Honda, Yamaha, Hero, Suzuki: Σταματούν την παραγωγή δικύκλων στην Ινδία λόγω Covid-19

Πολύ άσχημη η κατάσταση στην Ινδία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/5/2021

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε συνεχώς για την πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Ινδία με την πανδημία του Covid-19 και όπως ήταν φυσικό οι επιπτώσεις αφορούν κάθε είδους δραστηριότητα στην χώρα. Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η Yamaha αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία των δύο εργοστασίων της έως το τέλος Μαΐου και το ίδιο έχουν κάνει η Honda, η Hero και η Suzuki. Η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο το επιδημιολογικό κομμάτι, αλλά και το καθαρά επιχειρησιακό, καθώς τα καταστήματα λιανικής πώλησης δικύκλων είναι κλειστά και δεν πουλάνε μοτοσυκλέτες. Οπότε η συνέχιση της παραγωγής θα δημιουργούσε ένα τεράστιο στοκ δικύκλων, το οποίο με την σειρά του θα δημιουργούσε αλυσιδωτά προβλήματα στην αποθήκευση και μετέπειτα στην πώλησή τους, αφού για να τα “ξεφορτωθούν” όσο πιο γρήγορα γίνεται θα ακολουθούσε ένας πόλεμος μείωσης τιμών και μάλιστα σε δίκυκλα που θα έχουν κοστίσει πολύ πιο ακριβά στα εργοστάσια λόγω του επιπλέον κόστους αποθήκευσής τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Θυμίζουμε πως η αγορά της Ινδίας είναι η μεγαλύτερη του κόσμου τα τελευταία χρόνια και η ετήσια παραγωγή των εργοστασίων αφορά εκατομμύρια δίκυκλα και όχι μερικές χιλιάδες. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ινδία, διότι πολλές εταιρείες όπως η KTM και BMW παράγουν εκεί τις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες τους μέσω των Bajaj και TVS, ενώ μεγάλοι προμηθευτές εξαρτημάτων όπως η Brembo (ByBre) έχουν επίσης γραμμές παραγωγής εκεί. Είναι βέβαιο πως όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις και στην Ευρωπαϊκή αγορά αν διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.