Ducati Custom Rumble: Με ελληνική συμμετοχή!

Ο νικητής θα αποφασιστεί στο Bike Shed 2020!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2020

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό της καλύτερης custom Scrambler της Ducati έκλεισαν το Δεκέμβριο που μας πέρασε με συνολικά 74 μοτοσυκλέτες να παίρνουν μέρος. Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του, παγκοσμίου φήμης πλέον, Πέτρου Χατζηροδέλη, ιδιοκτήτη της Jigsaw Customs. Την ιστορία του κατακόκκινου café racer που δημιούργησε ο Πέτρος για λογαριασμό της Kosmocar A.E., της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ducati, μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ όταν ολοκληρώθηκε είχαμε και την αποκλειστική ευκαιρία να την οδηγήσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το Custom Rumble χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες (Rocker, Cut-down, All-Terrain, Outsider και Bully) ώστε οι μοτοσυκλέτες να ανταγωνίζονται η μια την άλλη με ίσους όρους. Επομένως, όσοι έχουν μια café racer θα λάβουν μέρος στην Rocker –στην οποία συμμετέχει και η Kosmocar A.E.- ενώ όσοι έχουν κατασκευάσει μια bobber θα συμμετάσχουν στην Cut-down. Στην All-Terrain θα πάρουν μέρος όλες οι μοτοσυκλέτες που έχουν και off-road καταβολές, ενώ η Outsider απευθύνεται στους πιο δημιουργικούς custom builders που δεν θέλουν να περιορίζεται η φαντασία τους. Η Bully είναι η πιο premium κατηγορία, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αυτοί που θα επιλέξουν ως βάση τη ναυαρχίδα των Scrambler, το 1100, και όπως στην Outsider έτσι και εδώ δεν υπάρχουν σχεδιαστικοί περιορισμοί.

Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται το Custom Rumble και μέχρι τις 15 Μαρτίου όσοι θέλουν μπορούν να ψηφίσουν την καλύτερη δημιουργία της κάθε κατηγορίας μέσα από εδώ, ενώ οι νικητές –ένας από κάθε κατηγορία- θα παρουσιάσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο φετινό Bike Shed που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου. Εκεί, ενώπιον μιας επιτροπής από έμπειρους κριτές θα ανακοινωθεί και η απόλυτη νικήτρια του Custom Ruble.

Ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγάλος, τόσο στην Rocker που συμμετέχει η Kosmocar A.E. χάρη στη δημιουργία του Πέτρου Χατζηροδέλη, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Για να κυματίσει η ελληνική σημαία και να αναδειχθεί για άλλη μια φορά το επίπεδο που έχουμε ως χώρα στο customizing, χρειάζεται η βοήθεια όλων μας.

Ετικέτες

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.