Η Typhoon MotoRacing προετοιμάζεται για το Motostudent VI 2020!

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/2/2020

Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα, η Tyφoon MotoRacing είναι η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δημιουργεί πρωτότυπες μοτοσυκλέτες παίρνοντας μέρος στο παγκόσμιο MotoStudent. Πριν από τέσσερα χρόνια, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό MotoStudent IV καταφέρνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση στη κατηγορία Business Plan και την ένατη στη γενική έχοντας έρθει αντιμέτωπη με 36 ομάδες. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν φοιτητικές ομάδες με πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, που αξιολογούνται σε διάφορους τομείς από την παραγωγή έως και την υλοποίηση της μοτοσυκλέτα και ολοκληρώνουν διάφορες δοκιμασίες για κάθε στάδιο, με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας. Στο τέλος οι φοιτητές έχουν δει έμπρακτα, τί σημαίνει να φτιάχνεις μία μοτοσυκλέτα και να αγωνίζεσαι με αυτή. Τώρα, η Tyφoon MotoRacing με τα νέα μέλη της, έχει ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα για τη συμμετοχή της στο MotoStudent VI, που θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου του 2020. Με το θεωρητικό κομμάτι να έχει σχεδόν τελειώσει, μένει το δύσκολο έργο της υλοποίησης των σχεδίων της ομάδας για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας της. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent VI. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος. Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα «Κέρβερος». Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B, το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN. Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι.

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/6/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.