Η Alta Motors έβαλε προσωρινά λουκέτο!

Αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/10/2018

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα για την αμερικάνικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Alta Motors, πρίν καλά-καλά κλείσει μια δεκαετία στο ενεργητικό της.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να χωλαίνουν από τη στιγμή που ήρθε το διαζύγιο της με την Harley Davidson, μιας συνεργασίας που είχαν ξεκινήσει για τη κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με το λογότυπο της Harley, που όμως έληξε απότομα και πολύ νωρίς. Ο λόγος ήταν πως η Alta ζήτησε περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη μοτοσυκλετών, με αποτέλεσμα να ωθήσει τη Harley στο να σκεφτεί και εν τέλει να δημιουργήσει ένα δικό της τμήμα έρευνας και εξέλιξης ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, καθώς πλέον το μέγεθος της επένδυσης σε εξωτερικό συνεργάτη ήταν δυσανάλογο κι έτσι προτίμησαν τα κεφάλαια αυτά να μένουν εντός εργοστασίου.

Με την Alta να μένει χωρίς επενδυτές επί της ουσίας, ξεκίνησε μία αναζήτηση προς ανεύρεση κεφαλαίων αλλά και το ενδεχόμενο της πλήρης εξαγοράς της. Οι προτάσεις για την εξαγορά της ξεκίνησαν να έρχονται πρώτες, όμως η ίδια εταιρεία δεν τις δέχτηκε. Συγκεκριμένα έχοντας ήδη ένα δίκτυο 70 σημείων πώλησης που προωθούσαν τα χωμάτινα μοντέλα της και σε συνάρτηση με τις 1.000 πωλήσεις που σημείωσε φέτος, βάζοντάς τες σε τιμή κόστους, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να κρατήσουν την εταιρεία καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα χωρίς να την πουλήσουν. Στην απόφαση αυτή βοήθησε και το ύψος των πωλήσεων –ασχέτως αν πουλήθηκαν στο κόστος- καθώς έγινε διακριτό πως υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται για την αγορά των μοτοσυκλετών της.

Βέβαια, αυτό την έφερε στη κατάσταση που βρίσκεται τώρα κλείνοντας ολοκληρωτικά, καθώς δεν κατάφερε να βρει κάποιον επενδυτή κι άφησε τους εργαζομένους της άνεργους. Με αυτή τη κίνηση όμως, κατάφερε να κερδίσει λίγο χρόνο παγώνοντας τα πάγια έξοδα και να καταστρώσει σχέδια ανάκαμψης και προσέλκυσης νέων επενδυτών βασιζόμενη στη πορεία των πωλήσεων της φέτος. Το αν θα δούμε την Alta Motors να επανακάμπτει από τη κρίση που περνάει αυτή τη στιγμή παραμένει ακόμα άγνωστο, ενώ όσον αφορά την μοίρα των εργαζομένων σε περίπτωση που ξανανοίξει είναι πως πιθανότατα θα επιστρέψουν, αν δεν τους έχει προσλάβει το νέο τμήμα της έρευνα και εξέλιξης της Harley Davidson που βρίσκεται σχεδόν δίπλα τους...

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.