Ducati Multistrada V4 S - Σύστημα Easy Lift για να τη σηκώνεις πιο εύκολα από το πλαϊνό σταντ

Πρώτη φορά είχε εφαρμοστεί στην Ducati Multistrada V4 Rally
Ducati Easy lift
Από το

motomag

13/7/2023

Όταν παρουσίασε την έκδοση Rally της Multistrada V4, η Ducati πρόσφερε στους αγοραστές της ένα ακόμα μαξιλαράκι άνεσης και πρακτικότητας, εισάγοντας το σύστημα Easy Lift, που τώρα το μεταφέρει και στην έκδοση S.

Πρώτη φορά που αναφερθήκαμε στο ηλεκτρονικό σύστημα Easy Lift, ήταν στα τέλη του 2022, στη διαδικτυακή παρουσίαση του Multistrada V4 Rally. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όταν γυρίσεις τον διακόπτη στην θέση On, μαλακώνει τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, που βυθίζονται βοηθώντας σε να σηκώσεις τη μοτοσυκλέτα ευκολότερα από το πλαϊνό σταντ.

Η λειτουργία αυτή βοηθάει ακόμα περισσότερο στις περιπτώσεις που η μοτοσυκλέτα έχει σταματήσει κάθετα σε κάποια κατηφόρα. Ταυτόχρονα, κάνει ευκολότερη και τη ζωή των πιο βραχύσωμων αναβατών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με την επιλογή των μικρότερων διαδρομών στις αναρτήσεις, που ήδη υπάρχει στον έξτρα κατάλογο των αξεσουάρ της Ducati. Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει και το πρόσθετο σύστημα Minimum Preload, που χαμηλώνει το ύψος των αναρτήσεων μέσω της προφόρτισης, επιτρέποντας και στους κοντύτερους αναβάτες να πατήσουν ολόκληρο το πέλμα τους στην άσφαλτο, και να τη χειριστούν πιο εύκολα, ειδικά όταν μεταφέρουν και συνεπιβάτη.

Το Easy Lift έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο στάνταρ εξοπλισμού της έκδοσης S του Multistrada V4. Για όσους έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά της μοτοσυκλέτας, η Ducati ανακοινώνει ότι θα μπορούν να προσθέσουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση, με αναβάθμιση λογισμικού μέσω του MyDucati app.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.