Dunlop Trailmax Meridian: Νέο on-off ελαστικό

Με περισσότερες δυνατότητες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/9/2019

Με τις απαιτήσεις των αναβατών να έχουν αλλάξει σημαντικά την τελευταία δεκαετία, οι adventure μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει στο σημείο να αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή. Αυτό έδειξε η έρευνα της Dunlop που πραγματοποίησε, με στόχο να δει ποια κατηγορία ελαστικών έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση και κατ' επέκταση να δημιουργήσει ένα νέο ελαστικό γι' αυτή. Τα Trailmax Meridian αποτελούν τη νέα πρόταση της Dunlop για τις περισσότερες on-off μοτοσυκλέτες της αγοράς. Μάλιστα, το Trailmax Meridian βρίσκεται πιο ψηλά απ’ το TrailSmart MAX που υπάρχει στη γκάμα της και υπόσχεται εξαιρετική συμπεριφορά σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια επιδόσεων στον κύκλο ζωής του ελαστικού. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες των Trailmax καθώς και για τις δοκιμές εξέλιξής τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία νέα περιπέτεια ξεκινάει: η Dunlop λανσάρει το Trailmax Meridian

•             "Απόδραση από το συνηθισμένο" - ακραίες επιδόσεις για ισχυρές μηχανές περιπέτειας

•             Έντονο σχέδιο πέλματος για εξαιρετική συμπεριφορά σε στεγνές, υγρές αλλά και off-road συνθήκες

•             "Πιο ισχυρά για πιο πολύ χρόνο" – Επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ελαστικού

•             Έως και 15% κέρδος σε συνολική απόσταση* του ελαστικού, αποδεδειγμένα σε δοκιμές

H Dunlop αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από το Trailmax Meridian, ανακοινώνοντας ότι "μια νέα περιπέτεια ξεκινά" για την κατηγορία. Το Trailmax Meridian, που τοποθετείται "πάνω" από το καταξιωμένο TrailSmart MAX, αναπτύχθηκε με βάση πολύ συγκεκριμένες και περίπλοκες απαιτήσεις των πλέον τεχνικά εξελιγμένων μηχανών.

Οι απαιτήσεις των οδηγών αλλάζουν

Με τις πωλήσεις των μηχανών που συνδυάζουν on & off-road χαρακτηριστικά, όπως οι BMW GS, Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom και Triumph Tiger, να αυξάνονται γρηγορότερα από το σύνολο της αγοράς, οι οδηγοί απαιτούν ολοένα περισσότερη προσαρμοστικότητα από τις μηχανές τους, όπως και από τα ελαστικά τους.

"Την τελευταία δεκαετία έχουμε εντοπίσει μια αλλαγή στην αγορά. Κάποτε οι sport μηχανές ήταν τα αστέρια των πωλήσεών μας, αλλά τώρα πλέον η βασική περιοχή ανάπτυξης είναι οι μηχανές περιπέτειας. Οι οδηγοί έλκονται από την υψηλή τοποθέτηση της σέλας και τη δυνατότητα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, αλλά συνεχίζουν να απαιτούν τη δυνατότητα για off-road περιπέτειες. Κατόπιν έρευνας στις ανάγκες των αναβατών, βάλαμε μια δύσκολη πρόκληση στο τμήμα έρευνας & ανάπτυξής μας." δήλωσε ο  Luca Davide Andreoni,

Marketing Manager της Dunlop Motorcycle Europe.

Φιλόδοξοι στόχοι: επιτεύχθηκε έως και 15% αύξηση* στη συνολική απόσταση

Η έρευνα υπέδειξε επίσης στη Dunlop ότι το Trailmax Meridian θα έπρεπε να έχει την προσαρμοστικότητα να κερδίσει προκλήσεις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όπως off-road περιπέτειες και μακρές πανευρωπαϊκές περιοδείες, καθώς και να μπορεί να χαλιναγωγήσει τη δύναμη και τις επιδόσεις των πιο καινούριων απαιτητικών μηχανών.

Η Dunlop είναι ιδιαίτερα υπερήφανη από το κέρδος σε συνολικές αποστάσεις που εντοπίστηκε σε έντονες διαδρομές. Στον οπίσθιο τροχό το Trailmax Meridian, συγκρινόμενο σε δοκιμές με το καλύτερο ανταγωνιστικό ελαστικό, παρουσίασε ένα κέρδος απόστασης της τάξης του 6% σε διαδρομές σε ευθεία, ποσοστό που αυξάνεται ξεπερνώντας το 15% σε διαδρομές με οξείες γωνίες 40 μοιρών*. Ο Dmitri Talboom, Product Manager της Dunlop, εξηγεί περαιτέρω: “Η έρευνά μας έδειξε ότι αυτό ακριβώς χρειάζονται οι αναβάτες. Χρειάζονται την ανθεκτικότητα για μεγάλες καθημερινές αποστάσεις ή ταξίδια, με τη δυνατότητα να διατηρούνται οι υψηλές αποδόσεις για δρόμους με στροφές σε ένα ταξίδι σε βουνό ή μια εκδρομή στην εξοχή για το σαββατοκύριακο.”

Υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος στις συνολικές αποστάσεις για το ελαστικό πρόσθιου τροχού, ως υποπροϊόν του συγχρονισμού του προβλεπόμενου χρόνου αντικατάστασης και για τα δύο ελαστικά, γεγονός που μεταφράζεται μόνο σε μια αναγκαία επίσκεψη στην αντιπροσωπεία αντί για δύο.

