Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

H Shark εξαγόρασε την Nolan!

Μεγάλη εμπορική συμφωνία

Η 2 Ride Holdinγ Group, η μητρική εταιρεία στην οποία ανήκει η Shark, εξαγόρασε την αντίστοιχα μητρική εταιρεία στην οποία ανήκει η Nolan. Στην γαλλική 2 Ride Holding  Group, εκτός από την Shark, ανήκουν επίσης οι Bering, Segura, Bagster και Cairn. Το Nolan Group από την άλλη, πέρα από την φίρμα της Nolan της ανήκουν η Grex και η X-lite, δύο από τις δημοφιλείς μάρκες στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Nolan, να θυμίσουμε, ιδρύθηκε το 1972 στο Bergamo της Ιταλίας, με τις γραμμές παραγωγής να παραμένουν εκεί ακόμη και σήμερα. Η Shark μετράει λιγότερα χρόνια στην αγορά, με 30 χρόνια ιστορίας, με τον σχεδιασμό των κρανών να γίνεται στην Γαλλία, αλλά η παραγωγή στην Ταϊλάνδη. Όλες οι εταιρείες που ανήκουν στο Nolan Group ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή κρανών, εκτός από την N-Com  που παράγει συστήματα ενδοεπικοινωνίας. Από την άλλη, η οικογένεια της Shark περιλαμβάνει εταιρείες κατασκευής μοτοσυκλετιστικής ένδυσης, μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού και αξεσουάρ. Με την προσθήκη της Nolan είναι αυτονόητο ότι θα μεγαλώσει δραματικά η δυναμική και η γκάμα που θα μπορεί να προσφέρει ο όμιλος.


Η μεγάλη προοπτική από αυτή την συμφωνία είναι και η αμερικάνικη αγορά, καθώς όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της 2 Ride Holding, Patrick Francois, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει την συνεργασία τους προκειμένου να προσφέρουν πιο προσιτά προϊόντα για την παγκόσμια αγορά. Στο δελτίο τύπου που συνοδεύει την ανακοίνωση, γίνεται εξάλλου λόγος για το πλάνο παγκόσμιας εξάπλωσης του ενιαίου πλέον ομίλου, καθώς με πωλήσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 1.000 εργαζόμενους, το Nolan Group διανέμει τα προϊόντα του σε πάνω από 80 χώρες με ηγετική θέση σε πολλές αγορές του κόσμου.
Παρόλα αυτά, δεν γίνεται καθόλου λόγος για το εάν η 2Ride Holding Group θα διατηρήσει την παραγωγή της Nolan στο Bergamo ή θα τη μεταφέρει στην Ταϊλάνδη μαζί με τα δικά της προϊόντα.