Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Έκλεψαν εργοστασιακό Honda για το Dakar!

Από το λιμάνι της Χάβρης στην Γαλλία

Μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα CRF450 Rally της ομάδας Monster Energy Honda "έκανε φτερά" από το λιμάνι της Χάβρης λίγο πριν μπει στο καράβι με προορισμό το Περού, προκειμένου να πάρει μέρος στο ράλι Dakar του 2018.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η κλοπή της μοτοσυκλέτας έγινε βράδυ από το Quai Colbert που βρίσκεται στο κέντρο των εγκαταστάσεων του λιμανιού της Χάβρης. Το αγωνιστικό CRF Rally ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα φορτηγό, το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο σε έναν ειδικό χώρο, μαζί με άλλα οχήματα που ήταν έτοιμα προς φόρτωση στο καράβι για το Περού.

Οι κλέφτες παραβίασαν τις πόρτες του φορτηγού, ενώ εκτός της μοτοσυκλέτας πήραν και τρία κράνη που ανήκαν στην ομάδα. Η αστυνομία της περιοχής ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την ανάκτηση της μοτοσυκλέτας, η οποία αποτιμάται χονδρικά, γύρω στις 300.000 ευρώ! Πρόκειται για μια εντελώς εργοστασιακή μοτοσυκλέτα κι όχι για production racer όπως είναι για παράδειγμα οι μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, η οποία εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουληθεί χωρίς να εντοπιστεί, δεν είναι και εύκολο να χρησιμοποιηθεί πουθενά.
Πάντως, όπως φαίνεται οι συνέπειες της κλοπής δεν ήταν αρκετές για να αποθαρρύνουν την ομάδα, καθώς το ποστάρισμα της Monster Energy Honda στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για "επιτυχή επιβίβαση" με προορισμό τη Λίμα του Περού, αφού όλος ο εξοπλισμός φορτώθηκε στο καράβι που αναχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως, δεν έγινε καμία αναφορά στην κλεμμένη μοτοσυκλέτα.


Με έναν μήνα ακριβώς να απομένει για την εκκίνηση του αγώνα (στις 6 Ιανουαρίου του 2018), το γαλλικό site Motojournal.fr, αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα συσσωρεύτηκαν πάνω από 500 οχήματα στο λιμάνι της Χάβρης προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ν. Αμερική για την 40η διοργάνωση του ράλι Dakar.

Tags: