Μετασεισμοί από τη Harley Davidson

Τα υπόλοιπα μοντέλα!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

31/7/2018

Μετά τον εγκέλαδο που προκάλεσε η εμφάνιση της Pan America (όπως διαβάσατε εδώ), σειρά έχουν και οι μετασεισμοί με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Όπως ανέφερε η εταιρεία από το Milwaukee έχει στόχο να βγάλει στη παραγωγή νέες μοτοσυκλέτες διαφορετικών κατηγοριών έως το 2022 και να μπει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Σκοπεύει να ενισχύσει το ήδη υπάρχον δίκτυο της στην Ευρώπη με τη δημιουργία νεών καταστημάτων, που θα παρέχουν στους αναβάτες τον απαραίτητο εξοπλισμό και αξεσουάρ, προσελκύοντας έτσι μικρότερες ηλικίες.

Όμως η HD δεν σταματάει εκεί, επιταχύνει και σκοπεύει να μπει στην Ασιατική αγορά μέσω της συνεργασίας της με έναν Ασιάτη κατασκευαστή. Ανέφερε πως για τις ανάγκες τις ασιατικής αγοράς, θα δημιουργήσει μια μικρότερη σειρά μοτοσυκλετών μέχρι 500cc με προσιτές τιμές προς το κοινό της, ενώ ο  απώτερος σκοπός της είναι μέσω της Ασίας, να εισχωρήσει στην Ινδία που πλέον είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο.

Εκτός λοιπόν από τη Pan America έχουμε άλλες τρείς νέες μοτοσυκλέτες, τη LiveWire, μια streetfighter και μια custom.

Η LiveWire θα αποτελέσει τη πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της εταιρείας και θα δει το φως της παραγωγής πρώτη το 2019. Όπως ανακοίνωσε η HD, η LiveWire θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της σειράς των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της, ενώ το 2022 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες που θα είναι πιο προσιτές προς το κοινό της.

 

 

Η Streetfighter μοτοσυκλέτα της εταιρείας, ήταν αυτή που προκάλεσε και το δυνατότερο μετασεισμό από τις υπόλοιπες καθώς ο σχεδιασμός που παραπέμπει σε café racer και τραβάει τα βλέμματα με πιο…φιλικό τρόπο σε σύγκριση με την Pan America και τη ριζοπαστική της σχεδίαση. Είναι εφοδιασμένη με έναν κινητήρα 975cc υγρόψυκτο και πιθανότατα με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους όπως υπονοούν τα καπάκια της κεφαλής της και θα βγει στη παραγωγή το 2020 μαζί με την Pan America.

 

Ενώ μια Custom κλείνει τη σειρά των νέων μοντέλων της εταιρείας που εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα της Pan America –τον υγρόψυκτο των 1250cc-, με τη σχεδίαση της να διατηρείται κοντά στα πρότυπα της εταιρείας.

Εξίσου σημαντικό είναι ωστόσο, πως η H-D επενδύει ακόμα περισσότερο στην αγορά των αξεσουάρ, ένα τομέα που μαζί με την Ducati αποτελούν τους δύο κατασκευαστές μοτοσυκλετών που τα έσοδά τους συμπληρώνονται από τον casual ρουχισμό και τα αξεσουάρ αναβάτη. Αντίστοιχα η Triumph έχει επενδύσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και αυτή την λιανική πώληση καθημερινού ρουχισμού. Η H-D βέβαια, είναι μία μάρκα με απήχηση που ξεπερνά τα όρια του μοτοσυκλετισμού, και αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να το εξαργυρώσει σε έναν ορίζοντα πενταετίας. Τα καταστήματά της είχαν πάντοτε ένα ιδιαίτερο ύφος και ξεχωριστό χαρακτήρα, ένα σημείο που η H-D έχει επενδύσει με τους αντιπροσώπους της ανά τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, την στιγμή που άλλοι κατασκευαστές, ακόμα δεν έχουν θέσει αυστηρά στάνταρ στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Έχοντας λοιπόν ήδη μία βάση που την κατατάσσει στις λίγες εταιρίες με αυστηρά στάνταρ κατασκευής καταστημάτων, η H-D ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, που θα την φέρει ξανά μπροστά από την εποχή – σε αυτό τον τομέα: Ενσωματώνοντας τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, εξομοιωτές, ηλεκτρονικούς καταλόγους, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, και φυσικά πλούσια έκθεση προϊόντων στοχεύει ώστε η επικοινωνία με τον πελάτη να είναι μία κανονική εμπειρία και όχι απλά μία διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση των αλλαγών αυτών, τα καταστήματα Harley Davidson ανά τον κόσμο πρόκειται να είναι σημείο αναφοράς και να τα επισκέπτεται κανείς για την εμπειρία και την βόλτα, με την H-D να ποντάρει πως κανείς δεν θα φεύγει και με άδεια χέρια. Πέρα από την πώληση των μοτοσυκλετών και την ανανέωση της γκάμας, η επαναπροσέγγιση στον τρόπο λειτουργίας φτάνει μέχρι και την ολοκληρωτική αναθεώρηση της λιανικής πώλησης.

Η νέα εποχή για την Harley Davidson είναι ένα βήμα επιβεβλημένο για την πορεία της μάρκας και την διατήρηση της θέσης της στην παγκόσμια αγορά, και τους ευχόμαστε να πετύχει. Διότι ο αυξημένος ανταγωνισμός και η πληθώρα προτάσεων σε κάθε κατηγορία, ενεργεί πάντα υπέρ του καταναλωτή…

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες