Διαγωνισμός: Διάλεξε μια Yamaha για τον Άη Βασίλη!

…και πάρ’ του τα δώρα!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/12/2020

Η Yamaha σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο να μοιράσει δώρα σε 30 τυχερούς μοτοσυκλετιστές μέσω ενός διαγωνισμού στα social media της ιαπωνικής εταιρείας. Αν θέλεις να δοκιμάσεις και εσύ την τύχη σου διαβασε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί με τις οδηγίες:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Yamaha “Save Christmas”.

 

Νέος, social media διαγωνισμός από την Yamaha, με θέμα «Save Christmas» με δώρα Yamaha για 30 τυχερούς νικητές!

Το έλκηθρο του Άη-Βασίλη χάλασε! Ποιο μοντέλο Yamaha θα του προτείνατε για να μεταφέρει τα δώρα του;

Με αυτή την ερώτηση η Yamaha καλεί τους υποστηρικτές της να απαντήσουν με comment στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/YamahaMotorGreece/posts/10159245459078083) και στο Instagram (https://www.instagram.com/p/CI7vCkVK3ki) και να συμμετάσχουν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό «Save Christmas».

Η κλήρωση θα αναδείξει 30 τυχερούς νικητές που θα κερδίσουν δώρα Yamaha!

Ο διαγωνισμός ισχύει από τις 18/12/2020 έως τις 8/1/2021. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12/01/2021.

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/news/_-save-christmas/

#Yamaha #SaveChristmas #YamahaMotorGreece #YamahaRacingHellas

Facebook

Yamaha Motor Greece: www.facebook.com/YamahaMotorGreece

 

Yamaha Marine Greece: www.facebook.com/YamahaMarineGreece

 

Yamaha Racing Hellas: www.facebook.com/YamahaRacingHellas

 

Instagram

Yamaha Motor Greece: www.instagram.com/yamahamotorgreece

 

Yamaha Marine Greece: www.instagram.com/yamahamarinegreece

 

Yamaha Racing Hellas: www.instagram.com/yamaha_racing_hellas


 

Η αστυνομία της Φινλανδίας δεν αστειεύεται – Καταδίωξη με σοκαριστική κατάληξη [Video]

Υπερβολική αντίδραση των αστυνομικών ή δικαιολογημένη πράξη εντός ορίων των καθηκόντων τους;
finnish-police-chase-moped
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/8/2026

Στη Φινλανδία ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις – μάστιγα, κατά τα ΜΜΕ της χώρας – είναι αυτό των παράνομων μοτοποδηλάτων. Καθώς τα ασφαλιστικά κόστη είναι πολύ υψηλά στη χώρα, παρατηρείται το φαινόμενο νέοι αναβάτες να αγοράζουν μικρές μοτοσυκλέτες 50 κυβικών και να τις μετατρέπουν με βελτιωτικά εξαρτήματα σε πολλαπλάσια ιπποδύναμη από την ονομαστική τους.

Η αστυνομία της χώρας είναι προφανώς εν γνώση του γεγονότος και, όποτε ένα τέτοιο δίτροχο εμφανιστεί να κινείται σε δημόσιους δρόμους με ταχύτητα άνω των 50 km/h (η θεωρητική μέγιστη ταχύτητα κάθε μοτοποδηλάτου), ξέρουν πως πρόκειται για ένα παρανόμως τροποποιημένο όχημα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν φινλανδικά ΜΜΕ για το εν λόγω συμβάν, που έγινε το Σάββατο 8 Αυγούστου, το αυτοκίνητο (χωρίς διακριτικά) της αστυνομίας εντόπισε τον αναβάτη να κινείται με ταχύτητα γύρω στα 90 km/h και έσπευσε να τον σταματήσει, αλλά αυτός επιτάχυνε και προσπάθησε να διαφύγει.

Τότε το αυτοκίνητο τον πλησίασε από αριστερά και του έκλεισε τον δρόμο, σπρώχνοντάς τον στο χαντάκι στην άκρη του δρόμου, όπου ο νεαρός έπεσε άσχημα και τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά κατά τα φαινόμενα. Μάλιστα η κίνηση των αστυνομικών ήταν τόσο έντονη που και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ενδεχομένως να υπέστη κι αυτό ζημιές περνώντας βίαια μέσα από το χαντάκι.

Το ερώτημα είναι αν δικαιολογείται αυτός ο βαθμός βίας. Από το βίντεο είναι προφανές πως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας θα μπορούσε εύκολα να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρότερα ή ακόμη και να σκοτωθεί με τον τρόπο που έπεσε σε ένα σημείο που τριγύρω υπήρχαν δέντρα, κολώνες και φράχτες. Εξίσου εύκολα, θα μπορούσε να έχει τραυματίσει (ή χειρότερα) οποιονδήποτε είχε την ατυχία να περπατά παραδίπλα από το σημείο.

Αν δηλαδή οι ίδιοι αστυνομικοί κυνηγούσαν έναν ύποπτο βαρύτερου εγκλήματος, τι θα του έκαναν; Θα καλούσαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό;

Για την ιστορία, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του φινλανδικού Τύπου, οι αρχές πλέον έχουν ανοίξει δύο έρευνες σχετικές με το συμβάν, μια για τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας και μια για τον αστυνομικό-οδηγό του αυτοκινήτου.

Δείτε το βίντεο στη συνέχεια και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.