Ηχορύπανση μοτοσυκλετών: Τα “ψέματα” των αριθμών

Η διπλή έρευνα που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/7/2020

Το τελευταίο διάστημα ήρθαν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας να στοχοποιήσουν τις μοτοσυκλέτες ως τη μοναδική πηγή ηχορύπανσης σε συγκεκριμένες αλπικές περιοχές των χωρών τους. Πρόκειται για δρόμους και διαδρομές που είναι διάσημες στους κεντροευρωπαίους μοτοσυκλετιστές και αποτελούν προορισμό βόλτας κάθε Σαββατοκύριακο για χιλιάδες από αυτούς. Τα μέτρα ξεκινούν από τον περιορισμό στην ταχύτητα που κινούνται οι μοτοσυκλέτες (από 20km/h έως και 30km/h μικρότερη από εκείνη των αυτοκινήτων) στην Γερμανία και την Ιταλία και φτάνουν έως την απαγόρευση κυκλοφορίας σε μοτοσυκλέτες που παράγουν άνω των 95db στην Αυστρία. Το θέμα φυσικά απασχόλησε τη FEMA η οποία ερεύνησε σε βάθος όλα τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν για αυτό το πρόβλημα.

 

Πίνακας 1: Παραγωγή θορύβου σε σχέση με την ταχύτητα κίνησης

Όπως όλοι ξέρουμε, αν θέλεις να πεις ένα χοντρό ψέμα, τότε φτιάξε μια έρευνα και παρουσίασε τα στατιστικά όπως σε βολεύουν. Έτσι αν θέλεις να “αθωώσεις” και μάλιστα πανηγυρικά, όποιον κυκλοφορεί με εξάτμιση-μπουρί, μπορείς να το κάνεις επικαλούμενος την επίσημη έρευνα ηχομέτρησης των οχημάτων της Ε.Ε. Σε αυτή την έρευνα φαίνεται ξεκάθαρα πως τα φορτηγά και λεωφορεία, αλλά και τα αυτοκίνητα, παράγουν περισσότερα db κατά την κίνησή τους απ’ ότι τα δίκυκλα.

Όμως υπάρχει και μια δεύτερη έρευνα η οποία αποδεικνύει πως η ένταση του θορύβου δεν έχει τόση μεγάλη σημασία όσο η χροιά του! Η βασική ιδέα της έρευνας αυτής ήταν να βάλουν ένα δείγμα ανθρώπων να ακούσουν τους ήχους που παράγουν τα φορτηγά, τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες όταν περνάνε από μπροστά τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το 74% των ερωτηθέντων της έρευνας, είπαν πως ο ήχος των μικρού κυβισμού μοτοσυκλετών τους ενοχλούσε αφάνταστα, ενώ το ποσοστό αυτό μίκρυνε θεαματικά όταν άκουγαν τον βαρύ ήχο που παράγει μια μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα.

 

Πίνακας 2: Ποσοστό ενόχλισης από την χροιά του ήχου κίνησης σε σχέση με την ένασή του

Στην ίδια έρευνα υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν πως η ενόχληση από τον θόρυβο των οχημάτων για τους κατοίκους μια περιοχής, έχει άμεση σχέση με την συχνότατα κίνησης των οχημάτων που περνάνε από εκεί. Αν δηλαδή είναι σε δρόμους που περνούν συχνά λεωφορεία ή φορτηγά και σπάνια περνάνε μοτοσυκλέτες, τότε οι κάτοικοι στοχοποιούν τα φορτηγά και τα λεωφορεία και δεν δίνουν δεκάρα για τις μοτοσυκλέτες. Αν από την άλλη μεριά είναι δρόμος που κάθε Σαββατοκύριακο περνούν μέσα από το χωριό σου 3.300 μοτοσυκλέτες όπως συμβαίνει στους αλπικούς δρόμους της Αυστρίας στο τέλος της άνοιξης και το καλοκαίρι (σχεδόν το 70% της συνολικής κίνησης οχημάτων στην περιοχή) τότε οι μοτοσυκλέτες γίνονται το βασικό θέμα της συζήτησης. Βλέπουμε δηλαδή πως το ανθρώπινο αυτί και τα παράπονα των κατοίκων σε περιοχές με έντονη κυκλοφορία μοτοσυκλετών, δεν έχει τόσο άμεση σχέση με την ένταση του ήχου που παράγουν και πως η λήψη μέτρων για τη μείωση της ηχορύπανσης θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη περιοχή και όχι καθολική ή οριζόντια αν στόχος είναι η αποτελεσματικότητά τους.

