Ένα V85TT για τον Ewan McGregor

Μια νέα προωθητική ενέργεια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/6/2019

Μάλλον όταν η Moto Guzzi και ο όμιλος Piaggio, στον οποίο ανήκει, σχεδίαζε την V85TT για την παγκόσμια αγορά, δεν ήξερε πόσο τεράστια επιτυχία θα σημείωνε. Απ’ την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στα διεθνή σαλόνια το 2017, τράβηξε τα βλέμματα του κοινού, που στην μορφή του είδαν ένα προσιτό και καθημερινό on-off που δεν τρομάζει με τον όγκο του. Μάλιστα, μπορείτε να διαβάσετε για τις χάρες και το κρυφό ταλέντο που διαθέτει η V85TT στο καλοκαιρινό τεύχος Ιουνίου 595 που κυκλοφορεί. Όταν ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για το μοντέλο έγινε ένας χαμός, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αιτήσεις για test rides ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του εργοστασίου απ’ το Mandello del Lario. Απ’ την γοητεία του σχεδιασμού του δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο Ewan McGregor, ο γνωστός ηθοποιός του Hollywood που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διάσημες ταινίες όπως το Star Wars, Angels and Demons, The Imposibble και άλλες.

Θυμηθείτε: Οδηγούμε Moto Guzzi V85TT 2019 [video]: Η ξεχωριστή πρόταση στα μεσαία On-Off

Ο McGregor όμως, δεν φημίζεται μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για την αγάπη του για τις μοτοσυκλέτες και συγκεκριμένα γι' αυτές της Moto Guzzi. Μάλιστα, είχε μιλήσει για το πάθος του σχετικά με τις Moto Guzzi στην ταινία Long Way Down (όπου εκεί οδηγούσε βέβαια BMW), όταν σταμάτησε στο Mandello del Lario για να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για πρώτη φορά. Λίγους μήνες αργότερα, πίσω στο 2007, εμφανίστηκε στις όχθες του Mandello del Lario όπου πραγματοποιούνταν οι Moto Guzzi World Days για λάβει μέρος στη γιορτή των Guzzisti και επέστρεψε στο Λονδίνο έχοντας αγοράσει το California Vintage.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι θερμός υποστηρικτής της μάρκας με το λογότυπο του αετού και πρωταγωνίστησε στη νέα διαφημιστική καμπάνια της για την V85TT. Τα γυρίσματα για την καμπάνια έγιναν στο Resort Is Molas που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Σαρδηνίας, εκεί που έγινε και η παρουσίαση του μοντέλου τον περασμένο Μάρτιο. Μια ερημική και παρθένα περιοχή, με φυσικό κάλλος, με μαγευτικά τοπία με φόντο τη μεσογειακή θάλασσα και τη λευκή άμμο στις παραλίες. Σκοπός της καμπάνιας –όπως και οι προηγούμενες- είναι να αναδείξουν τον adventure χαρακτήρα της V85TT που υπερτονίζεται μέσα απ’ την ομορφιά της τοποθεσίας αλλά και μέσα απ' τον McGregor να ενισχυθεί η εικόνα της μοτοσυκλέτας, αφού ο Βρετανός ηθοποιός ανακηρύχτηκε επίσημα ως πρεσβευτής του δικύλινδρου on-off.

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."