Eysing PF40 by Pininfarina Design - Το όνομα πληρώνεται αδρά

Ηλεκτρική μικρή μοτοσυκλέτα με oversize τροχούς 26 ιντσών
Eysing PF40 by Pininfarina Design
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2022

Το studio Pininfarina Design, που ανήκει πλέον κατα 76% στην ινδική Mahindra, βρίσκεται πίσω από τη μικρή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα PF40 της ολλανδικής Eysing, με το όνομα του σχεδιαστή να εξαργυρώνεται στην τελική τιμή της.

Η τιμή του μοντέλου βάσης του PF40 (δηλαδή του Pioneer, που είναι και το μοναδικό ηλεκτρικό δίκυκλο της εταιρείας των 4 νεαρών Ολλανδών) ξεκινά από τα 7.070 ευρώ, ενώ ανάλογα τον εξοπλισμό φτάνουμε ακόμα και τα 10.110, ως τιμή έναρξης του ακριβότερου σε εξοπλισμό μοντέλου της Eysing. Την ίδια ώρα, η τιμή του PF40 ξεκινά από τα... 13.780 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Φτηνό δεν το λες, ενώ η τιμή γίνεται ακόμα πιο δύσπεπτη όταν ακούσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PF40. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ντιζαϊνάτο μοτοποδήλατο ιπποδύναμης 2,7 hp, και μέγιστης τελικής 45 χλμ/ώρα στην ανοιχτή μορφή του. Εκεί που το PF40 εντυπωσιάζει είναι τόσο στο βάρος του (60 μόλις κιλά), όσο και στα oversize ελαστικά του στις 26 ίντσες, με τις ζάντες να θυμίζουν αμερικάνικο custom.

Το PF40 δεν μπορεί να δεχτεί συνεπιβάτη, ενώ στα φρένα έχουμε… ταμπούρα. Τα φώτα είναι LED, η αυτονομία ανακοινώνεται στα 100 χλμ., και η φόρτιση 0-100% θα πάρει 4 ώρες με ταχυφορτιστή και 8 ώρες χωρίς.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, καθώς η Pininfarina Design που ίδρυσε ο Battista “Pinin” Farina το 1930, αρχικά έγινε γνωστή για το design των αυτοκινήτων των Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, κ.α., κατόπιν συνέχισε σχεδιάζοντας οχήματα ασιατικών εταιρειών όπως της Daewoo, Hyundai, κ.α., ενώ τώρα ασχολείται και με την ηλεκτρική κινητικότητα, σχεδιάζοντας πατίνια και ηλεκτρικά scooter -όπως το νέο concept αεροδυναμικού design για τα δίκυκλα της Vmoto Soco, που παρουσιάστηκε στην EICMA 2022.

Ετικέτες

7ο Κυνήγι Θησαυρού από τον ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.

Παιχνίδι πλοήγησης με On-Off μοτοσυκλέτα σε μικτή βατή διαδρομή, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024
ΣΥΜΟΦΕ Κυνήγι Θησαυρού
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. ανακοινώνει την διεξαγωγή του 7ου Κυνηγιού  θησαυρού την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ένα παιχνίδι πλοήγησης με On-Off μοτοσυκλέτα, που είναι ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή όχι του συλλόγου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥ.ΜΟ.ΦΕ.:

"Ο ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε. πιστός στους στόχους του να προσφέρει στο χώρο της μοτοσυκλέτας, διοργάνωσε και διεξάγει ακόμα ένα κυνήγι θησαυρού, μια εκδήλωση ανοιχτή σε όλους τους μοτοσυκλετιστές.

Στο κυνήγι μας μπορεί να συμμετάσχει κάποιος ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.  ή όχι και είναι εντελώς δωρεάν για όλους. 

Ακολουθούν αναλυτικά πληροφορίες.

Τι είναι το κυνήγι θησαυρού?
Είναι παιχνίδι πλοήγησης σε μικτή διαδρομή, βατοί χωματόδρομοι και επαρχιακοί ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

Ποιος είναι ο στόχος?
Οι συμμετέχοντες καλούνται εκτός από το να βρουν τη σωστή διαδρομή, ακολουθώντας το road book, να βρουν και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις-γρίφους που ζητούνται, όσο περισσότερες σωστές απαντήσεις τόσο υψηλότερη βαθμολογία.

Τι κερδίζουν όσοι διακριθούν?
Σαμπάνιες, κύπελλα και μετάλλια περιμένουν όσους διακριθούν και αναμνηστικά για όλους τους υπόλοιπους.

Που είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός?
Η διαδρομή ξεκινάει από το "Χωριάτικο" στον Άγιο Στέφανο (Εκκίνηση 09:30 π.μ.) και διασχίζοντας πραγματικά υπέροχα τοπία, καταλήγει μετά από 45 περίπου χλμ, στην παραλία Μικρό Σέσι.

Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες συμμετοχής?
Ναι, τρεις

  • Μονοκάβαλοι
  • Δικάβαλοι
  • Ομάδες (μέχρι 3 μοτο)

Τι μηχανή πρέπει να έχω για να λάβω μέρος στο κυνήγι?
Οποιαδήποτε on-off μοτοσυκλέτα, μικρή ή μεγάλη. 

Τι χρειάζεται για τη συμμετοχή?

  • Μοτο με πινακίδα κυκλοφορίας,
  • κράνος, κοντέρ,
  • διάθεση για διασκέδαση.

Τι δεν χρειάζεται?
Να πληρώσεις, η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή?
Μέχρι 30 λεπτά πριν την εκκίνηση. 

Τι θα μου είναι χρήσιμο να έχω μαζί μου?

  • Πόσιμο νερό
  • Μαγιό - πετσέτα (αν θες να κάνεις μια βουτιά στον τερματισμό)
  • Σακίδιο (για να βάλεις το κύπελλο)."

Την Πέμπτη 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σύντομη ενημέρωση στο χώρο της λέσχης, 20:30 – 22:00.

Πληροφορίες: Τάσος 6932408867
www.symofe.gr,  fb: ΣΥ.ΜΟ.Φ.Ε.