Continental ContiAttack SM 2– Παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του supermoto ελαστικού

Η νέα γενιά υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη απόδοση, τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα
Continental Contiattack SM 2
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/1/2024

Η Continental παρουσίασε το νέο ελαστικό ContiAttack SM 2 για την supermoto κατηγορία, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές για κυκλοφορία στον δρόμο, ενώ αξιοποιώντας την νέα τεχνολογία γόμας Continental BlackChili, υπόσχεται εντυπωσιακή απόδοση στην πίστα με ταυτόχρονη υψηλότερη χιλιομετρική αντοχή κατά 28%, σε σχέση με τον προκάτοχό του, ContiAttack SM EVO.

Το ContiAttack SM 2 σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με γνώμονα του να είναι ένα ελαστικό για τη supermoto κατηγορία, το οποίο μπορεί να σε πάει μέχρι την πίστα, να οδηγήσεις εκεί γράφοντας χρόνους και μετά να επιστρέψεις σπίτι σου. Αυτό συνεπάγεται ότι οι απαιτήσεις είναι εντελώς διαφορετικές από ένα τουριστικό ή σπορ ελαστικό. Η οδήγηση ενός supermoto στην πίστα συνεπάγεται διαρκή και απότομη μεταφορά βάρους, λόγω της απότομης επιτάχυνσης και του σκληρού φρεναρίσματος, ενώ ταυτόχρονα το ελαστικό πρέπει να μπορεί να βρει πρόσφυση σε μεγάλες γωνίες κλίσης. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν δύο ακόμη παράγοντες, το να ζεσταίνεται γρήγορα προσφέροντας άμεσα σωστή πληροφόρηση στον αναβάτη και να είναι λειτουργικό και σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς μιλάμε για ένα ελαστικό με το οποίο μπορείς να κυκλοφορήσεις νόμιμα στον δρόμο. Όπως μας λέει ο Υπεύθυνος Προϊόντος για τον τομέα των ελαστικών μοτοσυκλέτας της Continental, Raphael Michels, το ContiAttack SM 2 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αριστεύει σε όλους τους παραπάνω παράγοντες.

Το νέο ελαστικό βασίζεται στον σκελετό που χρησιμοποιεί η Continental για την κατασκευή του σλικ ContiTrack, το οποίο προορίζεται για αγωνιστική χρήση και οδήγηση σε πίστα. Η χαμηλή αναλογία του προφίλ που έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο, εγγυάται βελτιωμένη απόδοση και πρόσφυση υπό κλίση. Σύμφωνα με τις δοκιμές της Continental στην πίστα, το νέο supermoto ελαστικό είναι καλύτερο σε κάθε τομέα από τον προκάτοχό του. Στο στεγνό γυρίζει 2% πιο γρήγορα, ενώ στο βρεγμένο τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα καθώς το ContiAttack SM 2 είναι 3% ταχύτερο από το ContiAttack SM EVO.

Continental ContiAttack SM 2– Παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του supermoto ελαστικού

Η βελτίωση αυτή έρχεται καθώς η Continental χρησιμοποιεί 2 νέες τεχνολογίες, που δεν υπήρχαν πριν. Η καινοτόμος τεχνολογία GripLimitFeedback, όπως την ονομάζει η εταιρεία, αυξάνει την ασφάλεια σε μεγάλες κλίσεις, προσφέροντας βελτιωμένη πληροφόρηση στον αναβάτη για το τι ακριβώς συμβαίνει με την πρόσφυση του οδοστρώματος. Αυτό με την σειρά του, αυξάνει τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη του, όταν οδηγεί στο όριο.

