ΕΛ.ΑΣ. - Αναζήτηση πληροφοριών για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής από μοτοσυκλέτα

Δυστύχημα που συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη στη Λεωφόρο Καραμανλή, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
ΕΛΑΣ - Πληροφορίες για δυστύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/5/2024

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί μάρτυρες για τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη στη Λεωφόρο Καραμανλή στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου μια μοτοσυκλέτα χτύπησε και εγκατέλειψε πεζή, για να τη χτυπήσει κατόπιν δεύτερη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα η άτυχη 72χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει  τα εξής: "Τη Μεγάλη Πέμπτη 2-5-2024, στις 7 και 10 το βράδυ, επί της Λεωφ. Κ. Καραμανλή στο ύψος της οδού Διός, περιοχής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης πεζής, με εμπλεκόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, λευκού χρώματος, με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς, με πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας μεταξύ των ετών 2008 και 2010, χωρίς καπάκι σέλας στη θέση συνεπιβάτη (μονόσελο), η οποία παρέσυρε αρχικά την πεζή, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο οδόστρωμα και να παρασυρθεί από έτερη διερχόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος. Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πεζής. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα της ως άνω εμπλεκόμενης δίκυκλης μοτοσικλέτας, αλλά και περί των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στα τηλέφωνα 210-9608000, 210-9608013 και 210-9608014."

Δυστυχώς η κρυπτική και ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. -γλώσσα που σίγουρα έχει κάποιους λόγους ύπαρξης στη διαδικασία της προανάκρισης, όμως για εμάς είναι αμφισβητήσιμο αν βοηθάει ή μπερδεύει την έρευνα- πολλές φορές αντί να βοηθά, μπερδεύει. Τι σημαίνει "με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς"; Όλες οι μοτοσυκλέτες έχουν "ξενόγλωσσους γραμματισμούς". Υπάρχει μοτοσυκλέτα με "ελληνικούς γραμματισμούς"; Οπότε εδώ έχουμε ένα στοιχείο που μας δίνει μόνο το χρώμα των γραφικών. Μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού (εδώ μια ακόμη αοριστία καθώς το "μεγάλου" μπορεί να σημαίνει 300, μπορεί και 1300 σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ). Πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας; Μάλλον παραγωγής εννοούμε. Οπότε σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει το μοντέλο της μοτοσυκλέτας. Όμως δεν το αναφέρει. Μένουμε λοιπόν στο "λευκή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με κόκκινα γραφικά και μονόσελο, μοντέλο 2008-2010."

Το συγκεκριμένο δυστύχημα συνέβη σε ευθεία με ορατότητα, κατά τη διάρκεια της ημέρας (7.10 το βράδυ δεν έχει καν αρχίσει να σουρουπώνει), εκτός διάβασης πεζών, με τις δυο μοτοσυκλέτες που εμπλέκονται πιθανώς να έκαναν κόντρα μεταξύ τους, ενώ δεν γνωρίζουμε καν αν οι δυο αναβάτες ήξεραν ο ένας τον άλλον. 

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda