Επιβολή προστίμων 10.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία

Σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων σε Φθιώτιδα και Κεφαλλονιά
Πρόστιμο
Από το

motomag

10/8/2023

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι τα δύο πρατήρια σε Φθιώτιδα και Κεφαλλονιά παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021). Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν αναφέρει με ακρίβεια ποια ήταν η "αθέμιτη κερδοφορία".

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει:

“Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται σε 2 πρατήρια υγρών καυσίμων σε Φθιώτιδα και Κεφαλλονιά, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).”

VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί

Συνηθισμένη εικόνα στην χώρα αυτή
VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2025

Χωρίς κράνος, χωρίς καθόλου εξοπλισμό τρεις μοτοσυκλέτες λαμβάνουν σήμα να σταματήσουν σε μπλόκο για έλεγχο, ένας διαφεύγει και ο δεύτερος πραγματοποιεί  μία ετεροχρονισμένη απόπειρα χωρίς επιτυχία. Μία συνηθισμένη εικόνα για την χώρα μας, που καταγράφτηκε το περασμένο Σάββατο 28/6 στην Βουλιαγμένη.

Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα δεν θα μπορεί κανείς να ανέβει στη σέλα και να βάλει μπροστά αν δεν φορά το κράνος του, όχι γιατί του επιβάλλεται, αλλά γιατί ο ίδιος δεν θα αισθάνεται άνετα να οδηγήσει χωρίς εξοπλισμό. Όπως δηλαδή συμβαίνει ήδη για ένα μεγάλο μερίδιο πραγματικών μοτοσυκλετιστών στη χώρα μας, με την ελπίδα πως θα γίνει συνήθεια για όλους. Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό και η μισή παιδεία λαμβάνεται στο σπίτι, ας μην περιμένουμε την έτσι κι αλλιώς αργοπορημένη πολιτεία, ας ξεκινήσει ο καθένας από τα αγαπημένα του πρόσωπα την προσπάθεια για αλλαγή.