Η MV Agusta συμβάλλει στην μάχη κατά της πανδημίας!

Εξοπλίζει το νοσοκομείο στο Varese!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/4/2020

Η MV Agusta από την εποχή που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα έχει περάσει από 40 κύματα, αλλάζοντας χέρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, η "καρδιά" της θρυλικής φίρμας ήταν είναι και θα είναι το Varese, είτε βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανών, είτε των Ιταλών είτε των Ρώσων! Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο απ’ το Varese βρίσκεται υπό την αιγίδα του Timor Sardarov και ο Ρώσος μεγιστάνας πέρα από CEO της εταιρείας, έχει αποδείξει το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες, καθώς είναι παρών σε σχεδόν όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της MV. Ακόμη, έχει ενστερνιστεί πλήρως το ρόλο του και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της εταιρείας, μέ τη δημιουργία μικρού κυβισμού και προσιτών μοντέλων της MV Agusta, μέσω της συνεργασίας της με την Loncin, όπου οι πωλήσεις τους θα προσφέρουν τα απαραίτητα κέρδη για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Παρά τον πολυεθνικό χαρακτήρα της εταιρείας, ο Ρώσος CEO της MV Agusta, έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με την κατάσταση της Ιταλίας και έχει ήδη ενισχύσει το νοσοκομείο του Varese μέσα απ’ τη συνεργασία του με το Ίδρυμα Circolo della Bontà Onlus. Συγκεκριμένα, απ’ τις 8 Μαρτίου είχαν ξεκινήσει μαζί έναν έρανο για την ενίσχυση του νοσοκομείου της περιοχής, με στόχο τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στα πλαίσια τη ενίσχυσης, η MV Agusta δώρισε ένα διαγωνιστικό μηχάνημα στο νοσοκομείο του Varese, το QuantStudioTM 5 Real-Time PCR System, που έχει εξελιχθεί απ’ την βρετανική Thermo Fisher Scientific. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διαγωνιστικό που έχει τη δυνατότητα να αναλύει 96 δείγματα μέσα σε μόλις μίση ώρα, μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο παραμονής των ανθρώπων που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί απ’ τον COVID-19. Το καλύτερο είναι πώς το QuantStudioTM 5 Real-Time PCR System δεν περιορίζεται μόνο στη διάγνωση του κορωνοϊού αλλά και στον εντοπισμό διάφορων ιών, που σημαίνει ότι θα αξιοποιείται και στο μέλλον!

Σε δηλώσεις του ο Sardarov ανέφερε: “Είναι σημαντικό να έχουμε ενεργό ρόλο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να υποστηρίξουμε όσους δουλεύουν στην επίλυση του προβλήματος και να προστατέψουμε την κοινωνία. Το ίδρυμα Circolo della Bontà Onlus μας βοήθησε στο να εντοπίσουμε ποιοι τομείς χρειάζονται άμεση ενίσχυση, ώστε να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά βοηθώντας τους. Παράλληλα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το νοσοκομείο του Varese για να βοηθήσουμε με την παρέμβασή μας όπως μπορούμε.”

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Gianni Spartà, είπε: “Είμαστε ευγνώμων για αυτή την εποικοδομητική συνεργασία και την υποστήριξη που μας προσφέρει η MV Agusta. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται πλήρως στην κατάσταση και το hastag που προωθήσαμε πίσω στο 2011 #takecareofwhotakescareofyou (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση το ένα χέρι νίβει τ' άλλο) δείχνει πιο ιδανικό από ποτέ!”

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες