Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Δύσκολα τα νεότερα για Nicky Hayden

Παλεύει πλέον για την ζωή του, λένε οι γιατροί

Σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του νοσοκομείου Maurizio Bufalini στην Cesena, η κατάσταση του πολυτραυματία Nicky Hayden παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Ο Hayden είχε τραυματιστεί χθες σε ατύχημα με το ποδήλατό του, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε με κώμα σε τοπικό νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του εκτιμήθηκε κρίσιμη και αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bufalini της Cesena. Έπειτα από χειρουργείο στο κεφάλι, τοποθετήθηκε σε τεχνικό κώμα πράγμα που αποτελεί μέρος της διαδικασίας μετά από τέτοιο χειρουργείο, τουλάχιστον για τις πρώτες 24 ώρες.

Το νεότερο για τον Nicky στις 18:00 δική μας ώρα, είναι πως παραμένει στην εντατική με σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Κοντά του είναι η αρραβωνιαστικιά του, οι γονείς του που ήρθαν εσπευσμένα από τις ΗΠΑ, μέλη της ομάδας και στενοί του φίλοι. Στο νοσοκομείο καταφθάνουν συνεχώς μηνύματα, τόσο από τους θαυμαστές, όσο και από τους αναβάτες σε MotoGP και WSBK, καθώς και από όλες τις ομάδες. Το νοσοκομείο επισκέφθηκε και ο Valentino Rossi λίγο πριν αναχωρήσει για την Γαλλία, μιλώντας σε ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο, παρουσία Ιταλών δημοσιογράφων, και αργότερα στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανήσυχος για την πορεία του Nicky: «Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν ήταν ενθαρρυντικά από την πρώτη στιγμή. Ο Nicky κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών, από τον πατέρα του μέχρι τα αδέρφια του, όλοι στην οικογένεια είναι αγωνιστές και θα πρέπει να στηριχτούμε σε αυτό και να ελπίζουμε για το καλύτερο».

Κάθε ώρα και κάθε μέρα που περνά ο Nicky Hayden σε σταθερή, έστω κρίσιμη κατάσταση, είναι ένα καλό νέο. Ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει σταθεροποιημένος και σύντομα θα δείξει σημάδια ανάκαμψης, ώστε να επιχειρήσουν οι γιατροί να τον βγάλουν από το κώμα. Τότε θα εκτιμηθεί πλήρως και η κατάστασή του.

Του ευχόμαστε, και πάλι, να βγει νικητής και σε αυτή την δύσκολη μάχη!

Ολόκληρη η δήλωση του Valentino Rossi στη συνέντευξη τύπου για τον επόμενο γύρο των MotoGP

Tags: