Ducati Custom Rumble: Με ελληνική συμμετοχή!

Ο νικητής θα αποφασιστεί στο Bike Shed 2020!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2020

Οι εγγραφές για τον διαγωνισμό της καλύτερης custom Scrambler της Ducati έκλεισαν το Δεκέμβριο που μας πέρασε με συνολικά 74 μοτοσυκλέτες να παίρνουν μέρος. Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του, παγκοσμίου φήμης πλέον, Πέτρου Χατζηροδέλη, ιδιοκτήτη της Jigsaw Customs. Την ιστορία του κατακόκκινου café racer που δημιούργησε ο Πέτρος για λογαριασμό της Kosmocar A.E., της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ducati, μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ όταν ολοκληρώθηκε είχαμε και την αποκλειστική ευκαιρία να την οδηγήσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το Custom Rumble χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες (Rocker, Cut-down, All-Terrain, Outsider και Bully) ώστε οι μοτοσυκλέτες να ανταγωνίζονται η μια την άλλη με ίσους όρους. Επομένως, όσοι έχουν μια café racer θα λάβουν μέρος στην Rocker –στην οποία συμμετέχει και η Kosmocar A.E.- ενώ όσοι έχουν κατασκευάσει μια bobber θα συμμετάσχουν στην Cut-down. Στην All-Terrain θα πάρουν μέρος όλες οι μοτοσυκλέτες που έχουν και off-road καταβολές, ενώ η Outsider απευθύνεται στους πιο δημιουργικούς custom builders που δεν θέλουν να περιορίζεται η φαντασία τους. Η Bully είναι η πιο premium κατηγορία, καθώς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αυτοί που θα επιλέξουν ως βάση τη ναυαρχίδα των Scrambler, το 1100, και όπως στην Outsider έτσι και εδώ δεν υπάρχουν σχεδιαστικοί περιορισμοί.

Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται το Custom Rumble και μέχρι τις 15 Μαρτίου όσοι θέλουν μπορούν να ψηφίσουν την καλύτερη δημιουργία της κάθε κατηγορίας μέσα από εδώ, ενώ οι νικητές –ένας από κάθε κατηγορία- θα παρουσιάσουν τις μοτοσυκλέτες τους στο φετινό Bike Shed που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου. Εκεί, ενώπιον μιας επιτροπής από έμπειρους κριτές θα ανακοινωθεί και η απόλυτη νικήτρια του Custom Ruble.

Ο ανταγωνισμός φέτος είναι μεγάλος, τόσο στην Rocker που συμμετέχει η Kosmocar A.E. χάρη στη δημιουργία του Πέτρου Χατζηροδέλη, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Για να κυματίσει η ελληνική σημαία και να αναδειχθεί για άλλη μια φορά το επίπεδο που έχουμε ως χώρα στο customizing, χρειάζεται η βοήθεια όλων μας.

Ετικέτες

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες