Ειδικό λάστιχο για κόντρες από την Dunlop

..και θα τους ρίχνεις δυο κολόνες!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

9/4/2020

Το Dragmax είναι το ελαστικό που ονειρευόντουσαν όλοι οι κοντράκιδες του πλανήτη και η Dunlop έκανε τις ευχές τους πραγματικότητα. Η φιλοσοφία σχεδιασμού του Dragmax είναι να συνδυάσει τα υψηλά επίπεδα “στατικής” πρόσφυσης των αγωνιστικών ελαστικών dragster με το σχήμα των κλασσικών ελαστικών δρόμου, ώστε να μπαίνουν στις κοινές ζάντες των μοτοσυκλετών δρόμου. Όμως από τεχνολογικής άποψης τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς για να γίνει η θεωρία πράξη, έπρεπε να επανασχεδιάσουν την κορώνα και τον σκελετό του ελαστικού. Η διάσταση είναι 190/50-17, δηλαδή είναι ακριβώς η ίδια με των sport και sport-touring ελαστικών και η χάραξή του θυμίζει πολύ τα track-day και αγωνιστικά ελαστικά της Dunlop.

Όμως η σχεδίαση της κορώνας διαφέρει πάρα πολύ, με πιο υψηλούς ώμους και ηπιότερη καμπυλότητα. Το αποτέλεσμα είναι το Dragmax να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με την άσφαλτο.

Όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Dragmax είναι πως χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σκελετό του, μπορείς να ρήξεις την πίεση στα 11psi χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστρήσει το ελαστικό μέσα στη ζάντα. Έτσι ο αναβάτης, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πιέσεις από τα 11psi έως τα 46psi, μπορεί να ρυθμίζει την καμπυλότητα της κορώνας και το εμβαδό επαφής του ελαστικού.

Δηλαδή να χρησιμοποιεί υψηλές πιέσεις όσο οδηγεί στο δρόμο, ώστε η καμπυλότητα της κορώνας να προσδίδει στη μοτοσυκλέτα μια φυσιολογική συμπεριφορά στις στροφές και όταν έρθει η ώρα για κόντρες, να ρίξει την πίεση έως και τα 11psi. Φυσικά η Dunlop έχει φροντίσει να πάρει έγκριση τύπου για χρήση σε δημόσιους δρόμους, οπότε είναι απόλυτα νόμιμο για κάθε χρήση. 

   

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.