Κράτημα που διαρκεί – σε στεγνές ή υγρές συνθήκες

Το έντονο σχέδιο του πέλματος του Trailmax Meridian δεν είναι εντυπωσιακό μόνο στην εμφάνιση, αλλά έχει στόχο και εξαιρετική αποδοτικότητα. Έχει σχεδιαστεί ώστε να αποβάλλει το νερό αποτελεσματικά σε υψηλές ταχύτητες και παράλληλα να διατηρεί υψηλά επίπεδα κρατήματος σε ξηρές συνθήκες. Η «μαγεία» συνεχίζεται κάτω από το σχέδιο με την MultiTread τεχνολογία.

Αυτό συμπεριλαμβάνει ένα μείγμα Hi-Silica που παρέχει εξαιρετικό κράτημα σε υγρές συνθήκες και κάνει το ελαστικό πιο ευέλικτο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με ένα περίβλημα Rayon Ply Casing φέρνει το διπλό πλεονέκτημα αυξημένων αποστάσεων αλλά και γρηγορότερων χρόνων warm-up, που ωφελούν τους αναβάτες που χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τις μηχανές περιπέτειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το οπίσθιο ελαστικό περιλαμβάνει ένα νέο κεντρικό μείγμα, το οποίο επεκτείνεται και "τρέχει" κάτω από το μείγμα των πλαϊνών. Αυτό βοηθάει τη συνολική σκληρότητα του οπίσθιο ελαστικού, παρέχοντας έτσι sport χειρισμό και αυξημένη πρόσφυση όταν εφαρμόζεται ισχύς από τον αναβάτη.

Τόσο το πρόσθιο όσο και το οπίσθιο ελαστικό διαθέτουν μια εκδοχή του περιβλήματος Rayon Ply Casing με δύο επιστρώσεις, το οποίο όταν συνδυάζεται με το Jointless Belt (JLB), παρέχει επίπεδα χειρισμού που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον αναβάτη. “Πολλές από αυτές τις μηχανές περιπέτειας έχουν ισχύ που τις τοποθετεί στην κατηγορία hypersport και οι αναβάτες τους περιμένουν το ελαστικό να «καλύπτει» το σχετικά μεγάλο μέγεθος της μηχανής ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ευέλικτο και δυναμικό χειρισμό. Το μείγμα τεχνολογιών του Trailmax Meridian το πετυχαίνει αυτό.” πρόσθεσε ο Dmitri Talboom.

Η δυνατότητα Off-Road είναι standard

Μία μηχανή περιπέτειας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποδίδει εξίσου και off-road. Στις δοκιμές της Dunlop το Trailmax Meridian, με το χαρακτηριστικό σχέδιο πέλματος που μοιάζει με νύχια ζώου, επέδειξε βελτιωμένη πρόσφυση σε σύγκριση με τους τρεις πλησιέστερους ανταγωνιστές αλλά και το υφιστάμενο TrailSmart MAX, σε μαλακό, λασπώδες έδαφος**. Σε σκληρή λάσπη ή χαλίκι, οι επιδόσεις ήταν στα ίδια επίπεδα με το νικηφόρο στις δοκιμές*** TrailSmart MAX, αποδεικνύοντας ότι η επιμονή της Dunlop σε εξαιρετικές και απόλυτες επιδόσεις και χειρισμό δεν έγινε εις βάρος της δυνατότητας προσαρμογής σε off-road συνθήκες.

Ευρεία γκάμα μεγεθών

Το Trailmax Meridian είναι διαθέσιμο σε 4 μεγέθη για πρόσθιους και 3 μεγέθη για οπίσθιους τροχούς, ώστε να καλύπτεται μια ευρεία γκάμα μοντέλων συμπεριλαμβανομένων των BMW GS, Honda Africa Twin και Crosstourer, KTM Adventure, Suzuki V-Strom, Triumph Tiger, Yamaha Tenere και Super Tenere.

* Οι δοκιμές γύρω από τις συνολικές αποστάσεις και το χειρισμό διεξάχθηκαν με μια μηχανή BMW R 1200 GS στο σιρκουί του Mireval στην Γαλλία. Στο οπίσθιο Trailmax Meridian, οι δοκιμές έδειξαν ένα 6% κέρδος σε απόδοση απόστασης σε ευθείες διαδρομές, ποσοστό που αυξάνεται ‘ανω του 15% σε διαδρομές με οξείες γωνίες 40 μοιρών, με ένα μέγεθος ελαστικού 170/60ZR17. Για το πρόσθιο ελαστικό (120/70R19) οι δοκιμές έδειξαν ένα κέρδος της τάξης του 19% σε σύγκριση με το πλησιέστερο ανταγωνιστικό ελαστικό, που αυξάνεται σε 36% σε διαδρομές με στροφές/γωνίες 40 μοιρών.
**Οι δοκιμές οff road διεξήχθησαν με μια μηχανή BMW R1200 GS στο Monteils της Γαλλίας.
***Δοκιμές Motociclismo 2018 - ‘Εγγυημένη Ποιότητα’

Σχετικά με την Dunlop

H Dunlop Europe είναι μια από τους παγκόσμιους ηγέτες στην παραγωγή ελαστικών μοτοσυκλετών, με εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών σε αγώνες motorsport. Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της ομάδας Suzuki Endurance Race Team και της ομάδας Honda Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής, επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP.

Dunlop – Με το βλέμμα πάντα στο μέλλον

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες