Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Η Triumph ανανεώνει τα Bonneville 1200 και προσθέτει δύο νέα μοντέλα για το 2019

Η λίστα από την CARB

Η Triumph εδώ και καιρό αναφέρει τον ερχομό του νέου Scrambler 1200 μέσα από μια σειρά video, που είχαμε δημοσιεύσει και παλιότερα. Όπως είναι γνωστό για να κυκλοφορήσει το εκάστοτε μοντέλο σε οποιαδήποτε χώρα πρέπει να λάβει την έγκριση τύπου από την εκάστοτε αρμόδια αρχή. Η California Air Resources Board είναι από τις λίγες αρχές που δημοσιεύουν αυτά τα έγγραφα με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθούν τα επερχόμενα μοντέλα της Triumph που ολοκληρώνουν τη σειρά των 1200 κυβικών μαζί με τον ερχομό του Scrambler. Όπως φαίνεται και από το έγγραφο, αναφέρονται τα Bonneville T120, Bonneville T120 Black, Speed Twin, Thruxton και Thruxton R τα οποία θα ανανεωθούν ώστε να εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές. Αυτό μεταφράζεται πως τα Bonneville T120, T120 Black, Thruxton και Thruxton R προετοιμάζονται να γίνουν EURO5, ενώ εμφανίζεται και ένα ακόμα νέο μοντέλο της εταιρείας το Speed Twin που θα είναι και αυτό εφοδιασμένο με τον κινητήρα των 1200 κυβικών.

Η κατασκοπευτική εικόνα του μοντέλου είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο πριν από μια διετία και έκτοτε δεν υπήρξαν νέα, όσον αφορά την εξέλιξη του. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία το Speed Twin ήταν εφοδιασμένο με αναρτήσεις της Ohlins, ακτινικές δαγκάνες της Brembo, μεγάλο ρεζερβουάρ, φαρδύ τιμόνι. Κρίνοντας από τον εξοπλισμό του μοντέλου πιθανότατα –αν βγει στη παραγωγή με αυτά τα περιφερειακά- να είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα του Thruxton που έχει καλύτερες επιδόσεις απ’ του Bonneville T120 και ταιριάζει καλύτερα με τα σπορ χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας καθώς και την εμφάνιση της.

Τέλος αν οι ζάντες των 17'' που έχει η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας παραμείνει στο μοντέλο παραγωγής του Speed Twin, τότε θα είναι το πρώτο της σειράς των 1200 κυβικών με χυτές ζάντες. Όπως και να ‘χει περισσότερες λεπτομέρειες θα αναδυθούν στην επιφάνεια στην INTERMOT, σε λιγότερο από μια βδομάδα.