Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Εγκαίνια κατασκευής νέου εργοστασίου KTM-CFMOTO [φωτό+σχέδια]

Αποκλειστικές πληροφορίες από την καρδιά της Κίνας

Πριν λίγες ημέρες, στις 28 Μαρτίου 2018, εγκαινιάστηκε η κατασκευή του νέου εργοστασίου της κοινοπραξίας CFMOTO-KTMR2R με κάθε επισημότητα! Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Chief Operating Officer της KTM AG (COO – δεύτερος στην ιεραρχία) κ. Harald Plöckinger και ο Γενικός Διευθυντής της CFMOTO κ. Lai έβαλαν τον πρώτο λίθο, κυριολεκτικά, στο νέο εργοστάσιο.

 

Φωτογραφίες και ανταπόκριση: Alan Cathcart

Θυμίζουμε κάτι που είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, φέρνοντας στην επιφάνεια μία συνεργασία για την οποία και οι δύο πλευρές είναι ιδιαίτερα περήφανες. Η KTM και η CFMOTO θα συνεργαστούν σε διάφορα επίπεδα. Η CFMOTO θα κατασκευάζει naked μοτοσυκλέτες με τον κινητήρα του 990, καθώς η KTM της παραχώρησε όλα τα κατασκευαστικά σχέδια και παράλληλα μετά από το 2020, θα κατασκευάζει και το 790! Ο επί χρόνια συνεργάτης του περιοδικού, Alan Cathcart, πήρε μία αποκλειστική συνέντευξη από τον Γενικό Διευθυντή της CFMOTO που αποκάλυψε τα πολλά επίπεδα συνεργασίας που υπάρχουν με την KTM.

Ο ορίζοντας του 2020 που μπήκε στα παραπάνω σχέδια, είναι για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του εργοστασίου στην Κίνα, σε ένα χρόνο που είναι ρεκόρ για τον δυτικό κόσμο και ρουτίνα για τα δεδομένα της Κίνας… Η τελετή των εγκαινίων έγινε με κάθε επισημότητα, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας και της πολιτικής σκηνής, θέτοντας την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο που ξεπερνά τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα, με τις τελικές εγκαταστάσεις να εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα. Το νέο εργοστάσιο θα έχει γραμμές παραγωγής, πεδίο δοκιμών νέων μοτοσυκλετών, τμήμα έρευνας και εξέλιξης, χώρους δοκιμών και αντοχής για κινητήρες, και κέντρο πωλήσεων και αποθήκευσης. Τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα στεγασμένου χώρου, σε όλους τους ορόφους θα είναι σύμφωνα με τα σχέδια 138377.21m²

Την τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε ο κ.Mr.Lai Guogui με τον κ. Harald Plöckinger να παίρνει έπειτα το λόγο και να τοποθετούνται και οι δύο στην τεράστια εξέλιξη που έχει υπάρξει στην συνεργασία τους, μέσα στα έξι αυτά χρόνια. Ήταν Νοέμβριος του 2011 όταν η CFMOTO και η KTM ξεκίνησαν την στρατηγική τους συνεργασία. Η CFMOTO αποτελούσε τον εισαγωγέα της KTM στην Κίνα και λίγο αργότερα εξελίχθηκε σε στρατηγικό κατασκευαστή, εισάγοντας τα Ινδικά Duke και συναρμολογώντας τα εκεί, για να αποφευχθούν οι δασμοί. Τώρα η CFMOTO γίνεται μέρος κοινοπραξίας, στην οποία η KTM θα βασίσει κομμάτι της στρατηγικής της ανάπτυξης σε όλη την υφήλιο!

Ο κύριος Lai δήλωσε: «Η κοινοπραξία αυτή θα φέρει το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της CFMOTO καθώς και τις μονάδες παραγωγής της στο επόμενο επίπεδο, καθώς επωφελούμαστε από την προηγμένη τεχνογνωσία της KTM και την τεράστια εμπειρία τους. Από την πλευρά της η KTM αναγνωρίζει την τεράστια παραγωγική δυναμική της CFMOTO, τις αυξημένες δυνατότητες Logistics και την εκπληκτική ευελιξία. Έπειτα από μία σειρά εσωτερικών διαδικασιών και ενδελεχούς μελέτης, η KTM κατέληξε πως η CFMOTO είναι η καλύτερη επιλογή της, για να στηρίξει την παγκόσμια στρατηγική της επέκταση!»