Η Typhoon MotoRacing προετοιμάζεται για το Motostudent VI 2020!

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/2/2020

Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα, η Tyφoon MotoRacing είναι η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δημιουργεί πρωτότυπες μοτοσυκλέτες παίρνοντας μέρος στο παγκόσμιο MotoStudent. Πριν από τέσσερα χρόνια, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό MotoStudent IV καταφέρνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση στη κατηγορία Business Plan και την ένατη στη γενική έχοντας έρθει αντιμέτωπη με 36 ομάδες. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν φοιτητικές ομάδες με πρωτότυπες μοτοσυκλέτες, που αξιολογούνται σε διάφορους τομείς από την παραγωγή έως και την υλοποίηση της μοτοσυκλέτα και ολοκληρώνουν διάφορες δοκιμασίες για κάθε στάδιο, με στόχο την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας. Στο τέλος οι φοιτητές έχουν δει έμπρακτα, τί σημαίνει να φτιάχνεις μία μοτοσυκλέτα και να αγωνίζεσαι με αυτή. Τώρα, η Tyφoon MotoRacing με τα νέα μέλη της, έχει ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα για τη συμμετοχή της στο MotoStudent VI, που θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου του 2020. Με το θεωρητικό κομμάτι να έχει σχεδόν τελειώσει, μένει το δύσκολο έργο της υλοποίησης των σχεδίων της ομάδας για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας της. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent VI. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος. Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα «Κέρβερος». Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B, το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN. Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι.

Βόλος: Ατύχημα μοτοσυκλέτας με μικρό παιδί – Ένας 6χρονος σοβαρά τραυματισμένος

Νέες πληροφορίες για το πως τραυματίστηκε το μικρό παιδί
ekav
Από το

motomag

22/8/2025

[UPDATE]:΅Ένα 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στο σπίτι του με εμπλοκή μοτοσυκλέτας το βράδυ της Πέμπτης. Τα τοπικά μέσα απευθείας έκαναν λόγο για τρικάβαλο με την οικογένεια του παιδιού. Τώρα όμως η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται σε νέα πορεία.

Νεότερη ενημέρωση δείχνουν υπαίτιους για το ατύχημα δύο νεαρούς με μία μοτοσυκλέτα, που παρέσυραν το μικρό παιδί εγκαταλείποντας το σημείο.

Φαίνεται πως έπεσαν από την μοτοσυκλέτα με τον έναν να την σηκώνει και φεύγει οδηγώντας και τον άλλο να τρέχει πεζός.
Η αστυνομία θεωρεί πως ο εντοπισμός τους είναι θέμα χρόνου.

Το συμβάν έγινε το αργά το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή του Φυτόκου στη Νέα Ιωνία Βόλου

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρικάβαλο, ωστόσο το σενάριο αυτό φαίνεται πλέον να απομακρύνεται. 

Ευχή όλων η πλήρης ανάρρωση