Ducati Custom Rumble: Με ελληνική συμμετοχή!

Ο νικητής θα αποφασιστεί στο Bike Shed 2020!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2020

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό της καλύτερης custom Scrambler της Ducati έκλεισαν το Δεκέμβριο που μας πέρασε με συνολικά 74 μοτοσυκλέτες να παίρνουν μέρος. Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του, παγκοσμίου φήμης πλέον, Πέτρου Χατζηροδέλη, ιδιοκτήτη της Jigsaw Customs. Την ιστορία του κατακόκκινου café racer που δημιούργησε ο Πέτρος για λογαριασμό της Kosmocar A.E., της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ducati, μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ όταν ολοκληρώθηκε είχαμε και την αποκλειστική ευκαιρία να την οδηγήσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το Custom Rumble χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες (Rocker, Cut-down, All-Terrain, Outsider και Bully) ώστε οι μοτοσυκλέτες να ανταγωνίζονται η μια την άλλη με ίσους όρους. Επομένως, όσοι έχουν μια café racer θα λάβουν μέρος στην Rocker –στην οποία συμμετέχει και η Kosmocar A.E.- ενώ όσοι έχουν κατασκευάσει μια bobber θα συμμετάσχουν στην Cut-down. Στην All-Terrain θα πάρουν μέρος όλες οι μοτοσυκλέτες που έχουν και off-road καταβολές, ενώ η Outsider απευθύνεται στους πιο δημιουργικούς custom builders που δεν θέλουν να περιορίζεται η φαντασία τους. Η Bully είναι η πιο premium κατηγορία, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αυτοί που θα επιλέξουν ως βάση τη ναυαρχίδα των Scrambler, το 1100, και όπως στην Outsider έτσι και εδώ δεν υπάρχουν σχεδιαστικοί περιορισμοί.

Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται το Custom Rumble και μέχρι τις 15 Μαρτίου όσοι θέλουν μπορούν να ψηφίσουν την καλύτερη δημιουργία της κάθε κατηγορίας μέσα από εδώ, ενώ οι νικητές –ένας από κάθε κατηγορία- θα παρουσιάσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο φετινό Bike Shed που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου. Εκεί, ενώπιον μιας επιτροπής από έμπειρους κριτές θα ανακοινωθεί και η απόλυτη νικήτρια του Custom Ruble.

Ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγάλος, τόσο στην Rocker που συμμετέχει η Kosmocar A.E. χάρη στη δημιουργία του Πέτρου Χατζηροδέλη, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Για να κυματίσει η ελληνική σημαία και να αναδειχθεί για άλλη μια φορά το επίπεδο που έχουμε ως χώρα στο customizing, χρειάζεται η βοήθεια όλων μας.

Ετικέτες

Ηλεκτροκίνηση: Honda R&D και QuantumScape εξελίσσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης

Ανακοινώθηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών με το βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση
QuantumScape
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/6/2026

Με ανακοίνωσή της η αμερικανική QuantumScape Corporation αποκαλύπτει πως ήρθε σε συμφωνία με τη Honda R&D Co., Ltd., θυγατρική της Honda Motor Co., Ltd., προκειμένου να εξελίξουν την πλατφόρμα μπαταριών στερεάς κατάστασης (solid state). Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν την προσοχή τους αφενός στην εξέλιξη της απόδοσης αυτής της τεχνολογίας, αλλά και της κατασκευαστικής αλυσίδας τους.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντικαθιστούν τον υγρό ηλεκτρολύτη με στερεό υλικό και προτείνουν ως βασικά τους πλεονεκτήματα τη μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα για ίδιο όγκο, ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά και την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου ανάφλεξης που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η QuantumScape εξελίσσει μια δική της τεχνολογία μπαταριών λιθίου-μετάλλου, η οποία είναι και το σημείο αιχμής που την έφερε δίπλα στη Honda. Όπως εξηγεί ο Atsushi Ogawa, διευθυντής του Research Center of Excellence της Honda R&D, “η τεχνολογία της QS έχει επιδείξει μοναδικά και πειστικά πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής μας. Βλέπουμε τη δυναμική αυτής της τεχνολογίας στο να προσθέσει αξία σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας τα ηλεκτρικά οχήματα, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρούμε στο επόμενο βήμα της συνεργασίας μας.”

Μάλιστα αυτή η τεχνολογία της QuantumScape είναι η ίδια που εξετάζεται από τον Όμιλο Volkswagen με τη βοήθεια της Ducati και της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας V21L που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρική κατηγορία MotoE του MotoGP.