Επέστρεψε η Fantic

Η ιταλική εταιρεία κάνει δυναμικό comeback στην Ελλάδα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/6/2019

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα τους φίλους της Fantic, αλλά και για όσους έχουν ερωτευτεί τις νέες scrambler και enduro μοτοσυκλέτες της Ιταλικής εταιρείας που παρουσίασε φέτος στην διεθνή έκθεση της EICMA. Με το ακόλουθο δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας Fantic Motor Hellas:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η FANTIC MOTORS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αθήνα, Ιούνιος 2019

1968 Η Fantic Motor δημιουργήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας. To 1969 παρουσίασε για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. 

2014 Το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρεια Ιταλία που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε εξέχων ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει το θρύλο.  Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές, δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες από 50cc-250cc και κατακτά πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro του 2017 και του 2018.  Το 2018 λανσάρεται το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track με 3 διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες, 125cc, 250cc και 450cc.

Τα μοντέλα αυτά απέσπασαν θερμές κριτικές από τον ειδικό τύπο με έμφαση στο εξαιρετικό πλαίσιο, τη λειτουργία του κινητήρα και τα κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά που περιλαμβάνουν εξατμίσεις Arrow, τιμόνι Tommasselli, Grips Domino, φρένα Brembo, aluminum billet μαρπιέ και τιμονόπλακες, injection Athena κλπ.  Χαρακτηριστικά για το Caballero Flat Track γράφτηκε, πως είναι το πρώτο πραγματικό tracker παραγωγής του 21ου αιώνα (Sideburn Magazine) ενώ για το Scrambler, πως είναι τουλάχιστον 60 κιλά ελαφρύτερο από την επόμενη ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα που φιλοδοξεί να αποκαλείται Scrambler (MotorCycle News).  Επιπλέον η Fantic σήμερα, παράγει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλεως, enduro και race που έχουν κατακτήσει πληθώρα παγκόσμιων διακρίσεων.

2019 Η Fantic επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα street πάρτι γνωριμίας των μοντέλων της την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις 18:00 στους The Real Intellectuals Παλλάδος 9, Ψυρρή (www.facebook.com/events/712415852494972/) που θα αποτελέσει και το πρώτο σημείο πώλησης.  Σύντομα το επίσημο δίκτυο της Fantic θα επεκταθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

www.fanticmotor.it/en/                                                                         www.caballerofantic.com

Το MOTO πήγε στο Suzuki Festival 2025

Το μοτοσυκλετιστικό τριήμερο ξεκίνησε σήμερα στις Αφίδνες
suzuki
Από το

motomag

9/5/2025

Η Suzuki Moto Greece διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Suzuki Festival, τη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη μοτοσυκλέτα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, από τις 10:00 έως τις 19:00, η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki σας περιμένει στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες για ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο δράση, μοτοσυκλέτες και εκπλήξεις.

Εμείς ήμασταν εκεί σήμερα και είδαμε από κοντά όλα τα νέα μοντέλα της Suzuki όπως και τα νέα DR-Z 4S και DR-Z 4SM. Καθώς επίσης και εμβληματικά αγωνιστικά, custom και ιστορικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη ακόμη και σήμερα που είναι μία εργάσιμη ημέρα, οπότε το Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις του Riding School αναμένεται να είναι γεμάτες, καθώς όλα τα test rides είναι ήδη κλεισμένα.

Πριν από κάθε test ride μάλιστα, οι εκπαιδευτές του Riding School παρέχουν στους συμμετέχοντες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη και απολαυστική εμπειρία.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει τον πρώτο επίσημο προσομοιωτή αγωνιστικής οδήγησης MotoGP στην Ελλάδα, powered by MOTOKINISI.

Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 14:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης από την ομάδα του Riding School, ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες.

Μουσική, φαγητό και happenings συνοδεύουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας, αφιερωμένη στους φίλους της Suzuki – και όχι μόνο!