Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Continental 2020: 6 νέα ελαστικά! Οι Γερμανοί στην αντεπίθεση!

Με γεύση μαύρου τσίλι!

Η Continetal παρακολουθεί από πολύ κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις της νέας γενιάς μοτοσυκλετών, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει εντυπωσιακά άλματα στους τομείς των επιδόσεων και στην προσθήκη περίπλοκων ηλεκτρονικών. Τα ελαστικά ήταν και παραμένουν ο συνδετικός κρίκος μιας μοτοσυκλέτας με τον δρόμο και η απόδοσή τους καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πόσες από τις νέες δυνατότητες της μοτοσυκλέτας σου μπορείς να εκμεταλλευτείς.

Για το 2020 η γερμανική εταιρεία έχει τρία νέα ελαστικά για τις superbike/supersport μοτοσυκλέτες, ένα για τις μοτοσυκλέτες δρόμου ( αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα μοτοσυκλετών από naked, streetfighter και υψηλών επιδόσεων sport touring), ένα για τις κλασσικές sport touring, ένα για τις μικρομεσαίου κυβισμού street και μια νέα έκδοση “Rock” για το πίσω on-off ελαστικό TKC 70, που αυξάνει τις δυνατότητες οδήγησης στο χώμα και γεφυρώνει τη διαφορά ανάμεσα στο TKC 70 και στο TKC 80! Για παράδειγμα και εις επίρρωσιν της πρώτης πρότασης του άρθρου, το TKC 80 είναι η σταθερή αξία στο Mega Test που κάνουμε, την πιο σκληρή δοκιμή των Adventure μοτοσυκλετών, όμως κάθε φορά το πίσω ελαστικό τελειώνει ολοένα και πιο γρήγορα... Με τις ιπποδυνάμεις να ανεβαίνουν και τα κιλά να διατηρούνται με την προσθήκη των ηλεκτρονικών και του όγκου που ζητά το κοινό, η οδήγηση των μεγάλων Adventure στο χώμα αναγκαστικά τρώει λάστιχα. Και η Continental έφτιαξε κάτι για να έχεις την απαραίτητη επιλογή!

Η εξέλιξη των ελαστικών πρέπει να τρέχει με μεγαλύτερο βήμα από εκείνη των μοτοσυκλετών και η Continental μπαίνει στο 2020 ακριβώς με αυτή την οπτική!

 

 

ContiSportAttack 4

Με αυτό το ολοκαίνουριο ελαστικό, η Continental αντικαθιστά το γνωστό μας “πολυεργαλείο” ContiSportAttack 3. Πρόκειται για ένα ελαστικό που έχει προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της πολυπρόσωπης κατηγορίας των street, sport, streetfighter και sport-touring μοτοσυκλετών, η οποία περιλαμβάνει μοντέλα από το Honda CB 650 R, έως το BMW S 1000 XR και τα Aprilia Tuono 1100 και KTM Superduke/GT. Οι δραστηριότητες των ιδιοκτητών τους περιλαμβάνει τα… πάντα, με την καθημερινή χρήση, την σπορ οδήγηση, τα ταξίδια, ακόμα και τα trackday να είναι το ίδιο σημαντικά. Χάρη στη νέα χάραξη του πέλματος, το ContiSportAttack 4 προσφέρει αυξημένα επίπεδα κρατήματος όταν η μοτοσυκλέτα πλαγιάζει. Ταυτόχρονα, η νέα σύνθεση της γόμμας με την εμπορική ονομασία Chili Compound, υπόσχεται πως η συμπεριφορά του ContiSportAttack 4 παραμένει αναλλοίωτη και απόλυτα προβλέψιμη σε όλες τις συνθήκες που θα συναντήσει το ελαστικό σε ένα τόσο ευρύ πεδίο χρήσεων.

 

ContiRaceAttack 2 Street και ContiRaceAttack 2 Soft/Medium

Για εκείνους που η πίστα είναι το δεύτερο σπίτι τους ή θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των σύγχρονων superbike, supersport και streetfighter μοτοσυκλετών τους, η Continental σου δίνει τρεις επιλογές. Τα τρία ελαστικά έχουν το ίδιο επώνυμο (ContiRaceAttack 2) και το ποσοστό χάραξης τους επιτρέπει την νόμιμη χρήση στο δρόμο, όμως οι δυνατότητές τους διαφέρουν. Το ContiRaceAttack Street δεν απαιτεί κουβέρτες για να δουλέψει σωστά στην πίστα και γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο είναι κατάλληλο και για οδήγηση στο δρόμο. Από την άλλη μεριά, τα ContiRaceAttack Soft και ContiRaceAttack Medium, έχουν σχεδιαστεί για αγωνιστική χρήση ή για όσους διαθέτουν κουβέρτες/σταντ, καθώς η σχεδίαση του σκελετού και η σύνθεση της γόμμας επιτρέπουν την χρήση πολύ χαμηλότερων πιέσεων. Φυσικά το Soft αφορά την “μαλακή” γόμμα και το Medium υποδηλώνει τη “μεσαία” γόμμα, ώστε να μπορείς να επιλέξεις αυτό ακριβώς που ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες, το επίπεδο πρόσφυσης της κάθε πίστας κ.τ.λ.

 

ContiRoad

Με τις αναβαθμισμένες δυνατότητες του ολοκαίνουριου ContiRoad στη σειρά τουριστικών ελαστικών της Continental, η γερμανική εταιρεία αντικαθιστά την έκδοση EVO. Το ContiRoad τοποθετείται σε δυνατότητες ανάμεσα στο ContiRoad 3 και ContiRoad 2, έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά του τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την σπορ συμπεριφορά.

 

ContiStreet

Παρά το γεγονός πως το ContiStreet είναι για τις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες γενικής χρήσης, εν τούτοις η Continental χρησιμοποίησε για την κατασκευή του όλη την τεχνογνωσία που απέκτησε από την εξέλιξη του ContiRaodAttack 3. Σε αυτή την κατηγορία ελαστικών οι αναβάτες ζητούν κυρίως αντοχή και χαμηλή τιμή, όμως η Continental υπόσχεται θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς σε αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά έχει προσθέσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου σπορ ελαστικού.

 

 

TKC 70 Rock

Ο “βράχος” είναι ένας συμπληρωματικός τύπος πίσω ελαστικού μέσα στην οικογένεια των TKC 70 και TKC 80, που δίνει μια πρακτική και οικονομικά συμφέρουσα λύση στους ιδιοκτήτες on-off με εξερευνητικές διαθέσεις. Ουσιαστικά το TKC 70 Rock είναι ένα πίσω ελαστικό που προσφέρει υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης στο χώμα από το “απλό” TKC 70, χωρίς όμως να θυσιάζει μέρος της άνεσης, του θορύβου κύλισης και της πρόσφυσης στην άσφαλτο σε σχέση με το TKC 80. Οπότε κρατώντας εμπρός το TKC 70 και βάζοντας πίσω το TKC 70 Rock, μπορείς να μπεις πιο βαθειά στους δασικούς δρόμους και να εξερευνήσεις περισσότερες απομακρυσμένες παραλίες, χωρίς να πρέπει να καταφύγεις στην αγορά ενός ζεύγους καθαρά off-road ελαστικών, με τους όποιους περιορισμούς και μειονεκτήματα τα συνοδεύουν στην άσφαλτο.