Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Εντυπωσιακή αύξηση χρήσης δικύκλων στην Ιταλία!

Έως και 300% αύξηση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στον ιταλικό τύπο, η οποία βασίζεται στα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων site εύρεσης ασφαλειών για δίκυκλα. Σύμφωνα με αυτά, η ζήτηση για ασφάλειες καινούργιων δικύκλων παρουσιάσει μέση αύξηση 39%, ενώ για τα μεταχειρισμένα έχει εκτοξευτεί στο +104%. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές όπως η Καλαβρία η ζήτηση έφτασε το +300%, τόσο για καινούρια δίκυκλα, όσο και για μεταχειρισμένα.

Στα μεταχειρισμένα συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που είχαν μείνει σε ακινησία και όχι μόνο εκείνα που αγοράστηκαν τώρα ως μεταχειρισμένα. Δηλαδή πολλοί Ιταλοί έβγαλαν από το γκαράζ και τις αποθήκες τους δίκυκλα που είχαν παρατήσει για αρκετό καιρό ή χρησιμοποιούσαν σπάνια και τα είχαν ανασφάλιστα, για πολλούς μήνες ή και χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οι επιπτώσεις από τα όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας φαίνεται πως λειτούργησαν υπέρ της αγοράς δικύκλων.

Επίσης σύμφωνα με τους Ιταλούς δημοσιογράφους, σε αυτό βοήθησε και η θετική αντίδραση των εταιρειών, που αμέσως μαζί με το άνοιγμα της αγοράς φρόντισαν να έχουν έτοιμες προσφορές σε πολλά μοντέλα τους (ακόμα και η MV Agusta έκανε έκπτωση 1.500€ στο Brutale 1000!) κάνοντας ακόμα πιο ελκυστική οικονομικά την αγορά των δικύκλων. Την ίδια στιγμή, ο Ιταλικός Σύνδεσμός Βιομηχάνων Δικύκλων και Ποδηλάτων (ΑΝCMA), πιέζει την κυβέρνηση να επιδοτήσει την αγορά όλων των δικύκλων από τα 255 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος για την οικολογική μετακίνηση. Θα θέλαμε να δούμε αντίστοιχες προτάσεις και από τον δικό μας Σ.Ε.Ε.Α.Μ. αλλά…