Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Honda: Νέα μοντέλα για το 2019

Τι παρουσίασε στην INTERMOT και στην Paris Motor Show 2018

Η Honda εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου που αναφέρει τι πρόκειται να δούμε στην INTERMOT και στην Paris Motor Show 2018. Συγκεκριμένα από όσο είδαμε και εχθές φύλαξε τον "άσσο" της για το Παρίσι καθώς στην INTERMOT, δεν παρουσίασε το μεσαίο roadster –όπως το αποκαλεί- της σειράς NSC. Το αναμενόμενο μοντέλο έχει κάνει πολλές φορές το ντεμπούτο στο παρελθόν ως concept bike με διάφορες μορφές και ονομασίες, από το CB4 μέχρι το Interceptor. Τώρα η Honda ανακοινώνει πως θα παρουσιάσει άλλο ένα concept προσανατολισμένο στις γραμμές της υπάρχουσας οικογένειας. Όπως παρατηρούμε από τη φωτογραφία –αλλά και όπως δηλώνει η Honda- το μοντέλο έχει μινιμαλιστική σχεδίαση με κοντή ουρά και είναι εξοπλισμένο με το καπάκι της σέλας του συνεπιβάτη. Συνδυάζει στοιχεία από τις naked και café racer μοτοσυκλέτες, παραδίδοντας μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Το διπλό τελικό της SC Project εξάτμισης θυμίζει στο σχεδιασμό του το αρχικό τελικό που είχε το CB4, ενώ το γεγονός πως είναι της SC αφήνει ερωτηματικά για την τελική μορφή της στάνταρ εξάτμισης. Φουτουριστικός σε σχεδίαση είναι και ο προβολέας που μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ η Honda υπόσχεται στο ένα αντίστοιχης σχεδίασης φανάρι πίσω. Όπως είναι εμφανές το μοντέλο απέχει πολύ από το στάδιο της παραγωγής καθώς δεν φέρει φλάς, μαρσπιέ συνεπιβάτη και καθρέπτες, ενώ ακόμα παρατηρούμε πως το όμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι έχει δώσει τη θέση του στο ψαλίδι του CB650F, γεγονός που είχαμε αναφέρει και παλιότερα.

Ακόμα, η παρουσίαση του νέου Super Cub 125 θα γίνει και στις δύο εκθέσεις καθώς είναι το μεγαλύτερο σε πωλήσει όχημα. Το πρώτο μοντέλο είχε εμφανιστεί το 1958 ως Super Cub C100, ενώ η παραγωγή της Super Cub σειράς έφτασε ορόσημο των πωλήσεων των 100 εκατομμυρίων μονάδων το 2017, με τις μισές να έχουν γίνει ως το 2005. Το νέο Super Cub C125 σηματοδοτεί την 60η επέτειο του ονόματος. Το μοντέλο διατηρεί τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του αρχικού μοντέλου με το μοναδικό και διαχρονικό στυλ, ενώ επωφελείται από πληθώρα σύγχρονων στοιχείων όπως: τον σπριτόζικο κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών, το μαλακό και ήσυχο ημι-αυτόματο κιβώτιο, ενισχυμένο πλαίσιο, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, LED φωτισμό καθώς και Smart Key και η κυκλοφορία του αναμένεται εντός του φθινόπωρου.

Τέλος αναφέρεται στο Africa Twin που για το 2019 θα έχει νέους χρωματισμούς και στις δύο εκδόσεις. Συγκεκριμένα το Africa Twin θα βγαίνει σε μαύρο ματ χρώμα με χρυσές ζάντες ενώ το κόκκινο και τρικολόρε θα έχουν τα Africa Twin αυτοκόλλητα σε μαύρη απόχρωση, ενώ η τρικολόρε έκδοση δανείζεται το μπλε από την Adventure Sports. Όσον αφορά την Adventure Sports θα είναι και αυτό διαθέσιμο από το φθινόπωρο με το νέο Silver Metallic χρωματισμό.

Ακολουθεί αναλυτικό γκάλερι με φωτογραφίες