Eysing PF40 by Pininfarina Design - Το όνομα πληρώνεται αδρά

Ηλεκτρική μικρή μοτοσυκλέτα με oversize τροχούς 26 ιντσών
Eysing PF40 by Pininfarina Design
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2022

Το studio Pininfarina Design, που ανήκει πλέον κατα 76% στην ινδική Mahindra, βρίσκεται πίσω από τη μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα PF40 της ολλανδικής Eysing, με το όνομα του σχεδιαστή να εξαργυρώνεται στην τελική τιμή της.

Η τιμή του μοντέλου βάσης του PF40 (δηλαδή του Pioneer, που είναι και το μοναδικό ηλεκτρικό δίκυκλο της εταιρείας των 4 νεαρών Ολλανδών) ξεκινά από τα 7.070 ευρώ, ενώ ανάλογα τον εξοπλισμό φτάνουμε ακόμα και τα 10.110, ως τιμή έναρξης του ακριβότερου σε εξοπλισμό μοντέλου της Eysing. Την ίδια ώρα, η τιμή του PF40 ξεκινά από τα... 13.780 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Φτηνό δεν το λες, ενώ η τιμή γίνεται ακόμα πιο δύσπεπτη όταν ακούσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PF40. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ντιζαϊνάτο μοτοποδήλατο ιπποδύναμης 2,7 hp, και μέγιστης τελικής 45 χλμ/ώρα στην ανοιχτή μορφή του. Εκεί που το PF40 εντυπωσιάζει είναι τόσο στο βάρος του (60 μόλις κιλά), όσο και στα oversize ελαστικά του στις 26 ίντσες, με τις ζάντες να θυμίζουν αμερικάνικο custom.

Το PF40 δεν μπορεί να δεχτεί συνεπιβάτη, ενώ στα φρένα έχουμε… ταμπούρα. Τα φώτα είναι LED, η αυτονομία ανακοινώνεται στα 100 χλμ., και η φόρτιση 0-100% θα πάρει 4 ώρες με ταχυφορτιστή και 8 ώρες χωρίς.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, καθώς η Pininfarina Design που ίδρυσε ο Battista “Pinin” Farina το 1930, αρχικά έγινε γνωστή για το design των αυτοκινήτων των Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, κ.α., κατόπιν συνέχισε σχεδιάζοντας οχήματα ασιατικών εταιρειών όπως της Daewoo, Hyundai, κ.α., ενώ τώρα ασχολείται και με την ηλεκτρική κινητικότητα, σχεδιάζοντας πατίνια και ηλεκτρικά scooter -όπως το νέο concept αεροδυναμικού design για τα δίκυκλα της Vmoto Soco, που παρουσιάστηκε στην EICMA 2022.

Ετικέτες

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.