Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Harley Davidson: Νέο R&D

Οι ηλεκτρικές Harley ένα βήμα πιο κοντά

Με τη λύση της συνεργασίας μεταξύ της H-D και της Alta Motors να έρχεται πρόωρα, η Harley επέλεξε να προχωρήσει μόνη της στο τομέα των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, πραγματοποιώντας ένα μέρος του μεγάλου πλάνου της. Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα το “διαζύγιο” θα σήμαινε πως η Harley θα έπρεπε να αναπτύξει ένα δικό της τμήμα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, αν ήθελε να μείνει πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, παραδίδοντας τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες το 2019.
Στα πλαίσια του εορτασμού των 115 χρόνων της Harley, ο διευθυντής σύμβουλος Matt Levatich ανέφερε: “Πρόσφατα μοιραστήκαμε με τον κόσμο τα σχέδια μας να χτίσουμε την επόμενη γενιά των αναβατών της Harley-Davidson παγκοσμίως”, αποκαλύπτοντας τη δημιουργία του νέου παραρτήματος έρευνας και εξέλιξης στη Silicon Valley της Καλιφόρνια.

Η συγκεκριμένη μονάδα θα είναι υπεύθυνη για την έρευνα και εξέλιξη των μπαταριών των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, καθώς και το σχεδιασμό τους. Σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης πως “αυτή η νέα εγκατάσταση έρευνας και εξέλιξης στη καρδιά της Silicon Valley θα μας βοηθήσει να παρουσιάσουμε τα σχέδια μας και να επιδείξουμε την αφοσίωση μας στην ηγεσία των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών”.
Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2018, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως έχει ήδη ξεκινήσει να προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό με την απαραίτητη προϋπηρεσία για την συμπλήρωση των θέσεων. Συγκεκριμένα η μονάδα θα επανδρώνεται από 25 άτομα αρχικά, ενώ μετέπειτα θα επέλθει και η επέκτασή της. Αυτό φέρνει την H-D, ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους της, όχι μόνο όσον αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αλλά και στο να βρεθεί στη κορυφή του ανταγωνισμού.