Ducati Multistrada V4 S - Σύστημα Easy Lift για να τη σηκώνεις πιο εύκολα από το πλαϊνό σταντ

Πρώτη φορά είχε εφαρμοστεί στην Ducati Multistrada V4 Rally
Ducati Easy lift
Από το

motomag

13/7/2023

Όταν παρουσίασε την έκδοση Rally της Multistrada V4, η Ducati πρόσφερε στους αγοραστές της ένα ακόμα μαξιλαράκι άνεσης και πρακτικότητας, εισάγοντας το σύστημα Easy Lift, που τώρα το μεταφέρει και στην έκδοση S.

Πρώτη φορά που αναφερθήκαμε στο ηλεκτρονικό σύστημα Easy Lift, ήταν στα τέλη του 2022, στη διαδικτυακή παρουσίαση του Multistrada V4 Rally. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όταν γυρίσεις τον διακόπτη στην θέση On, μαλακώνει τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, που βυθίζονται βοηθώντας σε να σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα ευκολότερα από το πλαϊνό σταντ.

Η λειτουργία αυτή βοηθάει ακόμα περισσότερο στις περιπτώσεις που η μοτοσυκλέτα έχει σταματήσει κάθετα σε κάποια κατηφόρα. Ταυτόχρονα, κάνει ευκολότερη και τη ζωή των πιο βραχύσωμων αναβατών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με την επιλογή των μικρότερων διαδρομών στις αναρτήσεις, που ήδη υπάρχει στον έξτρα κατάλογο των αξεσουάρ της Ducati. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει και το πρόσθετο σύστημα Minimum Preload, που χαμηλώνει το ύψος των αναρτήσεων μέσω της προφόρτισης, επιτρέποντας και στους κοντύτερους αναβάτες να πατήσουν ολόκληρο το πέλμα τους στην άσφαλτο, και να τη χειριστούν πιο εύκολα, ειδικά όταν μεταφέρουν και συνεπιβάτη.

Το Easy Lift έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο στάνταρ εξοπλισμού της έκδοσης S του Multistrada V4. Για όσους έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά της μοτοσυκλέτας, η Ducati ανακοινώνει ότι θα μπορούν να προσθέσουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, με αναβάθμιση λογισμικού μέσω του MyDucati app.

Ετικέτες

Ιταλία: Η Beta πουλάει μαθήματα Trial και στους εντουράδες

Γνωριμία με το trial από εκπαιδευτές της Beta, με κόστος μόλις 39 ευρώ
Try Trial
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/8/2026

Η Beta δίνει την ευκαιρία σε αναβάτες κάθε επιπέδου να δοκιμάσουν την οδήγηση trial μοτοσυκλετών, μέσα από το νέο πρόγραμμα "Try Trial Special Edition", που συνδυάζει εκπαίδευση, εξοπλισμό και την αγωνιστική ατμόσφαιρα

Το Try Trial Special Edition περιλαμβάνει ένα μάθημα διάρκειας 60 λεπτών με επίσημους εκπαιδευτές της Beta, σχεδιασμένο για να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κόσμο του trial μέσα από βασικές τεχνικές και ασκήσεις που βελτιώνουν τον έλεγχο και την ισορροπία πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες όπως η δυναμική ισορροπία, ο ακριβής έλεγχος και χειρισμός γκαζιέρας και συμπλέκτη, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι σωστές μεταφορές βάρους για την υπέρβαση εμποδίων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 39 ευρώ και περιλαμβάνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, το ωριαίο μάθημα με τους εκπαιδευτές, καθώς και τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και ρουχισμό.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες και ημερομηνίες στην Ιταλία με αφορμή μοτοσυκλετιστικά αγωνιστικά δρώμενα, στις 5 με 6 Σεπτεμβρίου, στο Abetone (Pistoia), παράλληλα με αγώνα Hard Enduro, προσφέροντας μια ιδανική ευκαιρία στους φίλους του enduro να γνωρίσουν τις τεχνικές του trial και στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου, στο Gaby (Aosta), κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου του Ιταλικού Πρωταθλήματος Trial, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις του αθλήματος.