Ο πολυπρωταθλητής Tim Gajser δείχνει την πολυτελή βίλα – μουσείο του [Video]

Μία βίλα που είναι σπίτι – μουσείο – γυμναστήριο – γκαράζ
Ο πολυπρωταθλητής Tim Gajser δείχνει την πολυτελή βίλα – μουσείο του [Video]
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/9/2025

Κοντά στην πίστα Tigaland που του ανήκει κιόλας, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tim Gajser έχει πλέον δημιουργήσει τη δική του βίλα, που κυριολεκτικά δεν της λείπει τίποτα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του μουσείου και των πολυτελών αυτοκινήτων του.

Ο Σλοβένος δεν διανύει και την καλύτερή του χρονιά, αφού τραυματίστηκε στο GP της Ελβετίας στα μέσα Απριλίου, ενώ ήταν πρώτος στην βαθμολογία και επέστρεψε στην ενεργό δράση στα μέσα Αυγούστου. Μπορεί ο τραυματισμός του να τον κράτησε εκτός αγώνων και προπονήσεων για αρκετό καιρό, ήταν όμως από ότι φαίνεται μία καλή ευκαιρία για να τελειώσει το σπίτι-μουσείο που ετοίμαζε κοντά στην του πίστα του στην Σλοβενία.

tim

Στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος, μπορούμε να δούμε ένα πολυτελέστατο σπίτι με πισίνα, μουσείο, γυμναστήριο, γκαράζ που φιλοξενεί εκτός των άλλων μία Honda CR500 του 1987, μία  CR250 του 2004, μια Ferrari 488 και ένα Audi RS ABT Sportsline 800 ίππων.

Στον κάτω όροφο βρίσκεται το μουσείο Tiga, όπου εκτίθενται και οι 5 μοτοσυκλέτες με τις οποίες ο Tim κατέκτησε τους τίτλους του παγκόσμιου πρωταθλητή. Εκεί εκτίθενται επίσης εκατοντάδες τρόπαια και κράνη που σύλλεξε ο πολυπρωταθλητής ανά τα χρόνια.

Στις εγκαταστάσεις του κτήματος περιλαμβάνονται επίσης πισίνα, τρία δωμάτια επισκεπτών με ιδιωτικά μπάνια, γυμναστήριο, σάουνα και ιδιωτικό γήπεδο μπάσκετ. Ακόμη και ο σκύλος του σπιτιού έχει το δικό του δωμάτιο. “Περνάω 3 έως 4 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο. Είναι πραγματικά υπέροχο να έχεις ένα τέτοιο γυμναστήριο στο σπίτι σου”, εξηγεί ο Gajser.

Στο τέλος, ο Tim Gajser δίνει μια γεύση από τη δική του πίστα motocross «Tigaland», που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν και πληροί τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πίστας παγκόσμιου πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ποτίσματος. Εκεί χτίστηκε επίσης ένα σπίτι: “Ο μηχανικός μου Roberto μένει εκεί και διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο” δήλωσε.

Το συμβόλαιο του Gajser με την Honda λήγει στο τέλος της σεζόν. Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου φαίνεται να είναι δύσκολες, καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις απολαβές του.

Παρακάτω και το βίντεο με την επίδειξη του σπιτιού: