Distinguished Gentleman's Ride Athens 2019: Επιτυχία χωρίς προηγούμενο!

Μια βόλτα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

2/10/2019

Το Distinguished Gentleman’s Ride στέφθηκε με επιτυχία φέτος και στοχεύει ακόμη πιο ψηλά για του χρόνου! Τόσο η βόλτα όσο και το πάρτι που ακολουθεί παραδοσιακά, άλλαξαν τοποθεσία και απ’ το κέντρο της πρωτεύουσας που γινόταν μέχρι πέρσι, μεταφέρθηκε η αφετηρία στη Μαρίνα Φλοίσβου με προορισμό το Λαιμό της Βουλιαγμένης και πάλι πίσω. Η απήχηση που είχε η εκδήλωση ήταν τεράστια, ξεπερνώντας τις προηγούμενες συμμετοχές, περνώντας και το μήνυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και της κατάθλιψης των αντρών. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φετινό DGR.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Κυριακή 29/9 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε για έβδομη φορά στην Αθήνα «Τhe Distinguished Gentleman’s Rιde». Μάλιστα η συμμετοχή ήταν διπλάσια από αυτούς που είχαν δηλώσει, φτάνοντας τους 300 περίπου αναβάτες και ξεπερνώντας κατά πολύ τις παλιότερες συμμετοχές.

Φέτος είχαμε την τύχη ο καιρός να είναι σύμμαχός μας αλλά και να έχουμε και πάρα πολλές κυρίες συνεπιβάτισσες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κ. Λουκά Μέξη που τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο προληπτικός  έλεγχος των ανδρών ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Αμέσως μετά ξεκίνησε η βόλτα μας μέχρι το λαιμό της Βουλιαγμένης όπου βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες  και επιστροφή πάλι στο Φλοίσβο με live μουσικές και πολλά δώρα.

Φέτος εκτός του ρεκόρ συμμετοχών που ξεπεράσαμε, κάναμε και ρεκόρ δωρεών και μαζί με τους 100.000 αναβάτες σε όλο τον κόσμο ενώσαμε την προσπάθειά μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και της κατάθλιψης των αντρών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης, Τriumph Motorcycles, Total elf, Revit και Μοtorcycle Events που οργάνωσε την εκδήλωση και στο Δήμο Π. Φαλήρου για την φιλοξενία και την υποστήριξη.

Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ πάει στον υπέροχο κόσμο που ήταν κοντά μας .

Άντε και του χρόνου καλύτερα!!!

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ μεταξύ των ομιλητών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα είναι ο Σπύρος Κούτρας
In motion for safety
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2025

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Υπευθυνότητας: “In Motion for Safety”, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το κορυφαίο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Στόχος της δράσης “In Motion for Safety” είναι η καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφαλούς Οδήγησης και η διαμόρφωση Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς στη νέα γενιά οδηγών και αναβατών και συνεπώς η μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επόμενο διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 15:00 – 18:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Κτήριο Λαμπαδάριο, στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Ομιλητές και Εκπαιδευτές θα είναι οι:

    • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

    • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης - Ιδρυτικό μέλος Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Μελετών και Εντεταλμένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

    • Σπύρος Κούτρας - Εκπαιδευτής Οδηγικής Ασφάλειας Μοτοσυκλετιστών California Superbike School, Ιδρυτής Σχολής Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας City Art

    • Συντονιστής ο Τάκης Πουρναράκης - Δημοσιογράφος - Ανταποκριτής Formula 1, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Καθηγητής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

H πρωτοβουλία “In Motion for Safety” του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα, συνδέεται και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:
Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2024, είναι άκρως απογοητευτικά καθώς υπήρξε αύξηση 7,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το 2023 και 2,9% αύξηση στους νεκρούς.

  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2024: 11.346 τροχαία ατυχήματα με 665 νεκρούς, 546 βαριά τραυματίες, 12.880 ελαφρά τραυματίες.
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2023: 10.553 τροχαία ατυχήματα με 646 νεκρούς, 659 βαριά τραυματίες, 12.156 ελαφρά τραυματίες. 
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022: 10.487 ατυχήματα με 654 νεκρούς, 664 βαριά τραυματίες, 11.961 ελαφρά τραυματίες.