ELECTROMOVE Open Test Ride Event 2024 - Σάββατο και Κυριακή 28-29 Σεπτεμβρίου

Δηλώστε συμμετοχή και οδηγήστε την πλειονότητα των μοντέλων των Zero Motorcycles, Ray 7.7 και WOW.
Electromove test-ride
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

H ELECTROMOVE προσκαλεί τους φίλους της ηλεκτροκίνησης και των δύο τροχών σε ένα μοναδικό event το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Σεπτεμβρίου, για να δοκιμάσουν την πλειονότητα των μοντέλων των Zero Motorcycles, Ray 7.7 και WOW.

Το Test Ride Event θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, Εθνικής Αντιστάσεως 137 στον Άγιο Δημήτριο, μεταξύ 11:00-15:00, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα μοντέλα αρκετές φορές, (εφόσον είναι διαθέσιμα), ώστε να αποφασίσουν ποιο ταιριάζει περισσότερο στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Στα πλαίσια του ELECTROMOVE Open Test Ride Event 2024, θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες που θα προχωρήσουν σε παραγγελία μετά την ημερομηνία του Test Ride Event, πρόσθετη έκπτωση 500,00€.

Το όφελος αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα προωθητική ενέργεια “Go Electric Campaign”, στην οποία η Εlectromove προσφέρει την ναυαρχίδα της ZERO, DSR/X, με ταχυφορτιστή αξίας 2.200€ , εντελώς δωρεάν, με αποτέλεσμα φόρτισης από 20-85% σε 30 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμέτοχής στην φόρμα των Test-Ride, δείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας ΕΔΩ.

Προϋποθέσεις συμμέτοχης
• Δίπλωμα οδήγησης
• Προστατευτικός εξοπλισμός (κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας με προστασίες, γάντια, μπότες ή μποτάκια, μακρύ παντελόνι - επιθυμητά προστατευτικά)
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Αποστολή στοιχείων ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο “ ELECTROMOVE “Open Test Ride Event 2024 “ ΕΔΩ.

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες