Η σπάνια συλλογή μοτοσυκλετών του John Parham δημοπρατείται τον Σεπτέμβριο

Περισσότερα από 300 κλασικά μοντέλα μεγάλης αξίας, από μουσείο που κλείνει
Δημοπρασία της συλλογής του John Parham
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Ο γνωστός αμερικάνικος οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 θα προσφέρει στους συλλέκτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντικά κομμάτια της προσωπικής συλλογής του αποβιώσαντα John Parham που βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας της Anamosa στην Iowa.

O John Parham, Hall of Famer της AMA και ιδρυτής της J & P Cycles, από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης αξεσουάρ μοτοσυκλετών παγκοσμίως τόσο μέσω διαδικτύου όσο και με φυσική παρουσία στις Η.Π.Α., αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του -και σεβαστό χρηματικό ποσό- στη διατήρηση της ιστορίας της μοτοσυκλέτας στην Αμερική. Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος επίσης για τη μεταφορά του Εθνικού Μουσείου Μοτοσυκλέτας στην Anamosa της Iowa. Στο εν λόγω μουσείο βρίσκονται εκατοντάδες μοτοσυκλέτες οι οποίες έχουν βρεθεί στα χέρια διάσημων ιδιοκτητών ή έχουν κάποια σπουδαία αγωνιστική η μη κληρονομιά.

Καθώς το μουσείο πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του για το κοινό αυτόν τον Σεπτέμβριο, ο οίκος δημοπρασιών Mecum Auctions επιλέχθηκε να διοργανώσει μια ξεχωριστή δημοπρασία στις 6-9 Σεπτεμβρίου. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, συλλέκτες από όλον τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάποιο κομμάτι της προσωπικής συλλογής του John Parham. Περισσότερες από 300 μοτοσυκλέτες σημαντικής αξίας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μια Norton International Road Racer του 1936, μια Brough Superior SS100 Pendine του 1927, μια Black Shadow του 1952, μια Harley-Davidson EL Knucklehead του 1937 κ.α., καθώς και 6.000 έργα μοτοσυκλετιστικής τέχνης, όπως ένα χειροποίητο κράνος από τον ίδιο τον σχεδιαστή Von Dutch, ένα μπρούντζινο γλυπτό κινητήρα μοτοσικλέτας που δημιουργήθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Jeffrey Decker βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα που θα δημοπρατηθούν.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