οι δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής φαγητού στην χώρα μας αγνόησαν την πρόγνωση του καιρού και τα μηνύματα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που προειδοποιούσαν για ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στο οδικό δίκτυο της χώρας για οδηγούς αυτοκινήτων και αναβάτες φυσικά και προσέφεραν μπόνους στους εργαζομένους τους, για να τους πείσουν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, Wolt και efood είχαν προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες και τις ημέρες που είχε καύσωνα το καλοκαίρι. Τώρα το έκαναν την ίδια ώρα που η Πολιτική Προστασία προειδοποιούσε για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και συνιστούσε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, δίνοντας 70% μπόνους σαν κίνητρο για συνεχίσουν οι διανομείς να εργάζονται θέτοντας σε έξτρα κίνδυνο τη ζωή τους, μαζί με εκείνον που αντιμετωπίζουν από τους κακούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σωματείο Εργαζομένων efood της Αττικής καλούσε τον fleet manager της εταιρίας την ώρα της κακοκαιρίας, όμως εκείνος δεν απαντούσε, ενώ και το Σωματείο Wolt Αττικής ζητούσε το κλείσιμο της εφαρμογής. Τελικά η efood έκλεισε την εφαρμογή της με αρκετή καθυστέρηση στις 22:30 το βράδυ, ενώ η Wolt συνέχισε κανονικά την λειτουργία της.

Θέματα σαν κι αυτά αντιμετωπίζουν συχνά οι επαγγελματίες μοτοσυκλετιστές και μάλιστα οι εργαζόμενοι των δύο εταιριών έκαναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο κοινή στάση εργασίας με μεγάλη συμμετοχή, κοινοποιώντας τα αιτήματα τους σε έναν κοινό αγώνα.