Honda CB4 concept 2016

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

17/11/2015

Πιο άγριο από τον κινητήρα του

 

Έτσι κι αλλιώς, το ζητούμενο εδώ δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η εμφάνιση. Ο κινητήρας του προέρχεται από το CB650F, όπως και το πλαίσιό του, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Πίσω υπάρχει μονόμπρατσο ψαλίδι, και μπροστά ένα θηρίο upside down με εξίσου ενισχυμένες πλάκες, η κάτω με τρεις βίδες. Όπως πάντα στα πρωτότυπα της Honda, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το φινίρισμα σε κάνουν να τα θέλεις, ΤΩΡΑ! Δείτε για παράδειγμα τους δίσκους, που δεν έχουν ούτε χάραξη, ούτε τρύπες, ούτε φυσικά είναι αυτές οι χάλια μαργαρίτες, και του ταιριάζουν απόλυτα. Οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος του ρεζερβουάρ το κάνουν πολύ επιθετικό, όπως και οι χρωματισμοί του, αν το μαύρο, το ασημί και το χρώμιο είναι... χρώματα. Η αισθητική του παραπέμπει στις κατασκευές του Γάλλου βελτιωτή Lazareth, κι έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου στο R&D της Honda στην Ευρώπη. Λέτε η Honda να προσανατολίζεται στην παραγωγή μιας σειράς διαφορετικών μοτοσυκλετών με βάση το CB650F; Οι βάσεις των μαρσπιέ του συνεπιβάτη που παραμένουν στο πλαίσιο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν αφαιρεθεί, μπορεί να αποτελούν μια ένδειξη.

Ετικέτες

Beta RR X-PRO – Βελτιώσεις παντού για την ενδιάμεση enduro οικογένεια

Η σειρά RR X-PRO τοποθετείται ανάμεσα στα Xtrainer και τα αγωνιστικά RR Race μοντέλα και έρχεται ανανεωμένη με οκτώ μοντέλα, τέσσερα δίχρονα και τέσσερα τετράχρονα
beta-rr-x-pro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η Beta φρεσκάρει τη γκάμα των RR X-PRO μοντέλων, η οποία περιλαμβάνει τα δίχρονα 125, 200, 250 και 300, καθώς και τα τετράχρονα 350, 390, 430 και 480.

Οι αλλαγές που επηρεάζουν όλη τη γκάμα ξεκινούν από την επανασχεδιασμένη μάσκα για πιο επιθετική εμφάνιση και νέο LED προβολέα που υπόσχεται καλύτερη απόδοση με μικρότερη επιβάρυνση στη μπαταρία της μοτοσυκλέτα, ενώ περιλαμβάνουν ακόμη νέο ψηφιακό όργανο Trailtech, καθώς και νέα γκριπς με μαλακότερο υλικό για καλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

beta rr x-pro

Αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις όλης της γκάμας, με πιρούνι SHC (Separate Hydraulic Chamber) με νέες ρυθμίσεις και μείωση στο βάρος του κατά 250 γραμμάρια, ενώ πίσω το αμορτισέρ είναι νέο με ρύθμιση αργής/γρήγορης απόσβεσης συμπίεσης.

beta rr x-pro

Στα τετράχρονα μοντέλα η σημαντικότερη είδηση αφορά την ενίσχυση των ηλεκτρονικών με ρυθμιζόμενο Launch Control (σε πέντε επίπεδα) και Quick Shift για γρήγορες αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. Το σύστημα Traction Control και οι δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις κινητήρα διατηρούνται ως είχαν και στην περσινή γκάμα RR X-PRO.

 

beta rr x-pro

Τα δίχρονα μοντέλα της οικογένειας έχουν δεχτεί στοχευμένες επεμβάσεις στους κινητήρες τους με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους, καθώς και νέα μπροστινή διπίστονη δαγκάνα της Nissin, προερχόμενη από τα ΜΧ μοντέλα της Beta προσφέροντας μικρότερο βάρος.

 

beta rr x-pro

Η νέα οικογένεια Beta RR X-PRO θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά εντός του Ιουνίου.

Ετικέτες