Γενική Συνέλευση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο - Στις 22 και 23 Μαρτίου 2025, στη Θεσσαλονίκη

Τη Γενική Συνέλευση διοργανώνει το σωματείο The Kings Riders Club και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας
ΕΛΜΟΤΟ - Kings Riders Club
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/3/2025

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης, με συμμετοχή εκτός των εκπροσώπων των Λεσχών της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο, εκπροσώπων Λεσχών, εκπροσώπων Μοτο-ομάδων αλλά και μεμονωμένων μοτοσυκλετιστών από όλη την Ελλάδα. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις, τοποθετήσεις, προτάσεις σε θέματα που αφορούν τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό και συζήτηση επί όλων των θεμάτων που θα τεθούν.

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025 και ώρα 09:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Λεσχών, των υπό ένταξη Λεσχών και των Μοτο-ομάδων που είναι επίσημοι υποστηρικτές της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν εκτός από τους απολογισμούς του έτους, εισηγήσεις των εκπροσώπων των Λεσχών, συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν στις εργασίες προετοιμασίας της προηγούμενης ημέρας και ψήφιση αυτών.

Επίσης στο τέλος της δεύτερης ημέρας, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Το πρόγραμμα του 3ημέρου περιλαμβάνει ακόμα περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, εκδρομικό στην ευρύτερη περιοχή, επισκέψεις στο Αρχαιολογικό και Ολυμπιακό μουσείο και γνωριμία με την τοπική γαστρονομία.

Τη Γενική Συνέλευση διοργανώνει το σωματείο The Kings Riders Club και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της διοργανώτριας κ. Αστερίου Δημήτρη 6991000080  https://kingsriders.gr/

Για την διαμονή σας υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

H διοργάνωση σας περιμένει ΟΛΟΥΣ με θέσεις, με προτάσεις, με ιδέες, ώστε να διαμορφωθεί η επόμενη μέρα του οργανωμένου μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους στο εντευκτήριο του The Kings Riders Club, το Σάββατο 22 Μαρτίου για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου.

Jack Miller-Suzuka 8 hours: Επιστροφή στον αγώνα μετά το 2017

Προτείνει και σε άλλους αναβάτες MotoGP να πάρουν μέρος στη Suzuka
Miller
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2025

Ο Jack Miller επιστρέφει στη Suzuka μετά το 2017 σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες αντοχής. Στο πλαίσιο του Suzuka 8 Hours του 2025, ο Αυστραλός αναβάτης του MotoGP θα συμμετέχει με την εργοστασιακή ομάδα YART Yamaha.

Μαζί του θα βρίσκονται ο Andrea Locatelli και ο Katsuyuki Nakasuga, ο οποίος έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της Yamaha Factory Racing Team (2015-2018). Ο Miller στην συμμετοχή του το 2017 κατάφερε να πάρει με την Honda την τέταρτη θέση, έτσι φέτος στοχεύει με τους team-mates του την νίκη, μία νίκη που η Yamaha έχει να γευτεί από το 2018 στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Jack Miller δήλωσε: “Είναι ένας αγώνας στον οποίο ήθελα να επιστρέψω από το 2017, όταν τερμάτισα τέταρτος, χάνοντας τότε από τη Yamaha. Ονειρευόμουν αυτόν τον αγώνα και το να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω με μια τόσο δυνατή ομάδα είναι τεράστια τιμή. Αντιμετωπίζεις μέχρι και 15 αναβάτες σε κάθε γύρο – μερικές φορές περισσότερους, άλλες φορές λιγότερους. Κόβεις και ράβεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο που προσπαθείς είναι να κρατήσεις τον μέσο όρο γύρων σε ένα λογικό επίπεδο”.

Αρχές Ιουλίου, η Yamaha νοίκιασε την πίστα Suzuka για ένα ιδιωτικό διήμερο τεστ, με τον Miller να δηλώνει: “Ήταν ένα αρκετά συγκεντρωμένο τεστ. Καμία ενόχληση. Μπορέσαμε να επικεντρωθούμε πλήρως σε ό,τι έπρεπε να γίνει — δηλαδή να νιώσω άνετα με την R1. Είναι εντελώς διαφορετικό να δουλεύεις με τους άλλους, αντί να είσαι αντίπαλος τους. Ήταν πολύ ωραίο να μοιράζομαι το γκαράζ με τον Andrea και τον Nakasuga. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή φόρμα”.

Ο 8ωρος αγώνας της Suzuka απαιτεί έναν συνδυασμό αντοχής, ταχύτητας και στρατηγικής, αλλά και την βραδινή οδήγηση σε ακραία υγρασία. Ο Αυστραλός δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Όταν ανοίγεις το γκάζι, τα φώτα είναι στον αέρα. Όταν πατάς φρένο, τα φώτα είναι στον μπροστινό τροχό. Βασικά οδηγείς με την αίσθηση γιατί δεν βλέπεις τίποτα. Ιδρώνεις ασταμάτητα. Προσπαθείς να πάρεις πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, και μεταλλικά στοιχεία γιατί οι κράμπες είναι εφιάλτης. Ο αγώνας στην Suzuka είναι δύσκολος. Είναι σωματική και ψυχική ταλαιπωρία.

Τέλος παρακίνησε τους άλλους αναβάτες του MotoGP να δοκιμάσουν να συμμετέχουν στον αγώνα στο μέλλον και είπε πως ανυπομονεί για ένα καλό αποτέλεσμα για τη Yamaha στην πατρίδα της και για να δεχθούν την υποστήριξη των Ιαπώνων φιλάθλων.