Το RainGrip είναι μία ακόμα νέα τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας, η οποία αφορά στη δημιουργία ενός ειδικού μείγματος πυριτίου, το οποίο σύμφωνα με την Continental παρέχει εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης στο βρεγμένο. Το πυρίτιο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ελαστικά δρόμου, καθώς ανεβάζει γρήγορα τη θερμοκρασία, ακόμα και σε κρύες συνθήκες, διατηρώντας την ψηλά όσο οδηγείς. Το αντάλλαγμα είναι η μείωση που επιφέρει στην διάρκεια ζωής του ελαστικού, καθώς όσο οδηγείς τόσο αυξάνεται και η θερμοκρασία, μεγαλώνοντας τη διάρκεια του θερμικού κύκλου. Η Continental υπόσχεται ότι χάρη στην νέα τεχνολογία, το μείγμα πυριτίου που έχει χρησιμοποιηθεί στο μπροστινό ελαστικό βελτιώνει την πρόσφυση στο βρεγμένο, ακόμα και σε κρύες και ολισθηρές συνθήκες, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει αρνητικά την διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Το ContiAttack SM 2 επωφελείται από τα χρόνια εμπειρίας και τα δεδομένα που έχει συλλέξει η Continental. Το πρώτο supermoto ελαστικό παρουσιάστηκε το 2011, με την ονομασία ContiAttack SM, ενώ το 2018 ήρθε η δεύτερη γενιά με το ContiAttack SM EVO. Για την κατασκευή της τρίτης και πιο πρόσφατης έκδοσης, ο σκελετός δημιουργήθηκε από ένα ενιαίο τμήμα, χωρίς ραφές, προσφέροντας μεγαλύτερο τμήμα επαφής με την άσφαλτο. Αυτό, αυξάνει την πρόσφυση, ειδικά κατά το φρενάρισμα σε μεγάλες γωνίες κλίσης.

Continental ContiAttack SM 2– Παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του supermoto ελαστικού

Για πρώτη φορά η Continental χρησιμοποιεί σε supermoto ελαστικό την αποκλειστική της τεχνολογία BlackChili Compound για την κατασκευή του πέλματος, η οποία διαρκώς εξελίσσεται χάρη στη διαρκή έρευνα της εταιρείας πάνω στα πολυμερή και τις πρώτες ύλες. Οι μηχανικοί της Continental κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο συνθετικό ελαστικό, δημιουργώντας ένα υψηλής απόδοσης υλικό που συνδυάζεται με νανοσωματίδια αιθάλης. Το συγκεκριμένο μείγμα πέλματος χαρίζει προσαρμοστικότητα στις ιδιότητες της επιφάνειας και του σχήματος της γόμας, ανάλογα τις συνθήκες χρήσης. Ως αποτέλεσμα το BlackChili Compound επιτρέπει την καλύτερη πρόσφυση σε συνδυασμό με αυξημένο χρόνο ζωής, ενώ τα ελαστικά που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία φτάνουν πιο γρήγορα την θερμοκρασία λειτουργίας, σε σχέση με τα υπόλοιπα της Continental.

Όπως συμβαίνει και με τους προκατόχους του, το ContiAttack SM 2 ενσωματώνει την τεχνολογία MultiGrip για ομοιογενή φθορά, με τη χρήση μόνο μίας γόμας. Η τεχνολογία Traction Skin εξαλείφει την ανάγκη για “στρώσιμο” του ελαστικού, προσφέροντας τον ίδιο χαρακτήρα από το πρώτο μέτρο. Τέλος, η τεχνολογία ZeroDegree 0° για την κατασκευή του ατσάλινου σκελετού, ο οποίος ακολουθεί την κατεύθυνση κύλισης του ελαστικού μπροστά και πίσω, εξασφαλίζει σταθερότητα στις υψηλές ταχήτητες.

Τα ContiAttack SM 2 αναμένεται να έρθει σε δύο διαστάσεις για μπροστά και τρεις για πίσω. Το πρώτο τετράμηνο του 2024, αναμένονται οι 120/70 R 17 για μπροστά και 160/60 R 17 για πίσω. Από το δεύτερο μισό του 2024, θα προστεθούν οι διαστάσεις 110/70 R 17 για μπροστά και οι 140/70 R 17 και 150/60 R 17, για πίσω, ολοκληρώνοντας την γκάμα.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.