Εκπαίδευση τεχνικού team της ΚΤΜ

Στο εργοστάσιο στην Αυστρία!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/12/2017

Με το παρακάτω δελτίο τύπου, η ΚΤΜ SEE ενημέρωσε για την εκπαίδευση των Ελλήνων μηχανικών της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Mattighofen, θέλοντας να τονίσει την σημασία και το βάρος που δίνεται στην ολοκληρωμένη και άρτια εκπαίδευση του προσωπικού:

Δελτίο τύπου

"Η KTM δίνει τεράστια σημασία στην ολοκληρωμένη και ποιοτική εκπαίδευση του τεχνικού δικτύου της.
Μετά το Bronze Level Training που ολοκληρώθηκε το 2016 για το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των Ελλήνων μηχανικών της εταιρείας, το πρώτο γκρουπ μηχανικών ξεκίνησε το ταξίδι του για το Silver Level Training που έγινε στο εργοστάσιο του Mattighofen στην Αυστρία.

Δώδεκα Έλληνες μηχανικοί ταξίδεψαν στα κεντρικά της KTM και μετά από εξετάσεις κρίθηκαν ικανοί και πιστοποιήθηκαν για το επίπεδο Silver Level Training μετά από εκπαίδευση μιας ολόκληρης εβδομάδας!
Στο διάστημα αυτό οι Έλληνες μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κεντρικό εργοστάσιο συναρμολόγησης της KTM, όπως επίσης και στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, με τα 19 CNC! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαν τα πολλαπλά στάδια ποιοτικού ελέγχου που περνούν οι μοτοσυκλέτες πριν φτάσουν στο τμήμα συσκευασίας και διανομής.

Το σημείο που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους έμπειρους Έλληνες μηχανικούς ήταν το ότι κάθε κινητήρας προχωρά στη γραμμή συναρμολόγησης μόνον αφού δυναμομετρηθεί και βεβαιωθεί ότι αποδίδει σύμφωνα με την απαιτούμενη καμπύλη ισχύος!

Την εκπαίδευση των μηχανικών ανέλαβαν ο Ricardo Osοrio (Εκπαιδευτής ΚΤΜ) και ο Κώστας Καλαντζόπουλος (After Sales Manager της KTM South East Europe).
Ανάμεσα στους μηχανικούς που πιστοποιήθηκαν για το Silver Level ήταν: Αναστάσιος Αθανασόπουλος (Αθήνα, Racing Center 500), Βαγγέλης Αμανατιάδης (Γρεβενά),  Ιάκωβος Δαλαμβέλας (Αθήνα, Fanmoto), Γιώργος Καρανικολάου (Ξάνθη), Παντελής Καρίμαλης (Αθήνα), Δημήτρης Κατηγιάννης (Λάρισα), Αριστοτέλης Κουντουργιάννης (Θεσσαλονίκη, Pro Bike), Γιώργος Κουφός (Αθήνα, Racing Center 500), Θωμάς Νταής (Αθήνα), Άγγελος Συμεωνίδης (Καβάλα), Σταύρος Τσολερίδης (Θεσσαλονίκη, Six Days).

Τα πιστοποιητικά παρέδωσαν στους μηχανικούς οι Barbara Kennedy (Διευθύντρια Customer Service του KTM Group) και ο Owen Phillips (Διευθυντής του Τμήματος Εκπαίδευσης του KTM Group).

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το τελικό στάδιο εκπαίδευσης το Orange Level Training…"

Ετικέτες

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες