Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Διορθώσεις τιμών των τεστ

Erratta για το κακό το μάτι!

Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε…! Ή μήπως το ανάποδο…; Όπως και να έχει πάντως, τα λάθη είναι ανθρώπινα και το σημαντικότερο είναι να εντοπίζονται εγκαίρως και –κυρίως- να τα παραδεχόμαστε. Γι' αυτό λοιπόν σήμερα που θα φτάσει στα χέρια σας το καινούργιο τεύχος του ΜΟΤΟ, θέλουμε να προλάβουμε τις παρανοήσεις που μπορεί να συμβούν και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σε ό,τι αφορά τις αναγραφόμενες τιμές δύο μοτοσυκλετών για τεστ. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι γνωστό εμείς εδώ στο περιοδικό δοκιμάζουμε και γράφουμε για τις μοτοσυκλέτες χωρίς να μας επηρεάζει ο παράγοντας της τιμής, και καμιά φορά είναι πιθανό να μας ξεφύγει το συγκεκριμένο νούμερο…

Στη δοκιμή του Kawasaki ZH2 –την πρώτη στην Ελλάδα- έχει γραφτεί λάθος η τιμή στα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς αντί για 27.790 ευρώ που αναγράφεται, το σωστό νούμερο είναι 19.990, ενώ με τον συγκεκριμένο χρωματισμό 20.990. Το απίστευτο γκάζι του και η αίσθηση της επιτάχυνση που είναι μοναδική (όπως θα διαβάσετε μέσα στο τεστ), μας πήρε το μυαλό και βρήκε ευκαιρία το δαιμόνιο που κατοικοεδρεύει στα τυπογραφεία να βάλει το δαχτυλάκι του για να γραφτεί το λάθος.

Η έτερη περίπτωση αφορά και πάλι τιμή, αυτή τη φορά για το Voge 500DS. Πιο συγκεκριμένα, στον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών αναγράφεται ότι κοστίζει 5.995 ευρώ, η οποία δεν είναι λάθος αλλά είναι η τιμή του μοντέλου χωρίς το top case και τις βάσεις για τις πλαϊνές βαλίτσες, που βλέπετε στην μοτοσυκλέτα της δοκιμής. Η Moto Trend, η αντιπροσωπεία της Voge στην Ελλάδα, διαθέτει δύο εκδόσεις στην αγορά: την βασική με την τιμή που προαναφέραμε και την 500DS ACC που συνοδεύεται από πλήρες σετ τριών βαλιτσών (top case και δύο πλαϊνές), η οποία κοστίζει 6.495 ευρώ.

Ζητάμε συγνώμη για αυτά τα δύο ατοπήματα –για τα οποία έχει ήδη ενεργοποιηθεί η διαδικασία μαστιγώματος των υπευθύνων σε δημόσιο χώρο- αλλά τουλάχιστον έτσι δεν θα μας πιάνει και το μάτι! Γιατί όπως θα διαπιστώσετε παίρνοντας το τεύχος στα χέρια σας, πρόκειται για ένα από τα πιο γεμάτα και… γκαζερά τεύχη του ΜΟΤΟ!