ΕΛ.ΑΣ. - Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής από μοτοσυκλέτα

Δυστύχημα που συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη στη Λεωφόρο Καραμανλή, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
ΕΛΑΣ - Πληροφορίες για δυστύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2024

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί μάρτυρες για τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη στη Λεωφόρο Καραμανλή στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου μια μοτοσυκλέτα χτύπησε και εγκατέλειψε πεζή, για να τη χτυπήσει κατόπιν δεύτερη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα η άτυχη 72χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει  τα εξής: "Τη Μεγάλη Πέμπτη 2-5-2024, στις 7 και 10 το βράδυ, επί της Λεωφ. Κ. Καραμανλή στο ύψος της οδού Διός, περιοχής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης πεζής, με εμπλεκόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, λευκού χρώματος, με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς, με πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας μεταξύ των ετών 2008 και 2010, χωρίς καπάκι σέλας στη θέση συνεπιβάτη (μονόσελο), η οποία παρέσυρε αρχικά την πεζή, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο οδόστρωμα και να παρασυρθεί από έτερη διερχόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος. Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πεζής. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα της ως άνω εμπλεκόμενης δίκυκλης μοτοσικλέτας, αλλά και περί των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στα τηλέφωνα 210-9608000, 210-9608013 και 210-9608014."

Δυστυχώς η κρυπτική και ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. -γλώσσα που σίγουρα έχει κάποιους λόγους ύπαρξης στη διαδικασία της προανάκρισης, όμως για εμάς είναι αμφισβητήσιμο αν βοηθάει ή μπερδεύει την έρευνα- πολλές φορές αντί να βοηθά, μπερδεύει. Τι σημαίνει "με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς"; Όλες οι μοτοσυκλέτες έχουν "ξενόγλωσσους γραμματισμούς". Υπάρχει μοτοσυκλέτα με "ελληνικούς γραμματισμούς"; Οπότε εδώ έχουμε ένα στοιχείο που μας δίνει μόνο το χρώμα των γραφικών. Μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού (εδώ μια ακόμη αοριστία καθώς το "μεγάλου" μπορεί να σημαίνει 300, μπορεί και 1300 σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ). Πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας; Μάλλον παραγωγής εννοούμε. Οπότε σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει το μοντέλο της μοτοσυκλέτας. Όμως δεν το αναφέρει. Μένουμε λοιπόν στο "λευκή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με κόκκινα γραφικά και μονόσελο, μοντέλο 2008-2010."

Το συγκεκριμένο δυστύχημα συνέβη σε ευθεία με ορατότητα, κατά τη διάρκεια της ημέρας (7.10 το βράδυ δεν έχει καν αρχίσει να σουρουπώνει), εκτός διάβασης πεζών, με τις δυο μοτοσυκλέτες που εμπλέκονται πιθανώς να έκαναν κόντρα μεταξύ τους, ενώ δεν γνωρίζουμε καν αν οι δυο αναβάτες ήξεραν ο ένας τον άλλον. 

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου