Husqvarna EE5: Η πρώτη ηλεκτρική της εταιρείας

Μικρή στο μάτι αλλά με πολλά προσόντα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/6/2019

Την εισαγωγή της στο κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών έκανε η Husqvarna, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα απ’ την ΕΕ5. Μπορεί η Husqvarna να ανήκει πλέον στην KTM και πολλά μοντέλα της χρησιμοποιούν τους κινητήρες και τα πλαίσια της πορτοκαλί εταιρείας, με την Kiska Design να επιμελείται του καμοφλαρίσματός τους, όμως οι δύο εταιρείες έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους.

Μια απ’ αυτές είναι και η ΕΕ5 καθώς υπάρχει μόνο στη γκάμα της Husqvarna και όχι της KTM μέχρι στιγμής… Προς το παρόν η γκάμα της KTM διαθέτει μόνο το Freeride E-XC, μια ηλεκτρική enduro. Η ΕΕ5 όμως δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις και συνεπώς απευθύνεται σε μια άλλη μερίδα αναβατών. Για την ακρίβεια στοχεύει στη νέα γενιά, αφού είναι μια minicycle και σκοπός της δεν είναι μόνο να εισάγει τους πιτσιρικάδες στο κόσμο των χωμάτινων μοτοσυκλετών, αλλά απευθύνεται παράλληλα και στην δημιουργία μιας οικολογικής συνείδησης σε αυτούς (και τους γονείς τους που θα την αγοράσουν), όντας ηλεκτρική. Ο κινητήρας παράγει 5Kw με αποτέλεσμα η ΕΕ5 να έχει αντίστοιχες επιδόσεις με μια μοτοσυκλέτα 50cc. Η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 907Wh κυμαίνεται από 25 λεπτά έως δύο ώρες ανάλογα του ρυθμού και κατ’ επέκταση των ικανοτήτων του αναβάτη.

Ακόμη, η ΕΕ5 διαθέτει έξι διαφορετικά riding modes που διαφοροποιούν την απόδοση του κινητήρα και η εναλλαγή τους γίνεται πολύ εύκολα βάσει των όσων ανακοινώνει η Husqvarna. Επίσης, το καλό είναι πως για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται μόλις 70’, ενώ συγκριτικά με μια αντίστοιχη μοτοσυκλέτα της ίδιας κατηγορίας, αλλά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, έχει προφανώς πολύ μικρότερο κόστος συντήρησης που περιορίζεται στην αλλαγή υγρών φρένων, τακακιών και ελαστικών. Το XCAT πιρούνι αέρος της WP έχει διαδρομή 205mm και διάμετρο 35mm, ενώ πίσω υπάρχει το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας. Τέλος, η Husqvarna φρόντισε να συνοδέψει την ΕΕ5 με μια ολόκληρη σειρά ρούχων αφιερωμένη σε αυτή, όπως συνηθίζει να κάνει σε πολλά μοντέλα της.

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες