Honda CB4 concept 2016

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

17/11/2015

Πιο άγριο από τον κινητήρα του

 

Έτσι κι αλλιώς, το ζητούμενο εδώ δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η εμφάνιση. Ο κινητήρας του προέρχεται από το CB650F, όπως και το πλαίσιό του, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Πίσω υπάρχει μονόμπρατσο ψαλίδι, και μπροστά ένα θηρίο upside down με εξίσου ενισχυμένες πλάκες, η κάτω με τρεις βίδες. Όπως πάντα στα πρωτότυπα της Honda, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το φινίρισμα σε κάνουν να τα θέλεις, ΤΩΡΑ! Δείτε για παράδειγμα τους δίσκους, που δεν έχουν ούτε χάραξη, ούτε τρύπες, ούτε φυσικά είναι αυτές οι χάλια μαργαρίτες, και του ταιριάζουν απόλυτα. Οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ το κάνουν πολύ επιθετικό, όπως και οι χρωματισμοί του, αν το μαύρο, το ασημί και το χρώμιο είναι... χρώματα. Η αισθητική του παραπέμπει στις κατασκευές του Γάλλου βελτιωτή Lazareth, κι έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου στο R&D της Honda στην Ευρώπη. Λέτε η Honda να προσανατολίζεται στην παραγωγή μιας σειράς διαφορετικών μοτοσυκλετών με βάση το CB650F; Οι βάσεις των μαρσπιέ του συνεπιβάτη που παραμένουν στο πλαίσιο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν αφαιρεθεί, μπορεί να αποτελούν μια ένδειξη.

Ετικέτες

Νέο μοντέλο BMW ενόψει: Χαμηλό, μακρύ και σκοτεινό

Αποκαλυπτήρια την Παρασκευή 15 Μαΐου
bmw-new-model-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/5/2026

H BMW Motorrad δημοσίευσε μια ασαφή και σκοτεινή φωτογραφία για να προλογίσει την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου την Παρασκευή 15/5 και ώρα 20:00 Ελλάδας (19:00 CEST).

Προφανώς δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται, αλλά από τη φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε ένα μακρύ και χαμηλό σουλούπι που εύκολα θα ταίριαζε με ένα bagger μοντέλο.

Η BMW έχει ήδη στη γκάμα της baggers σε δύο μορφές, μια με τον μεγάλο boxer στο R 18 Β και μια με τον εξακύλινδρο στο Κ 1600 Β.

Τι νέο περιμένουμε από τους Γερμανούς; Ένα νέο μοντέλο που σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή σύντομα είναι το R20, με τον νέο μεγαλύτερο boxer όλων των εποχών στα δύο λίτρα χωρητικότητας. Αυτό έχει ήδη εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην ετήσια εκδήλωση Concorso d’ Eleganza – Villa d’ Este στην Ιταλία, οπότε ίσως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα να είναι αυτή που θα μας συστήσει την έκδοση παραγωγής του πρώτου μοντέλου R 20.

Από την άλλη το σύγχρονη αισθητικής φωτιστικό σώμα μπροστά δεν μοιάζει τόσο ταιριαστό με ένα Heritage μοντέλο, οπότε ίσως εδώ η BMW να μας επιφυλάσσει μια διαφορετική έκπληξη. Ένα νέο K 1600 B, για παράδειγμα, ή ίσως κάτι εντελώς καινούργιο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

Σε κάθε περίπτωση, σε μερικές μέρες θα γνωρίζουμε πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας.

Ετικέτες