Δύο καταδιώξεις 19χρονου-22χρονου από ομάδες Ζήτα-ΔΙΑΣ σε κέντρο Αθήνας και Ν.Πέραμο – Η μία θανατηφόρα

ΕΛ.ΑΣ.: «Προκαλούσε τρόμο και ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών
Δύο καταδιώξεις 19χρονου-22χρονου από ομάδες Ζήτα-ΔΙΑΣ σε κέντρο Αθήνας και Ν.Πέραμο – Η μία θανατηφόρα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/1/2025

Μεσημέρι Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη 19χρονος αναβάτης μοτοσυκλέτας μετά από πτώση που του απέφερε ελαφρύ τραυματισμό καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομικούς Ομάδας Ζήτα που τον ακολουθούσαν από απόσταση.

Ο νεαρός αναβάτης οδηγούσε ένα σκούτερ Beverly χωρίς πινακίδες και δεν φορούσε κράνος περνώντας από την πλατεία Συντάγματος όπου του έγινε σήμα να σταματήσει. Αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει κινούμενος στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Καλλιρόης, Φρατζή, Λεωφόρου Συγγρού, Χαμοστέρνας, Κύπρου και Πειραιώς όπου και σημείωσε πτώση πέφτοντας πάνω σε αστυνομικούς που είχαν μπλοκάρει τον δρόμο με την καταδίωξη να λαμβάνει τέλος και να συλλαμβάνεται ελαφρώς τραυματισμένος. Τραυματισμένος ελαφρά στο χέρι ήταν και ένας αστυνομικός πάνω στον οποίο έπεσε ο 19χρονος με το Beverly.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει παραβίασε πολλούς ερυθρούς σηματοδότες, κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα και ανέπτυξε ταχύτητα προκαλώντας τρόμο και κίνδυνο για την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών.

Όλα αυτά απλά προστέθηκαν στον ποινική δικογραφία που σχημάτισε το Α΄Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς που περιλάμβανε την οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, ασφάλειας, πινακίδων και κράνους.

Ο 19χρονος αναβάτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το περιστατικό αυτό έγινε μόλις μία ημέρα μετά από τον θάνατο 22χρονου αναβάτη στην Νέα Πέραμο το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1/25 όταν δεν σταμάτησε σε έλεγχο. Κατάφερε να ξεφύγει από την καταδίωξη που ξεκίνησε αμέσως -όπως δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ.- όταν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο και δυστυχώς τραυματίστηκε θανάσιμα. Για το περιστατικό αυτό συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου, δημιουργήθηκε δικογραφία και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες αστυνομικών.

Jack Miller-Suzuka 8 hours: Επιστροφή στον αγώνα μετά το 2017

Προτείνει και σε άλλους αναβάτες MotoGP να πάρουν μέρος στη Suzuka
Miller
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2025

Ο Jack Miller επιστρέφει στη Suzuka μετά το 2017 σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες αντοχής. Στο πλαίσιο του Suzuka 8 Hours του 2025, ο Αυστραλός αναβάτης του MotoGP θα συμμετέχει με την εργοστασιακή ομάδα YART Yamaha.

Μαζί του θα βρίσκονται ο Andrea Locatelli και ο Katsuyuki Nakasuga, ο οποίος έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της Yamaha Factory Racing Team (2015-2018). Ο Miller στην συμμετοχή του το 2017 κατάφερε να πάρει με την Honda την τέταρτη θέση, έτσι φέτος στοχεύει με τους team-mates του την νίκη, μία νίκη που η Yamaha έχει να γευτεί από το 2018 στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Jack Miller δήλωσε: “Είναι ένας αγώνας στον οποίο ήθελα να επιστρέψω από το 2017, όταν τερμάτισα τέταρτος, χάνοντας τότε από τη Yamaha. Ονειρευόμουν αυτόν τον αγώνα και το να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω με μια τόσο δυνατή ομάδα είναι τεράστια τιμή. Αντιμετωπίζεις μέχρι και 15 αναβάτες σε κάθε γύρο – μερικές φορές περισσότερους, άλλες φορές λιγότερους. Κόβεις και ράβεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο που προσπαθείς είναι να κρατήσεις τον μέσο όρο γύρων σε ένα λογικό επίπεδο”.

Αρχές Ιουλίου, η Yamaha νοίκιασε την πίστα Suzuka για ένα ιδιωτικό διήμερο τεστ, με τον Miller να δηλώνει: “Ήταν ένα αρκετά συγκεντρωμένο τεστ. Καμία ενόχληση. Μπορέσαμε να επικεντρωθούμε πλήρως σε ό,τι έπρεπε να γίνει — δηλαδή να νιώσω άνετα με την R1. Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύεις με τους άλλους, αντί να είσαι αντίπαλος τους. Ήταν πολύ ωραίο να μοιράζομαι το γκαράζ με τον Andrea και τον Nakasuga. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή φόρμα”.

Ο 8ωρος αγώνας της Suzuka απαιτεί έναν συνδυασμό αντοχής, ταχύτητας και στρατηγικής, αλλά και την βραδινή οδήγηση σε ακραία υγρασία. Ο Αυστραλός δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Όταν ανοίγεις το γκάζι, τα φώτα είναι στον αέρα. Όταν πατάς φρένο, τα φώτα είναι στον μπροστινό τροχό. Βασικά οδηγείς με την αίσθηση γιατί δεν βλέπεις τίποτα. Ιδρώνεις ασταμάτητα. Προσπαθείς να πάρεις πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, και μεταλλικά στοιχεία γιατί οι κράμπες είναι εφιάλτης. Ο αγώνας στην Suzuka είναι δύσκολος. Είναι σωματική και ψυχική ταλαιπωρία.

Τέλος παρακίνησε τους άλλους αναβάτες του MotoGP να δοκιμάσουν να συμμετέχουν στον αγώνα στο μέλλον και είπε πως ανυπομονεί για ένα καλό αποτέλεσμα για τη Yamaha στην πατρίδα της και για να δεχθούν την υποστήριξη των Ιαπώνων φιλάθλων.