Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ducati Scrambler – Η Jigsaw Customs ετοιμάζει μία ελληνική custom για παγκόσμια καριέρα

«Customάρεται» για να πρωταγωνιστήσει

Μία νέα ελληνική custom αρχίζει να προετοιμάζεται κι εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία των εργασιών, με την υπόσχεση πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι άξιο να εμφανιστεί σε μεγάλα σαλόνια και εκθέσεις customizing! Κι όταν μάλιστα η υπόσχεση αυτή έρχεται από την Jigsaw Customs, τότε σίγουρα αποκτά την δέουσα βαρύτητα.

Τα σχέδια είναι έτοιμα και η ολοκαίνουρια Ducati Scrambler έχει ήδη αρχίσει να γδύνεται, ώστε να υποδεχτεί τα πρώτα καλούπια για το νέο της κουστούμι. Τίποτα δεν πρόκειται να μείνει ίδιο επάνω της, τους επόμενους μήνες που θα διαρκέσει η πλήρης εμφανισιακή μετατροπή της!

Ο Πέτρος Χατζηροδέλης της Jigsaw Customs, που για δύο συνεχόμενα έτη έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Yardbuilt – και που πέρσι φτάσαμε ως ομάδα μέχρι το Wheels & Waves – ετοιμάζει το επόμενο βήμα! Μία Ducati που σκοπεύει να γίνει αντικείμενο συζήτησης, εντός κι εκτός Ελλάδας, φτιαγμένη με στόχο να τραβά το βλέμμα και τα φωτογραφικά φλας, όπου κι αν βρεθεί.

Στην Jigsaw Customs οι εργασίες στο ολοκαίνουριο Ducati Scrambler που παραχώρησε η Kosmocar AE - η ελληνική αντιπροσωπεία της Ducati – έχουν ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό ήταν το επόμενο από μία σειρά πολλών βημάτων, μέχρι να φτάσουμε εδώ που είμαστε, σε αυτό το σημείο που φαινομενικά φαντάζει η αρχή. Διότι η αποσυναρμολόγηση του Scrambler είναι ένα από τα πολλά βήματα κι όχι η αρχή του Customizing για τον Πέτρο που έχει ήδη επενδύσει πολύ σε χρόνο, σχεδιάζοντας και κατασταλάζοντας σε κάθε μικρή λεπτομέρεια της εμφάνισης.

Έχοντας πλήρη εικόνα της τελικής μορφής, όλων των εργασιών που θα χρειαστεί να γίνουν και κάθε υλικό που είναι απαραίτητο να βρεθεί, το στάδιο που τώρα ξεκίνησε να υλοποιείται θα είναι λιγότερο χαοτικό. Το Scrambler χάνει πλέον την εικόνα που είχε όταν έφυγε από το εργοστάσιο Ducati και σιγά – σιγά θα δώσει την θέση του σε μία ξεχωριστή δημιουργία της Jigsaw Customs.

Πέρσι το XSR700 που έγινε ένα TZ750 Flat Tracker Kenny Roberts replica - το "the Slider" όπως εσείς το ονομάσατε και που οδηγήσαμε αποκλειστικά στο MOTO, αφού πρώτα το συνοδεύσαμε μέχρι την Γαλλία για το Wheels & Waves, πρωτοστάτησε στον διαγωνισμό Yardbuilt και έφερε τα εύσημα και στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ την ελληνική αντιπροσωπεία, από την Yamaha Europe: Έφτασε μέχρι και στην EICMA στο τεράστιο περίπτερο της Yamaha! Αυτό είναι ένα μόνο από τα επιτεύγματα της Jigsaw Customs και του Πέτρου Χατζηροδέλη, που έχοντας να επιδείξει μία μακρά πορεία στο restoring και στο customizing τόσο σε ιαπωνικές, όσο και σε ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες, τώρα κάνει ένα γενναίο βήμα με το Scambler της Ducati: Customizing σε επίπεδο αντάξιο να σταθεί στις μεγαλύτερες εκθέσεις…