Φτιάξε τη δική σου μάσκα Yamaha R1M! [video]

Ένα… διαφορετικό Project από τη Yamaha
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/5/2021

Σίγουρα το R&D της Yamaha έχει να επιδείξει ένα πλούσιο τεχνολογικό έργο, με σημαντικά μηχανολογικά επιτεύγματα και μοτοσυκλέτες ορόσημα. Υπάρχουν όμως και άλλου είδους… μηχανολόγοι μέσα στο εργοστάσιο, που αφήνουν την φαντασία τους να καλπάζει δημιουργώντας ιδιαίτερα projects, όπως η μάσκα προστασίας στο σχήμα του "μούτρου" του R1M!

Το ξεχωριστό τμήμα "Handycraft" της εταιρείας, μας έχει παρουσιάσει αρκετά τεχνουργήματα και στο παρελθόν, όπως μια πλεκτή μινιατούρα του Niken. Τώρα, και παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα δείχνουν πως η πανδημία βρίσκεται σε μερική ύφεση παγκοσμίως, μας δείχνει ένα ακόμη δείγμα της δημιουργικότητάς του, με αυτή την πλεκτή μάσκα προστασίας στο σχήμα του superbike της Yamaha.

Ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Σύνδεσμο Μάλλινων Πλεκτών και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν βελόνες πλεξίματος και ξασμένο μαλλί, μια τεχνική που βασίζεται στην σταδιακή μετατροπή του μαλλιού σε ένα είδος τσόχας, με την βοήθεια μιας ειδικής βελόνας που επιτρέπει στις ίνες να μπλεχτούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν διαφορετικά σχήματα.

Στο ειδικό site της Yamaha παρέχονται όλες οι οδηγίες βήμα-βήμα για την κατασκευή της μάσκας, με αναλυτική παρουσίαση και φωτογραφίες, όπως και τρία βίντεο με όλα τα στάδια της κατασκευής. Η Yamaha πάντως τονίζει πως η συγκεκριμένη μάσκα δεν είναι μία φαρμακευτική μάσκα κατά του κορωνοϊού.

Η τεχνική της κατασκευής δίνει μια τρισδιάστατη εμφάνιση, ίδια με το ρύγχος του R1M, μαζί με τα "προβολάκια" και την "εισαγωγή του αέρα". Παρά το γεγονός ότι δεν παρέχει απόλυτη προστασία κατά του ιού, παραμένει ένα διασκεδαστικό project που σίγουρα θα προκαλέσει εντυπώσεις…

Δείτε εδώ τα βίντεο με τα τρία στάδια κατασκευής της μάσκας R1M!

Μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου!

Συμβαίνει πιο συχνά από αυτό που θα έπρεπε
Μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes  ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου!
Από το

motomag

18/8/2026

Μοτοσυκλετιστής κατέγραψε στιγμιότυπο όπου αποφεύγει ηλικιωμένη που κινείται ανάποδα στο μεσαίο ρεύμα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 13:45 στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου λίγα μέτρα πριν την έξοδο 1 προς Θήβα και Ελευσίνα.

Στο τιμόνι της μαύρης Mercedes φαίνεται να είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα που κινούταν μάλιστα στο μεσαίο ρεύμα. Δεν έχουν αναφερθεί τροχαία ατυχήματα στο σημείο, ευτυχώς, όμως η τροχαία που σαρώνει τα κοινωνικά δίκτυα για κάθε παρατυπία θα πρέπει να μην αφήσει ούτε αυτή την περίπτωση, να βρει την οδηγό και να της αφαιρέσει το δίπλωμα, όπως ορίζουν οι διατάξεις του ΚΟΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, τόσο στην Αττική Οδό που υποτίθεται πως έχει και πυκνότερη παρατήρηση μέσω καμερών από την Αθηνών-Κορίνθου, όπως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στον ίδιο δρόμο.

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν γίνει καταλάθος, πράγμα δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση εξαιτίας του σημείο, αν και είναι άγνωστο αν η ηλικιωμένη είχε μπει από την έξοδο που υπήρχε αμέσως μετά, ή ακόμη χειρότερα κινούνταν για πολύ ώρα στο αντίθετο ρεύμα – Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οδηγοί προσπερνούν την έξοδό τους και αποφασίζουν να γυρίσουν επιτόπου στην προηγούμενη, αδιαφορώντας εκείνη την στιγμή για τον κίνδυνο.

Αναμένουμε ανακοίνωση της Τροχαίας για την τιμωρία της οδηγού.