Eysing PF40 by Pininfarina Design - Το όνομα πληρώνεται αδρά

Ηλεκτρική μικρή μοτοσυκλέτα με oversize τροχούς 26 ιντσών
Eysing PF40 by Pininfarina Design
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2022

Το studio Pininfarina Design, που ανήκει πλέον κατα 76% στην ινδική Mahindra, βρίσκεται πίσω από τη μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα PF40 της ολλανδικής Eysing, με το όνομα του σχεδιαστή να εξαργυρώνεται στην τελική τιμή της.

Η τιμή του μοντέλου βάσης του PF40 (δηλαδή του Pioneer, που είναι και το μοναδικό ηλεκτρικό δίκυκλο της εταιρείας των 4 νεαρών Ολλανδών) ξεκινά από τα 7.070 ευρώ, ενώ ανάλογα τον εξοπλισμό φτάνουμε ακόμα και τα 10.110, ως τιμή έναρξης του ακριβότερου σε εξοπλισμό μοντέλου της Eysing. Την ίδια ώρα, η τιμή του PF40 ξεκινά από τα... 13.780 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Φτηνό δεν το λες, ενώ η τιμή γίνεται ακόμα πιο δύσπεπτη όταν ακούσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PF40. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ντιζαϊνάτο μοτοποδήλατο ιπποδύναμης 2,7 hp, και μέγιστης τελικής 45 χλμ/ώρα στην ανοιχτή μορφή του. Εκεί που το PF40 εντυπωσιάζει είναι τόσο στο βάρος του (60 μόλις κιλά), όσο και στα oversize ελαστικά του στις 26 ίντσες, με τις ζάντες να θυμίζουν αμερικάνικο custom.

Το PF40 δεν μπορεί να δεχτεί συνεπιβάτη, ενώ στα φρένα έχουμε… ταμπούρα. Τα φώτα είναι LED, η αυτονομία ανακοινώνεται στα 100 χλμ., και η φόρτιση 0-100% θα πάρει 4 ώρες με ταχυφορτιστή και 8 ώρες χωρίς.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, καθώς η Pininfarina Design που ίδρυσε ο Battista “Pinin” Farina το 1930, αρχικά έγινε γνωστή για το design των αυτοκινήτων των Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, κ.α., κατόπιν συνέχισε σχεδιάζοντας οχήματα ασιατικών εταιρειών όπως της Daewoo, Hyundai, κ.α., ενώ τώρα ασχολείται και με την ηλεκτρική κινητικότητα, σχεδιάζοντας πατίνια και ηλεκτρικά scooter -όπως το νέο concept αεροδυναμικού design για τα δίκυκλα της Vmoto Soco, που παρουσιάστηκε στην EICMA 2022.

Ετικέτες

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.