Φτιάξε τη δική σου μάσκα Yamaha R1M! [video]

Ένα… διαφορετικό Project από τη Yamaha
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/5/2021

Σίγουρα το R&D της Yamaha έχει να επιδείξει ένα πλούσιο τεχνολογικό έργο, με σημαντικά μηχανολογικά επιτεύγματα και μοτοσυκλέτες ορόσημα. Υπάρχουν όμως και άλλου είδους… μηχανολόγοι μέσα στο εργοστάσιο, που αφήνουν την φαντασία τους να καλπάζει δημιουργώντας ιδιαίτερα projects, όπως η μάσκα προστασίας στο σχήμα του "μούτρου" του R1M!

Το ξεχωριστό τμήμα "Handycraft" της εταιρείας, μας έχει παρουσιάσει αρκετά τεχνουργήματα και στο παρελθόν, όπως μια πλεκτή μινιατούρα του Niken. Τώρα, και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα δείχνουν πως η πανδημία βρίσκεται σε μερική ύφεση παγκοσμίως, μας δείχνει ένα ακόμη δείγμα της δημιουργικότητάς του, με αυτή την πλεκτή μάσκα προστασίας στο σχήμα του superbike της Yamaha.

Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Σύνδεσμο Μάλλινων Πλεκτών και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν βελόνες πλεξίματος και ξασμένο μαλλί, μια τεχνική που βασίζεται στην σταδιακή μετατροπή του μαλλιού σε ένα είδος τσόχας, με την βοήθεια μιας ειδικής βελόνας που επιτρέπει στις ίνες να μπλεχτούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν διαφορετικά σχήματα.

Στο ειδικό site της Yamaha παρέχονται όλες οι οδηγίες βήμα-βήμα για την κατασκευή της μάσκας, με αναλυτική παρουσίαση και φωτογραφίες, όπως και τρία βίντεο με όλα τα στάδια της κατασκευής. Η Yamaha πάντως τονίζει πως η συγκεκριμένη μάσκα δεν είναι μία φαρμακευτική μάσκα κατά του κορωνοϊού.

Η τεχνική της κατασκευής δίνει μια τρισδιάστατη εμφάνιση, ίδια με το ρύγχος του R1M, μαζί με τα "προβολάκια" και την "εισαγωγή του αέρα". Παρά το γεγονός ότι δεν παρέχει απόλυτη προστασία κατά του ιού, παραμένει ένα διασκεδαστικό project που σίγουρα θα προκαλέσει εντυπώσεις…

Δείτε εδώ τα βίντεο με τα τρία στάδια κατασκευής της μάσκας R1M!

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.