Η Blistein μπαίνει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας!

Θα αυξηθεί κι άλλο ο ανταγωνισμός!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/4/2020

Η γερμανική Blistein είναι πασίγνωστη στους φανατικούς του αυτοκινήτου (aka petrolheads) και όχι μόνο, μέσα απ’ την έντονη δραστηριότητάς της σε διάφορα πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτων και την τεράστια ιστορία της, που μετρά πάνω από 140 χρόνια απ’ την ίδρυσή της. Τη δεκαετία του ’50 η Blistein εκμεταλλεύτηκε την ανακάλυψη του Γάλλου Bourcier de Carbon και δημιούργησε το πρώτο αμορτισέρ πίεσης αερίου μονού σωλήνα, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Πίσω στη δεκαετία του '70 και του '80s η Blistein είχε επεκταθεί και στη δημιουργία αναρτήσεων για μοτοσυκλέτες, χωρίς όμως να εντρυφήσει σε αυτό το τομέα. Ωστόσο, τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια, η γερμανική εταιρεία εργαζόταν πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη της δημιουργίας αναρτήσεων με υψηλές επιδόσεις για supersport μοτοσυκλέτες. Στο κόσμο των δύο τροχών η Öhlins, που πρόσφατα αγοράστηκε απ’ την αμερικάνικη Tenneco, κατέχει τον τίτλο - και τις δάφνες φυσικά - της καλύτερης εταιρείας αναρτήσεων μέσα απ’ την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει απ’ τη συμμετοχή της στα παγκόσμια πρωταθλήματα αγώνων μοτοσυκλέτας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πάρα πολλά δυνατά ονόματα στην αγορά όπως οι WP, Showa, HyperPro κλπ. τα οποία προσφέρουν τις δικές τους εναλλακτικές.

Η Blistein χρησιμοποιώντας ως βάση ένα BMW S1000RR ανέπτυξε και δημιούργησε ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και ένα αμορτισέρ – πλήρως ρυθμιζόμενα – τα οποία ίσως παρουσιαστούν επίσημα μέσα στην χρονιά -έστω και διαδικτυακά, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ακύρωσης και της EICMA- ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση απ’ την Blistein σχετικά με τις αναρτήσεις της, ούτε για το αν προορίζονται αυστηρά και μόνο για την γερμανική supersport της BMW. Για αυτό το λόγο, αναφέρονται και οι σκέψεις της πιθανής  αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Αυτά θα επιβεβαιωθούν στο μέλλον, όμως η είσοδος της Blistein στον κόσμο της μοτοσυκλέτας δείχνει σίγουρη και αυτό είναι κάτι που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, με τους αναβάτες να επωφελούνται περισσότερο, καθώς ως γνωστόν ο ανταγωνισμός βελτιώνει και την ποιότητα.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες