Ducati Multistrada V4 S - Σύστημα Easy Lift για να τη σηκώνεις πιο εύκολα από το πλαϊνό σταντ

Πρώτη φορά είχε εφαρμοστεί στην Ducati Multistrada V4 Rally
Ducati Easy lift
Από το

motomag

13/7/2023

Όταν παρουσίασε την έκδοση Rally της Multistrada V4, η Ducati πρόσφερε στους αγοραστές της ένα ακόμα μαξιλαράκι άνεσης και πρακτικότητας, εισάγοντας το σύστημα Easy Lift, που τώρα το μεταφέρει και στην έκδοση S.

Πρώτη φορά που αναφερθήκαμε στο ηλεκτρονικό σύστημα Easy Lift, ήταν στα τέλη του 2022, στη διαδικτυακή παρουσίαση του Multistrada V4 Rally. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όταν γυρίσεις τον διακόπτη στην θέση On, μαλακώνει τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, που βυθίζονται βοηθώντας σε να σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα ευκολότερα από το πλαϊνό σταντ.

Η λειτουργία αυτή βοηθάει ακόμα περισσότερο στις περιπτώσεις που η μοτοσυκλέτα έχει σταματήσει κάθετα σε κάποια κατηφόρα. Ταυτόχρονα, κάνει ευκολότερη και τη ζωή των πιο βραχύσωμων αναβατών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με την επιλογή των μικρότερων διαδρομών στις αναρτήσεις, που ήδη υπάρχει στον έξτρα κατάλογο των αξεσουάρ της Ducati. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει και το πρόσθετο σύστημα Minimum Preload, που χαμηλώνει το ύψος των αναρτήσεων μέσω της προφόρτισης, επιτρέποντας και στους κοντύτερους αναβάτες να πατήσουν ολόκληρο το πέλμα τους στην άσφαλτο, και να τη χειριστούν πιο εύκολα, ειδικά όταν μεταφέρουν και συνεπιβάτη.

Το Easy Lift έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο στάνταρ εξοπλισμού της έκδοσης S του Multistrada V4. Για όσους έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά της μοτοσυκλέτας, η Ducati ανακοινώνει ότι θα μπορούν να προσθέσουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, με αναβάθμιση λογισμικού μέσω του MyDucati app.

Ετικέτες

Τροχαία Αττικής: Συνεχίζονται τα μπαράζ ελέγχων - Παραβάτης ένας στους έξι οδηγούς

Πάνω από 5.000 παραβάσεις - Υπό την επήρεια αλκοόλ 252 οδηγοί
troxaia
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Mέσα σε λίγες ημέρες καταγράφηκαν 5.246 τροχονομικές παραβάσεις στην Αττική, με την Τροχαία να εντοπίζει εκατοντάδες οδηγούς χωρίς κράνος, με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σειρά ελέγχων πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, από τις 5 έως και τις 9 Μαρτίου 2026, με σκοπό τον εντοπισμό επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών που προκαλούν τροχαία ατυχήματα.

Πάνω από 31.000 έλεγχοι σε τέσσερις ημέρες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31.494 έλεγχοι σε οδηγούς και οχήματα. Από αυτούς προέκυψαν 5.246 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αριθμός που δίνει μια εικόνα για την έκταση της παραβατικότητας στους δρόμους της Αττικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Ο.Ε.Π.Τ.Α. (Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), καθώς και από τα κατά τόπους Τμήματα της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:

  • 352 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 286 για υπερβολική ταχύτητα
  • 252 παραβάσεις για αλκοόλ που οδήγησαν σε 8 συλλήψεις
  • 184 για έλλειψη ελέγχου ΚΤΕΟ
  • 176 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
  • 137 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 32 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Ο μεγάλος αριθμός προστίμων για μη χρήση κράνους παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικός και μία από τις βασικές αιτίες σοβαρών τραυματισμών σε ατυχήματα που εμπλέκονται μοτοσυκλέτες.

Αφαιρέσεις διπλωμάτων και ακινητοποιήσεις οχημάτων

Πέρα από τα πρόστιμα, επιβλήθηκαν και σημαντικές διοικητικές κυρώσεις. Συγκεκριμένα:

  • αφαιρέθηκαν 1.005 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • αφαιρέθηκαν 202 άδειες κυκλοφορίας
  • αφαιρέθηκαν 169 πινακίδες κυκλοφορίας
  • ακινητοποιήθηκαν συνολικά 599 οχήματα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ξεκαθαρίζει ότι αντίστοιχες εξορμήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με αμείωτη ένταση, στοχεύοντας κυρίως σε παραβάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.